Zavařování brambor

7661
14.12.09 19:25

Zavařování brambor

Máte někdo zkušenost se zavařováním brambor na příkrmy? Malá mi zatím dlabe max. dvousložkový obědy, takže kupuju skleničky s jednodruhovou zeleninou a přidávám vařenou bramboru.
Ale páč jsem kůže líná a nechce se mi vařit bramboru každej den, napadlo mě spáchat domácí čistě bramborový skleničky, kterýma bych si pak nastavovala ty kupovaný.
Poradíte, jak na to? Jak dlouho zavařovat, v jaký konzistenci apod…
Děéékuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
14.12.09 19:32

Tak vař jednou za 2 dny :-) Mražené jsou nic moc :-( Zavařovat jsem nezkoušela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
14.12.09 20:00
Desty píše:
Tak vař jednou za 2 dny :-)

Desty, to se moc nedoporucuje, brambory (skrob)jsou idealni zivnou pudou pro mnozeni mikroorganismu! Takovy prcek by mel mit bud cerstve uvarene nebo sterilovane hotove jidlo, jeste nema tak odolne zazivani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.12.09 21:26

Brambory na 100% nezavařovat. Nejde to. Když se Ti nechce každý den vařit čerstvou bramboru (což mně ostatně taky ne), udělám prckovi k obědu rýžovou kaši (Hami) - jako na zahuštění té zeleninky, kterou zrovna má k obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.12.09 21:29

Filfo a vadí že zamražuji?? :?: Já dělala pár porcí ( brambory, mrkev , kapustička) a po rozmražení to bylo moc dobré a krásně to vonělo jako čerstvé. Při tom vaření jsem to potom hned zchladila a zamrazila..To zamražené také vadí na zažívání?? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
14.12.09 22:03
radúna píše:
Brambory na 100% nezavařovat. Nejde to.

Možná hloupej dotaz, ale proč to nejde? V kupovaných skleničkách (i v těch prvních od 4. měsíce) taky mají bramboru třeba se špenátem apod.
Mrazit se mi moc nechce. Hodlám dávat malé kupovaný skleničky a kombinovat je s mraženým… to se mi prostě moc nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
14.12.09 22:07

K zamrazovani brambor odborny vyklad nemam :think: ale muj osobni nazor je, ze tam pri zchlazovani i rozmrazovani k vyssimu pomnozovani mikroorganismu dojde, takze bych tento zpusob praktikovala az v pokrocilejsich fazich prikrmovani, kdy uz si prcek vybuduje lepsi odolnost. V zacatcich bych fakt tu lenost prekonala nebo davala sklenicky.
Pokud se bavime o jine zamrazovane zelenince, tam bych problem nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
15.12.09 06:41

zamrazena brambora ma podivnou strukturu a neni dobra
zavarena brambora je podle me v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.12.09 07:15
fidla píše:
K zamrazovani brambor odborny vyklad nemam :think: ale muj osobni nazor je, ze tam pri zchlazovani i rozmrazovani k vyssimu pomnozovani mikroorganismu dojde, takze bych tento zpusob praktikovala az v pokrocilejsich fazich prikrmovani, kdy uz si prcek vybuduje lepsi odolnost. V zacatcich bych fakt tu lenost prekonala nebo davala sklenicky.
Pokud se bavime o jine zamrazovane zelenince, tam bych problem nevidela.

Ale mě nejde o zamrazování, mě jde o zavařování. Skleničky dávat budu a chci, ale při zavádění nový chutě prostě naší bosorce 1-2 lžičky třeba brokolice nestačí, po 14 dnech přikrmování baští kolem 120g, takže chci kupovaný skleničky nastavovat osvědčenou bramborou. Navíc ty kaše ve skleničkách jsou řídký jako voda a malé se to špatně jí, takže i na zahuštění je ta vařená brambora bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
15.12.09 08:54

Ahoj.Já si příkrmy pro malou zavařuju,i ty s bramborami.Přikrmy dělám asi jednou za měsíc,horké to rozmačkám,dám do skleniček od přesnídávky - se šroubovacími víčky,zavařím 20 minut v hrnci tak,aby byli skleničky ponořené do třičtvrtě,pak ochladím a skladuju to v ledničce.Někdy i zamražuju.Podle toho,jestli mám místo v lednici nebo v mrazáku.

Příkrm chutná normálně.

Tyto svoje zavařené příkrmy malé střídam s kupovanými skleničkami a čerstvou stravou.Je to v pohodě,nemusím jí vařit každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.12.09 12:50
Bersaba píše:
radúna píše:
Brambory na 100% nezavařovat. Nejde to.
Možná hloupej dotaz, ale proč to nejde? V kupovaných skleničkách (i v těch prvních od 4. měsíce) taky mají bramboru třeba se špenátem apod.
Mrazit se mi moc nechce. Hodlám dávat malé kupovaný skleničky a kombinovat je s mraženým… to se mi prostě moc nezdá.

Jé, omyl :oops: :oops: :oops: . Já jsem chtěla napsat, že nazamražovat.....Ne nezavařovat… :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.12.09 15:36

Jéééé, nezamražovat a nezavařovat a :twisted: … nějak to moc prožíváme mi připadá. Když jsem si přečetla, že zamražovat nejde, tak ze mě akorát vypadlo ALE JDE!!!Prostě chutná to skvěle, voní to skvěle, malé to chutná a problémy nemá, takže tak. :lol: A nejsem zrovna líná, ale nechtěla jsem aby malá čekala na vařenou bramboru, protože mi to vychází, že přijdeme z vyćházky a jde jíst oběd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
18.12.09 09:14

Jani, díky moc za návod! Určitě se do toho pustím, bo včera jsme se s malou zakecaly tak, že jsem jí tu polední bramboru dočista připálila. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.1.10 16:47

no a taky to není 2× ekonomický, vařit každý den po 1 bramboře, 1 mrkvi a třeba 2 růžičkách květáku… když to navíc stejně ani celý nespapá…

lenost bych v tom ani tak nehledala.
i když - dost ušetří čas, když je to zamražené nebo zavařené.
zmražené brambory se i prodávají v pytlíku.
nevím, proč by v tom měl být problém…?
jak se můžou v mrazu množit mikroorganismy?
to by se teoreticky mohly množit při rozmrazování úplně ve všem, škrob neškrob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.21 12:52
@radúna píše:
Brambory na 100% nezavařovat. Nejde to. Když se Ti nechce každý den vařit čerstvou bramboru (což mně ostatně taky ne), udělám prckovi k obědu rýžovou kaši (Hami) - jako na zahuštění té zeleninky, kterou zrovna má k obědu.

Podivejte se na toto video na Youtube
https://www.youtube.com/watch?…

brambory i jine potraviny s nizkym obsahem acidyty se daji zavarovat a bezpecne, ovsem je treba si o tom neco zjistit a vedet jak.
doporucuji i jina videa na tomto kanalu, mozna to zbori nektere myty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii