Zavarena omáčka do mrazáku ?

6.7.22 08:09

Zavarena omáčka do mrazáku ?

Ve sklenici jídlo dávam do mrazáku ale ne zavařený máte zkušenost zda zavarena sklenice praskne či ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9049
6.7.22 08:16

Já bych tedy sklo do mrazáku nedávala vůbec. To může prasknout. Nebo nechápu dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.22 08:25

Tak vem si třeba láhev piva. Do mrazáku se má dát chvilku. Nemá se to tam zapomenout, aby ta flaška nepraskla. Takže sklo bych nedala do mrazáku.
Jestli tam potřebuješ něco uložit. Tak to předělej do plastové dózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
6.7.22 08:27

Ve skle ani náhodou. Plastová dóza nebo sáčky. Navíc nedává smysl mrazit něco, co je zavařené = konzervované.

Příspěvek upraven 06.07.22 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
6.7.22 08:49

Tak pokud ji mas zavarenou, tim padem i konzervovanou, tak proc ji chces davat do mrazaku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34272
6.7.22 09:09

@TaNeznama115 Nechápu, proč bys strkala zavařené jídlo do mrazáku? Ve skle už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
6.7.22 14:59

Podle mých zkušeností nepraskne (plním sklenice nenejvýš do 3/4 obsahu), ale jestli je jídlo zavařené, tak nutně v mrazáku být nemusí, ne? Ne úplně výjimečně nám prasklo v mrazáku pivo nebo sekt, ale zavařené jídlo neperlí a nebude tam taková „atmosféra“ jako v pivu, tak proto mi asi nikdy nic neprasklo. Mám to za roky ozkoušené s boloňskou, vývary a omáčkami. Protože svému zavařování až tak nedůvěřuji, tak pár skleniček vždy hodím na mrazák a i to zavařené jídlo mimo mrazák spotřebovávám během pár týdnů. Akorát bych tu sklenici s jídlem dávala do mrazáku vychladlou.

Příspěvek upraven 06.07.22 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.22 15:01
@Charmeuse píše:
Podle mých zkušeností nepraskne (plním sklenice nenejvýš do 3/4 obsahu), ale jestli je jídlo zavařené, tak nutně v mrazáku být nemusí, ne? Ne úplně výjimečně nám prasklo v mrazáku pivo nebo sekt, ale zavařené jídlo neperlí a nebude tam taková „atmosféra“ jako v pivu, takže proto mi nikdy nic neprasklo. Mám to za roky ozkoušené s boloňskou, vývary a omáčkami. Protože svému zavařování až tak nedůvěřuji, tak pár skleniček vždy hodím na mrazák a i to zavařené jídlo mimo mrazák spotřebovávám během pár týdnů. Akorát bych tu sklenici s jídlem dávala do mrazáku vychladlou.

Děkuji konečně za normální odpověď :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.22 15:24

Nechtěla bych čistit a přebírat celý mrazák. Máme velký pultový. Šlahnout mi tam sklo.
Tak to šlahne se mnou 🙏. Takže bych to ani neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
6.7.22 15:37

@Kelsey
To chápu, v posledních týdnech nám párkrát explodovalo v šuplíkovém mrazáku pivo a ďas by mě bral, když jsem ten nepořádek pak likvidovala. Podle mě u toho skla půjde o teplotu, vzduch a tlak. Zavařený vychladlý jídlo bude mít minimum vzduchu a sklo na chlad z mrazáku nebude reagovat běžně prasknutím, když obsahuje zavařený vychladlý pokrm. Odborně bych to ale nevysvětlila, jenom se dohaduji, fyzika moje hobby nikdy nebyla. Jestli to není fyzikálními náležitostmi, tak mám prostě štěstí a to sklo se zavařeným jídlem mi v mrazáku opravdu nikdy neprasklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22995
7.7.22 06:35

Pokud nebude sklenice úplně plná, tak se dá zamrazit ve skle. Loni jsem dělala moc bezove stavy a dávala jsem ji pak radši do mrazáku ve sklenenych lahvích a v pohodě, ale nesmí byt plná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí