Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máte někdo zkušenost se zavařováním brambor na příkrmy? Malá mi zatím dlabe max. dvousložkový obědy, takže kupuju skleničky s jednodruhovou zeleninou a přidávám vařenou bramboru.
Ale páč jsem kůže líná a nechce se mi vařit bramboru každej den, napadlo mě spáchat domácí čistě bramborový skleničky, kterýma bych si pak nastavovala ty kupovaný.
Poradíte, jak na to? Jak dlouho zavařovat, v jaký konzistenci apod…
Děéékuji!
Tak vař jednou za 2 dny
Mražené jsou nic moc
Zavařovat jsem nezkoušela ![]()
Desty píše:
Tak vař jednou za 2 dny
Desty, to se moc nedoporucuje, brambory (skrob)jsou idealni zivnou pudou pro mnozeni mikroorganismu! Takovy prcek by mel mit bud cerstve uvarene nebo sterilovane hotove jidlo, jeste nema tak odolne zazivani.
Brambory na 100% nezavařovat. Nejde to. Když se Ti nechce každý den vařit čerstvou bramboru (což mně ostatně taky ne), udělám prckovi k obědu rýžovou kaši (Hami) - jako na zahuštění té zeleninky, kterou zrovna má k obědu.
Filfo a vadí že zamražuji??
Já dělala pár porcí ( brambory, mrkev , kapustička) a po rozmražení to bylo moc dobré a krásně to vonělo jako čerstvé. Při tom vaření jsem to potom hned zchladila a zamrazila..To zamražené také vadí na zažívání?? ![]()
radúna píše:
Brambory na 100% nezavařovat. Nejde to.
Možná hloupej dotaz, ale proč to nejde? V kupovaných skleničkách (i v těch prvních od 4. měsíce) taky mají bramboru třeba se špenátem apod.
Mrazit se mi moc nechce. Hodlám dávat malé kupovaný skleničky a kombinovat je s mraženým… to se mi prostě moc nezdá.
K zamrazovani brambor odborny vyklad nemam
ale muj osobni nazor je, ze tam pri zchlazovani i rozmrazovani k vyssimu pomnozovani mikroorganismu dojde, takze bych tento zpusob praktikovala az v pokrocilejsich fazich prikrmovani, kdy uz si prcek vybuduje lepsi odolnost. V zacatcich bych fakt tu lenost prekonala nebo davala sklenicky.
Pokud se bavime o jine zamrazovane zelenince, tam bych problem nevidela.
zamrazena brambora ma podivnou strukturu a neni dobra
zavarena brambora je podle me v pohode
fidla píše:
K zamrazovani brambor odborny vyklad nemamale muj osobni nazor je, ze tam pri zchlazovani i rozmrazovani k vyssimu pomnozovani mikroorganismu dojde, takze bych tento zpusob praktikovala az v pokrocilejsich fazich prikrmovani, kdy uz si prcek vybuduje lepsi odolnost. V zacatcich bych fakt tu lenost prekonala nebo davala sklenicky.
Pokud se bavime o jine zamrazovane zelenince, tam bych problem nevidela.
Ale mě nejde o zamrazování, mě jde o zavařování. Skleničky dávat budu a chci, ale při zavádění nový chutě prostě naší bosorce 1-2 lžičky třeba brokolice nestačí, po 14 dnech přikrmování baští kolem 120g, takže chci kupovaný skleničky nastavovat osvědčenou bramborou. Navíc ty kaše ve skleničkách jsou řídký jako voda a malé se to špatně jí, takže i na zahuštění je ta vařená brambora bezva.
Ahoj.Já si příkrmy pro malou zavařuju,i ty s bramborami.Přikrmy dělám asi jednou za měsíc,horké to rozmačkám,dám do skleniček od přesnídávky - se šroubovacími víčky,zavařím 20 minut v hrnci tak,aby byli skleničky ponořené do třičtvrtě,pak ochladím a skladuju to v ledničce.Někdy i zamražuju.Podle toho,jestli mám místo v lednici nebo v mrazáku.
Příkrm chutná normálně.
Tyto svoje zavařené příkrmy malé střídam s kupovanými skleničkami a čerstvou stravou.Je to v pohodě,nemusím jí vařit každý den.
Bersaba píše:radúna píše:Možná hloupej dotaz, ale proč to nejde? V kupovaných skleničkách (i v těch prvních od 4. měsíce) taky mají bramboru třeba se špenátem apod.
Brambory na 100% nezavařovat. Nejde to.
Mrazit se mi moc nechce. Hodlám dávat malé kupovaný skleničky a kombinovat je s mraženým… to se mi prostě moc nezdá.
Jé, omyl
. Já jsem chtěla napsat, že nazamražovat.....Ne nezavařovat…
![]()
Jéééé, nezamražovat a nezavařovat a
… nějak to moc prožíváme mi připadá. Když jsem si přečetla, že zamražovat nejde, tak ze mě akorát vypadlo ALE JDE!!!Prostě chutná to skvěle, voní to skvěle, malé to chutná a problémy nemá, takže tak.
A nejsem zrovna líná, ale nechtěla jsem aby malá čekala na vařenou bramboru, protože mi to vychází, že přijdeme z vyćházky a jde jíst oběd..
Jani, díky moc za návod! Určitě se do toho pustím, bo včera jsme se s malou zakecaly tak, že jsem jí tu polední bramboru dočista připálila. ![]()
no a taky to není 2× ekonomický, vařit každý den po 1 bramboře, 1 mrkvi a třeba 2 růžičkách květáku… když to navíc stejně ani celý nespapá…
lenost bych v tom ani tak nehledala.
i když - dost ušetří čas, když je to zamražené nebo zavařené.
zmražené brambory se i prodávají v pytlíku.
nevím, proč by v tom měl být problém…?
jak se můžou v mrazu množit mikroorganismy?
to by se teoreticky mohly množit při rozmrazování úplně ve všem, škrob neškrob…
@radúna píše:
Brambory na 100% nezavařovat. Nejde to. Když se Ti nechce každý den vařit čerstvou bramboru (což mně ostatně taky ne), udělám prckovi k obědu rýžovou kaši (Hami) - jako na zahuštění té zeleninky, kterou zrovna má k obědu.
Podivejte se na toto video na Youtube
https://www.youtube.com/watch?…
brambory i jine potraviny s nizkym obsahem acidyty se daji zavarovat a bezpecne, ovsem je treba si o tom neco zjistit a vedet jak.
doporucuji i jina videa na tomto kanalu, mozna to zbori nektere myty.