Zavařování v troubě vs v hrnci

598
18.10.13 09:10

Zavařování v troubě vs.

Co je lepší? Má každé z nich nějakou výhodu? Vydrží jídlo déle? Na kolik stupňů a jak dlouho zavařovat v troubě a to samé v hrnci? Nemám tlakáč. Děkuji, za necelý měsíc budeme futrovat příkrmy, tak ať jsem trochu v obraze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
18.10.13 09:18

Loni jsem zavařovala v obyč hrnci, když se začla vařit voda, nechala jsem to tam tak 20min. Letos jsem dělala v troubě, když začal bublat obsah, tak jsem to tam nechala 15min. V troubě mi to trvalo déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
18.10.13 09:40

Já to dělám v troubě, protože se mi tam toho vejde víc než do mého největšího hrnce. Takže i když to třeba trvá déle, tak toho zase mám na jednu várku víc. V kvalitě si myslím, rozdíl nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.10.13 09:42

Já zavařuji jen v troubě. Jinak to ani neumím :oops:
Nezavařovala jsem přikrmy, ale jen klasiku okurky, meruňky, lečo… Ještě nikdy se nic neskazilo a vička vždy krásně chytla.
Okurky 0,7 asi 18 minut, 0,3 15 minut. Masové přikrmy v malé skleničce bych nechala 15 minut. Plnit hned po uvaření, ještě horkým přikrmem.
Troubu rozehřivám na 200'C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.13 09:53

Letos jsem zkousela zavarovat v troube poprve a musim rict, ze take vse v pohode… Nestalo se mi, aby nejake nedrzelo a obsah sklenicek take v pohode… Jinak, nez v troube uz zavarovat nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
18.10.13 09:57

@vlezdo.prdelka Můžu použít skleničky, které mají obyč „šroubovací“ víčka? Např. od marmelády a pod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.13 09:59
@berusa.m píše:
Masové přikrmy v malé skleničce bych nechala 15 minut. Plnit hned po uvaření, ještě horkým přikrmem.
Troubu rozehřivám na 200'C.

Doporučuji nastudovat zavařování masa, doma bych pro dítko maso nezavařovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.13 10:06

@Anet13
Urcite ano! S jinymi, nez „sroubovacimi“ vicky jsem to ani nezkousela. Ty, co jsou na " zatlaceni", nepouzivam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.10.13 12:01

Chci zavařovat do přesnídávkových skleniček, ale některé nejsou klasické plechové, nebo jak to nazvat, jsou tenčí. Nevím, zda chápete, co tím myslím :), ale dá se to použít? Neupeče se mi to v troubě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.13 12:07

@FikuLenka Plechová myslíš víčka? Zavařit jdou jen s hrubým závitem - jako je na marmeládě, tatarce atd.
Většina těch novějších přesnídávkových víček nejde znova použít. „Nechytnou se“ a obsah skleničky se brzo zkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
18.10.13 12:36

Holky a jaky mate presny postup pro zavarovani a sterilizaci v troube? Me to dycky nejak vybubla a vytece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
18.10.13 15:59

Zakládala jsem dneska sikusi na podobný téma, Kelsey napsala :
Kelsey
Nadpozemská drbna 26648 příspěvků dnes v 08:17

Úplně jednoduše, dýni si nakrájíš na kostky bez té slupky horní, omyješ a dáš do krnce, k tomu přidáš zeleninu, kterou chceš nemusí to být jen ta mrkev :lol: zaliješ vodou a vaříš, do změkknutí, pak když tam máš moc vody, tak odliješ trošku bokem moc, aby jí tam nebylo moc to tyčovým mixérem rozšleháš na pěnu, pokud to bude moc husté, tak zas přiliješ tu vodu co si odlila a znovu napěníš tyčákem a pak dáš do sklenek zavíčkuješ až bude troupa předehřátá, na vyšší pekáč si dáš utěrku na ni 5 cm vody, troubu zapni na 180°; do pekáče na utěrku naskládej sklenky a dej do vyhřáté trouby a necháš to tam kolem 45 min. pak to vyndáš a otočíš každou sklenku dnem nahoru a tím víčkem se trošku klepne, aby odešel případný poslední vzduch a jak to schládne máš příkrmy, dát někam do komory, do sklepa :kytka:
Neboj není to tak složité. Já nesnáším mražení vařeného jídla, sama bych to nesnědla, tak to ani dětem nedávám. Tak buď zavařuju nebo na 2 dny vařím malému.

Příspěvek upraven 18.10.13 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
18.10.13 16:01

Bože ty moje překlepy :mrgreen: Příště si to po sobě přečtu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
18.10.13 16:08

@Pudloslava budu velmi vděčná za radu, jak vyvařovat (sterilovat) sklo v troubě, nikde to na netu nemohu najít. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
19.10.13 07:08
@anisa píše:
@Pudloslava budu velmi vděčná za radu, jak vyvařovat (sterilovat) sklo v troubě, nikde to na netu nemohu najít. díky

no ja myslela, jak sterilizovat kompoty a okurky, veci, co nesmis varit.

pokud by slo jen o sterilizaci samotného skla, at uz kojenechych flasek, nebo zavarovacek, tak to je urcite lepsi navlhko - ve vode, nebo v pare - mikrobi jsou na to citlivejsi. delam to vparacku v MW nebo v papinaku. ale v torube to nejde zkazit, kdyz proste teplotu napalis naplno a nechas to tam treba 20 minut…to by okurky neprezily :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí