Dát příkrm dříve než je určené na obalu?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hami mají zeleninomasové přikrmy 4+, kupuji je. Jsou snad v každém supermarketu a drogerii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Ne, takhle to není. Ve chvíli, kdy oslaví čtyři měsíce (dítěti zakladatelky je čtyři a půl měsíce), má za sebou celé tři měsíce, čtvrtý teprve začíná.Pokud se narodí 1.1., tak 31.1. ukončuje první, 1.2. začíná druhý měsíc.
Pokud by to bylo tak, jak píšeš, tak by to znamenalo, že v okamžiku narození ukončuje první měsíc. A to je nesmysl.
1.2. má poprvé dva měsíce, je to jeho druhý měsíc na světě, má za sebou celý jeden, druhý měsíc ukončuje 28.2.
Třetí měsíc začíná 1.3., 31.3. ukončuje třetí měsíc.
1.4. jsou dítěti poprvé čtyři měsíce (jako je dítěti zakladatelka), takže dítě má za sebou tři celé měsíce a tím 1.4. teprve začíná jeho čtvrtý měsíc na světě, a až ten uplyne, je teprve ukončený.
Coooo??? Ukončený 4. měsíc je snad ukončený 4. měsíc. Takže 3+poslední den. Tohle je snad logické.
1. Měsíc je ukončený v době, kdy začíná 2. měsíc. 2. měsíc, když začíná 3. měsíc, 3. měsíc, když začíná 4. a 4. měsíc, když začíná 5. měsíc ![]()
4,5 měsíce = ukončený 4. a jede 5., který ještě není dokončený
Ukončené 18. rok je také v den, kdy začínám 19. rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Ne, takhle to není. Ve chvíli, kdy oslaví čtyři měsíce (dítěti zakladatelky je čtyři a půl měsíce), má za sebou celé tři měsíce, čtvrtý teprve začíná.Pokud se narodí 1.1., tak 31.1. ukončuje první, 1.2. začíná druhý měsíc.
Pokud by to bylo tak, jak píšeš, tak by to znamenalo, že v okamžiku narození ukončuje první měsíc. A to je nesmysl.
1.2. má poprvé dva měsíce, je to jeho druhý měsíc na světě, má za sebou celý jeden, druhý měsíc ukončuje 28.2.
1.4. jsou dítěti poprvé čtyři měsíce (jako je dítěti zakladatelka), takže dítě má za sebou tři celé měsíce a tím 1.4. teprve začíná jeho čtvrtý měsíc na světě, a až ten uplyne, je teprve ukončený.
Pises kraviny! ![]()
Logicky, ukonceny prvni mesic je v den, kdy mu je 1 mesic. Uz si celej ten mesic odzil. Ukonceny 2. mesic je v den, kdy mu jsou dva mesice- opet, uz si odzil 2 mesice, takze je ukoncil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše:
Pises kraviny!Logicky, ukonceny prvni mesic je v den, kdy mu je 1 mesic. Uz si celej ten mesic odzil. Ukonceny 2. mesic je v den, kdy mu jsou dva mesice- opet, uz si odzil 2 mesice, takze je ukoncil.
ne, tak se to nepočítá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
ne, tak se to nepočítá
Boze, to vis, ze pocita. Si to nekde od nejakyho lekare najdi. Navic je to fakt logicky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda mane…, vždyť toto se učí už děti ve školce ne? ![]()
Když je 1.5., tak je teprve snad ukončený 3. kalendářní měsíc a jedu 4.?? Neřekla bych ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě se narodí například 2.6. má svůj první měsíc až do 2.7 v ten den má ukončen první měsíc a začíná druhý přesně na své „měsíční“ narozeniny… Pak má tedy svůj druhý měsíc ukončeny 2.8. na své „dvouměsíční“ narozeniny. a zacina třetí měsíc a tak dále m
Neřekne o dítěti že má 0 měsíc ale už v tom nultém měsíci má měsíc první i když mu ještě ani měsíc není.
Stejně je to jako když byl rok 45 n. l nikdo neřekne že žil v nultém století ale že žil v prvním století takže dnes ač je rok 2022 máme 21. Století a ne 20. Století.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
No to je sice fajn, ale základ imunity je ve strevech. A maso nastartuje hnilobné procesy…
Takže nevidím důvod, proč mu prostě ještě měsíc dva nedávat jen tu zeleninu v různých kombinacích (ty si teda musíš uvařit).
A pediatři teda vědí o výživě povětšinou velké kulové.
Presne tak!
Cela travici soustava je uzpusobena na traveni snadno stravitelneho mleka a sem tam neco k tomu.
Brzkymi prikrmy (a jeste masem) celou tu krehkou rovnovahu nabouras.
Ono to vypada, ze pohoda, ale to poskozeni neni videt.
A pediatr neni vyzivar, nestudoval to, nerozumi tomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Strawberriess píše:
Dekujuprave na to jsem koukala, ale doktorka rikala, az se spis zamerim na hovezi, teleci, kralika…kureci nema pry moc vyzivovou hodnotu..
Toto mi doktorka kdysi říkala taky, děti jsem začala prikrmovat až od 6 měsíců. Taky jsem používala skleničky a na „maso“ jsme najeli velice rychle.
V těch skleničkách nejde jen o strukturu, ale i o množství masa na porci. Schválně se podívej na složení. V těch pro nejmenší je masa jen co by se za nehet vešlo, v těch pro starší děti o něco málo méně. V domácích podmínkách příkrm s tak malou porcí masa neuděláš. Je vhodný jen vývar a to pár lžiček k obohacení zeleninového příkrmu pro tak malé dítě.
Maso jako takové jsem dětem dávala až mnohem později, až jim táhlo na první narozeniny. V těch skleničkách je „nic“. A tak to má být. I staré knihy o péči o dítě z dob, kdy nebyly skleničky, upozorňovaly na nebezpečí velkého množství masa na porci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
1.4. jsou dítěti poprvé čtyři měsíce (jako je dítěti zakladatelka), takže dítě má za sebou tři celé měsícea tím 1.4. teprve začíná jeho čtvrtý měsíc na světě, a až ten uplyne, je teprve ukončený.
Takze napr. v den 18. narozenin ti je teprve 17 a teprve zacinas 18. rok zivota?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Toto mi doktorka kdysi říkala taky, děti jsem začala prikrmovat až od 6 měsíců. Taky jsem používala skleničky a na „maso“ jsme najeli velice rychle.V těch skleničkách nejde jen o strukturu, ale i o množství masa na porci. Schválně se podívej na složení. V těch pro nejmenší je masa jen co by se za nehet vešlo, v těch pro starší děti o něco málo méně. V domácích podmínkách příkrm s tak malou porcí masa neuděláš. Je vhodný jen vývar a to pár lžiček k obohacení zeleninového příkrmu pro tak malé dítě.
Maso jako takové jsem dětem dávala až mnohem později, až jim táhlo na první narozeniny. V těch skleničkách je „nic“. A tak to má být. I staré knihy o péči o dítě z dob, kdy nebyly skleničky, upozorňovaly na nebezpečí velkého množství masa na porci.
Super!
Tohle je komentar, na ktery jsem cekala a ktery mi pomohl! ![]()
To mnozstvi masa dava smysl, budu se tedy ridit co pisou na sklenici ![]()
Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Strawberriess píše:
Super!Tohle je komentar, na ktery jsem cekala a ktery mi pomohl!
To mnozstvi masa dava smysl, budu se tedy ridit co pisou na sklenici
Dekuju
Jj. Sice jsem začala prikrmovat později, ale skleničky s „masem“ jsem dala taky snad po 14 dnech ![]()
Pokud jde o dosud plně kojené dítě, množství bílkovin by se mělo zvyšovat velmi pozvolna, protože MM je na bílkoviny velmi chudé. Domácí příkrm s masem má masa hodně a tento požadavek nesplňuje. Ale zároveň je potřeba pomalu doplnit železo, protože dítě má zásoby asi na 6 měsíců života.
Skleničky mi velmi vyhovovaly, zvlášť u mladších dětí jsem neměla čas vařit dvakrát, měli jsme hodně aktivit.
Zeleninu domácích pěstitelů nikdo nekontroluje na dusičnany.
Není pravda, že masem ve střevě nastartuješ hnilobné procesy. Specifickou mikroflóru má pouze plně kojené dítě, nikdo jiný. Některé mléčné formule se toto snaží napodobit. Jakmile dáš dítěti něco jiného, byť jen olíznout, tato mikroflóra se naruší a nikdy nejde vrátit zpět. Z toho důvodu jsem nejela cestou imunologickeho okna, jak se pár let doporučovalo za éry mých mladších dětí (už se od toho zase upouští). Nedávala jsem dětem nikdy nic ochutnávat. Půl roku jsem plně kojila podle potřeby a potom jsem začala nahrazovat postupně jedno kojení příkrmem v množství, jaké dítě chtělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Jj. Sice jsem začala prikrmovat později, ale skleničky s „masem“ jsem dala taky snad po 14 dnech
Pokud jde o dosud plně kojené dítě, množství bílkovin by se mělo zvyšovat velmi pozvolna, protože MM je na bílkoviny velmi chudé. Domácí příkrm s masem má masa hodně a tento požadavek nesplňuje. Ale zároveň je potřeba pomalu doplnit železo, protože dítě má zásoby asi na 6 měsíců života.Skleničky mi velmi vyhovovaly, zvlášť u mladších dětí jsem neměla čas vařit dvakrát, měli jsme hodně aktivit.
Není pravda, že masem ve střevě nastartuješ hnilobné procesy. Specifickou mikroflóru má pouze plně kojené dítě, nikdo jiný. Některé mléčné formule se toto snaží napodobit. Jakmile dáš dítěti něco jiného, byť jen olíznout, tato mikroflóra se naruší a nikdy nejde vrátit zpět. Z toho důvodu jsem nejela cestou imunologickeho okna, jak se pár let doporučovalo za éry mých mladších dětí (už se od toho zase upouští). Nedávala jsem dětem nikdy nic ochutnávat. Půl roku jsem plně kojila podle potřeby a potom jsem začala nahrazovat postupně jedno kojení příkrmem v množství, jaké dítě chtělo.
Zeleninu domácích pěstitelů nikdo nekontroluje na dusičnany.
Me prave sklenicky taky vyhovuji, nemam prostor shanet zeleninu nekde u farmaru a te v obchodech moc neduveruju. Sklenicky jsou prisne kontrolovane, takze tam se toho nebojim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Strawberriess píše:
Me prave sklenicky taky vyhovuji, nemam prostor shanet zeleninu nekde u farmaru a te v obchodech moc neduveruju. Sklenicky jsou prisne kontrolovane, takze tam se toho nebojim
Běžní farmáři, kteří prodávají na trzích, si taky většinou nenechávají zkontrolovat obsah dusičnanů v půdě ani v koncových výpěstcích. Na druhou stranu je pravda, že za více než 15 let, co mám děti, sem tam proběhla kauza, že zvýšený obsah našli i ve skleničce. Nicméně pro mě taky byly skleničky jasnou volbou z mnoha důvodů. Kdybych měla ještě v budoucnu miminko, volila bych stejně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit