Dát příkrm dříve než je určené na obalu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
18.6.22 18:09
@SlečnaDahlia píše: Čtyři a půl měsíce je strašlivě málo na to vymýšlet nějaké složitosti s více druhy masa. Na skleničce se píše leccos, ale ono není kam spěchat a přetěžovat trávící systém miminka, který je ve čtyřech a půl měsících připravený především na mléko, taky není dobře.

Presne tak.
V tomhle veku je dite vyhradni kojenec a normalni jidlo ma jen ochutnavat.
Aby si traveni postupne zvykalo.
Jinak mu davas hrozne zahulit.
A ano, taky bych dala nejdriv zloutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.22 18:14

Damy, dekuji vsem moc za rady a nazory! :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9856
18.6.22 18:16
@Svistice píše:
Nebudu komentovat ten zahul na trávení. Dítě nemůže mít za 14 dní zavedenou ani pořádně zeleninu.
Nicméně to je takový problém hodit do hrnce zeleninu se zadaným druhem masa, uvařit to a rozmixovat? :think:
Zabere to méně času, nez lustrace dětských konzerv.

Jo, to jsem si jako prvomatka taky představovala, jak budu robátku vařit doma. Prd a vořech, domácí nevzal do huby skoro do roka :mrgreen: Druhý dítě naštěstí asi vidělo, že se starší sourozenec domácí stravou neotrávil, tak ji bylo ochotno dlabat vcelku ochotně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
18.6.22 18:25

Ja bych maso ještě nedavala teprv po dvou týdnech, ale jinak tu mám skleničky s masem a jsou určené pro nejmenší (ty s označením první lžička). To ještě nemůžeš mít zavedeno ani nějak víc druhů zeleniny ne? A ty od osmi měsíců bych nedávala určitě, tam už jsou pokročilejší ingredience (rajčata, těstoviny, apod) a jsou tam hrubší kousky, to asi ještě 4 měsíční nezvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
18.6.22 18:29
@Kriss Tina píše:
Ja bych maso ještě nedavala teprv po dvou týdnech, ale jinak tu mám skleničky s masem a jsou určené pro nejmenší (ty s označením první lžička). To ještě nemůžeš mít zavedeno ani nějak víc druhů zeleniny ne? A ty od osmi měsíců bych nedávala určitě, tam už jsou pokročilejší ingredience (rajčata, těstoviny, apod) a jsou tam hrubší kousky, to asi ještě 4 měsíční nezvládne.

Na skleničkách se píše leccos. Znamená to reálně ale pouze to, že se tím čtyřměsíční dítě neudusí a neotráví ho to, ne to, že je má dlabat jednu za druhou. Navíc jsou i ty první skleničky od UKONČENÉHO čtvrtého měsíce, což je opravdu ta nejspodnější hranice. Dítě zakladatelky má příkrmy od začátku čtvrtého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
18.6.22 18:32

@SlečnaDahlia ne, ve 4 měsících má ukončení čtvrtý měsíc, čtvrtý měsíc je 3 měsíce a nějaké dny a ve chvíli kdy „oslaví“ 4 měsíce má ukončeny čtvrtý měsíc. Zakladatelky dítě už jede pátý měsíc. Ale to je fuk, já to taky s dětma jedu od tohohle věku, akorát začínám pár lžičkama jednodruhové zeleniny, pak mix zeleniny a maso až později. Zakladatelka to hrozně žene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.6.22 18:33
@Jahru píše:
Jo, to jsem si jako prvomatka taky představovala, jak budu robátku vařit doma. Prd a vořech, domácí nevzal do huby skoro do roka :mrgreen: Druhý dítě naštěstí asi vidělo, že se starší sourozenec domácí stravou neotrávil, tak ji bylo ochotno dlabat vcelku ochotně.

Me druhé dítě bylo do 10 měsíců z 90% jen kojené, neb příkrmy pojalo opravdu jen jako ochutnávání. A bylo fuk, jestli to bylo domácí, průmyslové, ovoce, zelenina, s masem/bez masa, jogurt…
Starší se teda v tom půl roce taky na jídlo nějak extra nevrhal a tabulková množství nejedl nikdy.
I proto my prislo ekonomictejsi vyhodit denně případně jednu vařenou mrkev, než prumyslovy příkrm za 30 korun.
Navíc teda chuťově jsou ty skleničky úplně někde jinde, než uvařené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
18.6.22 18:43

Jde o gramáž a strukturu. V dm se dají koupit malé skleničky jen s masem, nevím tedy přesně věkové určení. Ale taky bych na to nespěchala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.22 18:44

Holky, kazda mama to citi jinak a jedna tak.
Malej mi ji cele sklenicky uz od tretiho dne prikrmu - hrozne brecel, kdyz uz jsem mu nechtela dat. Mame za sebou uz mrkev, kvetak, dyni, brokolici, hrasek, bataty, ryzi a vse ok a stale ji s chuti. Kdyby mi snedl sotva par lzicek, urcite jeste pockam, ale vzhledem k tomu, ze mi vsechno hezky ji a s chuti a i na doporuceni pediatra, tak chci zacit i s masem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
18.6.22 18:47
@Kriss Tina píše:
@SlečnaDahlia ne, ve 4 měsících má ukončení čtvrtý měsíc, čtvrtý měsíc je 3 měsíce a nějaké dny a ve chvíli kdy „oslaví“ 4 měsíce má ukončeny čtvrtý měsíc. Zakladatelky dítě už jede pátý měsíc. Ale to je fuk, já to taky s dětma jedu od tohohle věku, akorát začínám pár lžičkama jednodruhové zeleniny, pak mix zeleniny a maso až později. Zakladatelka to hrozně žene.

Ne, takhle to není. Ve chvíli, kdy oslaví čtyři měsíce (dítěti zakladatelky je čtyři a půl měsíce), má za sebou celé tři měsíce, čtvrtý teprve začíná.

Pokud se narodí 1.1., tak 31.1. ukončuje první, 1.2. začíná druhý měsíc.
1.2. má poprvé dva měsíce, je to jeho druhý měsíc na světě, má za sebou celý jeden, druhý měsíc ukončuje 28.2.
Třetí měsíc začíná 1.3., 31.3. ukončuje třetí měsíc.
1.4. jsou dítěti poprvé čtyři měsíce (jako je dítěti zakladatelka), takže dítě má za sebou tři celé měsíce a tím 1.4. teprve začíná jeho čtvrtý měsíc na světě, a až ten uplyne, je teprve ukončený.

Pokud by to bylo tak, jak píšeš, tak by to znamenalo, že v okamžiku narození ukončuje první měsíc. A to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65634
18.6.22 18:54
@SlečnaDahlia píše:
Ne, takhle to není. Ve chvíli, kdy oslaví čtyři měsíce (dítěti zakladatelky je čtyři a půl měsíce), má za sebou celé tři měsíce, čtvrtý teprve začíná.

1.2. má poprvé dva měsíce, je to jeho druhý měsíc na světě, má za sebou celý jeden, druhý měsíc ukončuje 28.2.
1.4. jsou dítěti poprvé čtyři měsíce (jako je dítěti zakladatelka), takže dítě má za sebou tři celé měsíce a tím 1.4. teprve začíná jeho čtvrtý měsíc na světě, a až ten uplyne, je teprve ukončený.

Pokud by to bylo tak, jak píšeš, tak by to znamenalo, že v okamžiku narození ukončuje první měsíc. A to je nesmysl.

jenomže ono to takhle nelogicky právě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.6.22 19:01
@Strawberriess píše:
Malej mi ji cele sklenicky uz od tretiho dne prikrmu - hrozne brecel, kdyz uz jsem mu nechtela dat. Mame za sebou uz mrkev, kvetak, dyni, brokolici, hrasek, bataty, ryzi a vse ok a stale ji s chuti. Kdyby mi snedl sotva par lzicek, urcite jeste pockam, ale vzhledem k tomu, ze mi vsechno hezky ji a s chuti a i na doporuceni pediatra, tak chci zacit i s masem :)

No to je sice fajn, ale základ imunity je ve strevech. A maso nastartuje hnilobné procesy…
Takže nevidím důvod, proč mu prostě ještě měsíc dva nedávat jen tu zeleninu v různých kombinacích (ty si teda musíš uvařit).
A pediatři teda vědí o výživě povětšinou velké kulové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
18.6.22 19:26
@SlečnaDahlia píše:

Tak první měsíc má ukončený v době, kdy slaví jeden měsíc, tzn že novorozenec je první měsíc. Je to jako v těhotenství, když jsi dejme tomu 7tt, tak jsi druhý měsíc. Jak píšeš, narodí se 1.1, ale 1.2. má ukončený první měsíc, 1.3. má ukončený druhý měsíc atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
18.6.22 19:33
@Strawberriess píše:
Malej mi ji cele sklenicky uz od tretiho dne prikrmu - hrozne brecel, kdyz uz jsem mu nechtela dat. Mame za sebou uz mrkev, kvetak, dyni, brokolici, hrasek, bataty, ryzi a vse ok a stale ji s chuti. Kdyby mi snedl sotva par lzicek, urcite jeste pockam, ale vzhledem k tomu, ze mi vsechno hezky ji a s chuti a i na doporuceni pediatra, tak chci zacit i s masem :)

To ale přece vůbec nevychází. Každý druh máš zavádět po dobu tří dnů, aby se zjistila případná alergie. Tohle, co vyvádíš, je fakt masakr a nezodpovědnost. Parek a klobásu bys mu rovnou vrazit nechtěla?

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
18.6.22 19:37

Nesmysl že potřebuje teď hned maso a x druhů ještě navíc… Já jsem od 4 měsíce dávala postupně zeleninový příkrmy ale to bylo spíše ochutnávání po měsíci přidala přesnídávky a po dalším měsíci maso zeleninu za další měsíc jsem přidala ráno kaši…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko