Jak moc Ryanair řeší velikost zavazadla?

Anonymní
1.4.26 19:32

Zavazadlo Ryanair

Kdo létáte trochu víc, tak prosím poraďte.
Poletíme za měsíc a v ceně letenky je jen příruční zavazadlo. vel. 40×30×20. Chci si nějaké objednat a koupit.
Když jsem si to zadala do vyhledávače, tak přesně v tomto rozměru mi vylezly samé škaredé batohy- vypadá to jak malý kufřík, takové malé, objemné a široké. Chtěla jsem si koupit něco, co využiju i jinak, když třeba pojedu někam na 1-2 noci. Batohy, které se mi líbí i vzhledově, takové ty rolovací apod. a zároveň je tam velikost aspoň těch 15l a víc, aby se tam něco vešlo, mají rozměr třeba 35×45×15.
Jak moc těch 5 cm navíc řeší? Zažili jste někdy, že by chtěli doplatit za takový nadrozměr? Že je to o 5 cm na délku a 5 cm na šířku víc? Ale zase menší hloubka?
Děkuji za rady zkušených cestovatelů.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3910
1.4.26 19:38

Zalezi kto je na boardingu a kolko je ludi v lietadle, ak je poloprazdne tak to neriesia. Ak je plne tak maju taku zeleznu klec presne velkosti povoleneho kabinoveho zavazadla. Ak sa tam to tvoje vojde mozes pokracovat zdarma, ak nie tak s priplatkom.

Osobne by som ich ani ja ako rebel neprovokoval, Ryanair nema moc zmysel pre humor ;-)

Tolko moja skusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.26 19:47

Tak v ceně máš to, co si vybereš a zaplatíš…jinak my měli pro wizzair přesně ty batohotašky z actionu, mají hodně kapes, jsou přehledně, jde k tomu připnout i bunda…Nám to jako rodině s malými dětmi nepřeměřovali a měli jsme přednostní odbavení, všem ostatním to meřili a řešili, všude byli stojany s klecí na poměření…

• Citovat
  • Upravit
15959
1.4.26 20:07
@Anonymní píše: Více

Musí se to vejít do té jejich zkušební klece. Nevejde - platíš. Takže bych to dodržela.
Někdy se stane, že to neřeší, ale více méně víc převažuje těch situací, kdy to řeší …
Takže si pořiď takové, aby to bylo v pořádku a nemusíš mít strach …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
1.4.26 21:00

Já jsem zažila, že paní měla příruční kufřík a v ruce ČASOPIS (takový tlustší, nějaká Elle nebo co). Kufřík se do klece vešel (těsně).

Zaměstnankyně od aerolinek ale tvrdila, že časopis v ruce být nesmí, že musí být v kufříku. Paní ho nacpala do postranní kapsy, ale tím kufřík o půl centimetru ztloustl a už se nevešel. Následoval konflikt. Nakonec se to vyřešilo vyhozením časopisu do koše.

Já bych to neriskovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.26 21:16

Aha, děkuji. Já jsem vždycky cestovala normálně s kafrem, který jsem si připlácela, ale teď mi to na třídenní pobyt přišlo zbytečné, tak s tím nemám zkušenost. Nikdy jsem si nevšimla, že by někomu měřili zavazadlo do letadla a to s nízkonákladovkama létám docela často. Ale jak píšu, vždycky s velkým kufrem, protože vždycky je to na delší pobyt.

• Citovat
  • Upravit
1146
1.4.26 21:23

Ideální je velký batoh, který nemá pevne výztuhy a dá se ohnout. Oblečení na těch pár minut na sebe, co nejvíc věci do kapes a pak se dá projít i s 60litrovym baglem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.26 21:26
@malachi píše: Více

Děkuji.
Myslí, že něco takového by neprošlo?
 https://www.ragazza.cz/…ua-aqr350oli

• Citovat
  • Upravit
9302
1.4.26 21:34

Záleží jak to budeš mít narvaný a jestli se ti to vejde do té jejich přeměřovací klece :D
V Praze na letišti se tam slečně nevešla kolečka a doplácela. Ty by jsi tam ten batoh asi narvala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
1.4.26 21:38

Muzes mit stesti, ale maji v tomto prisnou politiku, myslim, ze zamestnanci o dostavaji nejake bonusy, pokud objevi dostatecny pocet nevyhovujicich zavazadel. Manzel mel batoh s pevnymi zady, poloprazdny, ale o par cm vyssi, nez 40, nesel srolovat, takze jsme pekne platili. A od te doby mame cela rodina vyhovujici batohy - staly o dost mene, nez ta „pokuta“. A bylo to az na zpatecni ceste, z Prahy to proslo v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.26 21:45
@verusak.berusak píše: Více

Ano, to chápu, nejde mi o cenu batohu, klidně za něj dám 3000. Ale chtěla jsem, aby se mi líbil a byl využitelný na víc věcí. Já nevím, jestli ještě někdy poletím takto a zas nechci koupit něco škaredého a na běžné fungování nevyhovujícího. Nechci šulit, jen že hezké a praktické batohy jsou většinou o něco delší, širší, ale zase užší, že to není takový ten hnusný kufr na zádech.
Takže jestli jsem to pochopila, tak pokud do němá pevné záda a dá se to nějak nacpat do toho rozměru, tak by to mělo být ok?

• Citovat
  • Upravit
2862
1.4.26 21:46

Jako spoléhat na to, ze zrovna nebudou velikost řešit, bych se asi bala, at se jedna o jakoukoliv leteckou spolecnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.26 21:51
@Dn0712 píše: Více

Tak otázka je, jestli opravdu měří centimetry, nebo jestli jim stačí, když je zavazadlo měkké a dá se nacpat do nějakého rozměru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.26 21:52

Ten v actionu byl za 200kc a účel to splnilo…takhle to hrotil bratr, jednou letěl jako že levně jen s batohem a hned na tu cestu sháněl batoh za tisíce a nebyl univerzální, jak každá společnost má jiné rozměry v podmínkách…jinak vhodná zavazadla má i Lidl, Decathlon…stačí i na google napsat zavazadlo do letadla a většinou ti to najde obdobné batohy, které ty normy splňují

Příspěvek upraven 01.04.26 v 22:19

• Citovat
  • Upravit
9302
1.4.26 21:54

Stačí když se vejdeš do té klece. S metrem tam nikdo nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí