Dát příkrm dříve než je určené na obalu?

18.6.22 17:22

Dat prikrm drive nez je urcene na obalu?

Ahoj maminky,

mam dotaz ohledne prikrmu s masem.
Jsou nam 4,5 mesice a uz 14 dni hezky jime zeleninu. Je na case pridat i maso, nicmene u spousty prikrmu s masem je na obalu uvedeno, ze jsou vhodne od 6 nebo dokonce 8 mesice. Je to problem? Kdyz nema syn zadnou reakci napr. na mrkev a brambor, muzu mu dat prikrm mrkev, brambor, hovezi, kdyz je urceny az od 6. mesice? A nevite proc je u vetsiny prikrmu s masem uveden vek 6+ nebo 8+, kdyz s masem je vhodne zacit cca po 14 dnech po zacatku zeleniny a spoustu prikrmu je vhodnych prave od 4+, ale pak uz ta znacka nabizi s masem prave az po tech 2-4 mesicich?
Dekuji moc! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5170
18.6.22 17:28

Z me zkusenosti vetsinou ty pro starsi obsahuji treba hrubsi kousky. Ty 4+ je uplne jemne pyre, 6+ treba hustsi s ‘hrudkama’, pak pro starsi s kouskama (aspon v Anglii kde ziju to tak je).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.6.22 17:29

Ono ta „pravidla“ nejsou uplne pravidla, ja myslim davala maso az po delsi dobe a hlavne, kdyz zacinas takhle brzo…4.5 mesice na maso mi prijde hrozne malo :nevim: Jinak je to na tobe, bacha, ty od 8. mesice mivaji uz jinou strukturu, co si pamatuji, nebyvaji uz uplne hladke.
Pokud chces, tak taky muzes udelat svoje maso a domichat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27763
18.6.22 17:32

Po 14dnech jí naprosto všechnu zeleninu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.6.22 17:33
@Strawberriess píše:
Ahoj maminky,mam dotaz ohledne prikrmu s masem.
Jsou nam 4,5 mesice a uz 14 dni hezky jime zeleninu. Je na case pridat i maso, nicmene u spousty prikrmu s masem je na obalu uvedeno, ze jsou vhodne od 6 nebo dokonce 8 mesice. Je to problem? Kdyz nema syn zadnou reakci napr. na mrkev a brambor, muzu mu dat prikrm mrkev, brambor, hovezi, kdyz je urceny az od 6. mesice? A nevite proc je u vetsiny prikrmu s masem uveden vek 6+ nebo 8+, kdyz s masem je vhodne zacit cca po 14 dnech po zacatku zeleniny a spoustu prikrmu je vhodnych prave od 4+, ale pak uz ta znacka nabizi s masem prave az po tech 2-4 mesicich?
Dekuji moc! :srdce:

tak našla jsem

hami Zelenina s kuřecím masem (125 g) - maso-zeleninový příkrm od.4 měsíce

HiPP BIO Bramborové pyré s kukuřicí a krůtím masem (125 g) - maso-zeleninový příkrm od 4.měsíce

A v podstatě všechny malé 125 g skleničky jsou od 4. měsíce všeobecně krůta, kuře, králík, někde i telecí…

v těch větších skleničkách pro větší děti už to není rozmixovanéna kaši, ale jsou tam kousky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.22 17:33

Dekuju moc za reakce :palec:
Takze rozdil je jen ve strukture a ne v obsahu..
S prikrmy bych zacala dyl, ale malej malo pribiral, takze na doporuceni pediatra jsme zacali od 4 mesice a po 14 dnech nam bylo doporuceno pridat maso. Ale prikrmu s masem od 4+ je celkem malo…takze pokud mu vetsi kousky budou vadit, muzu jeste rozmixovat na jemno :palec:
Malej je jedlik, moc mu chutna a uz od tretiho dne mi sni celou sklenicku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.6.22 17:34

Jo ale osobně bych fakt nespěchala a místo masa začala žloutkem, klidně až za další týden nebo 2 :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.22 17:35
@welovefashion píše:
tak našla jsem

hami Zelenina s kuřecím masem (125 g) - maso-zeleninový příkrm od.4 měsíce

HiPP BIO Bramborové pyré s kukuřicí a krůtím masem (125 g) - maso-zeleninový příkrm od 4.měsíce

A v podstatě všechny malé 125 g skleničky jsou od 4. měsíce všeobecně krůta, kuře, králík, někde i telecí…

v těch větších skleničkách pro větší děti už to není rozmixovanéna kaši, ale jsou tam kousky

Dekuju :) prave na to jsem koukala, ale doktorka rikala, az se spis zamerim na hovezi, teleci, kralika…kureci nema pry moc vyzivovou hodnotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.6.22 17:41
@Strawberriess píše:
Dekuju moc za reakce :palec:
Takze rozdil je jen ve strukture a ne v obsahu..
S prikrmy bych zacala dyl, ale malej malo pribiral, takze na doporuceni pediatra jsme zacali od 4 mesice a po 14 dnech nam bylo doporuceno pridat maso. Ale prikrmu s masem od 4+ je celkem malo…takze pokud mu vetsi kousky budou vadit, muzu jeste rozmixovat na jemno :palec:
Malej je jedlik, moc mu chutna a uz od tretiho dne mi sni celou sklenicku :)

A nemůžeš si namixovat svoje z čerstvé zeleniny a masa?

Jako pokud potřebuješ větší skleničku, tak když pohledáš najdeš i od 4. nebo 5. měsíce…např v DM mají i ty 190 Gramů

Nevidím důvod, proč nedodržovat věk uvedený výrobcem, samozřejmě týden sem nebo tam už je asi jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.6.22 17:43
@Strawberriess píše:
Dekuju :) prave na to jsem koukala, ale doktorka rikala, az se spis zamerim na hovezi, teleci, kralika…kureci nema pry moc vyzivovou hodnotu..

https://www.dm.cz/…2438417.html

úplně namátkou, mají jich víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.22 17:46
@welovefashion píše:
A nemůžeš si namixovat svoje z čerstvé zeleniny a masa?

Jako pokud potřebuješ větší skleničku, tak když pohledáš najdeš i od 4. nebo 5. měsíce…např v DM mají i ty 190 Gramů

Nevidím důvod, proč nedodržovat věk uvedený výrobcem, samozřejmě týden sem nebo tam už je asi jedno

O vetsi sklenicku mi nejde, malemu tech 125g staci👍 Slo mi o vic druhu masa, ktere moc v tech 4+ nejsou. Nechtela jsem mu ted 2 mesice porad davat jen krutu a kralika, nez budu moct koupit 6+ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.22 17:47
@welovefashion píše:
https://www.dm.cz/…2438417.htmlúplně namátkou, mají jich víc

Dekuju!☺️️👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.6.22 17:54

@Strawberriess
Hipp
BIO příkrm hovězí maso ten je od 4. měsíce, fakt to chce jen pohledat a od toho 5. měsíce už mají i s lososem, ale někdy dej i místo masa ten žloutek, dětem to kolikrát chutná víc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
18.6.22 17:57
@Strawberriess píše:
O vetsi sklenicku mi nejde, malemu tech 125g staci👍 Slo mi o vic druhu masa, ktere moc v tech 4+ nejsou. Nechtela jsem mu ted 2 mesice porad davat jen krutu a kralika, nez budu moct koupit 6+ :)

Čtyři a půl měsíce je strašlivě málo na to vymýšlet nějaké složitosti s více druhy masa. Na skleničce se píše leccos, ale ono není kam spěchat a přetěžovat trávící systém miminka, který je ve čtyřech a půl měsících připravený především na mléko, taky není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.6.22 18:01

Nebudu komentovat ten zahul na trávení. Dítě nemůže mít za 14 dní zavedenou ani pořádně zeleninu.
Nicméně to je takový problém hodit do hrnce zeleninu se zadaným druhem masa, uvařit to a rozmixovat? :think:
Zabere to méně času, nez lustrace dětských konzerv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí