Jak moc Ryanair řeší velikost zavazadla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6076
2.4.26 01:41

Já jsem si kupovala přímo pro jejich společnost. Klasika šedá cestovka něco jako mívají v Penny za body. Normálně se s tím dá jezdit i jinde :mrgreen: a nemusím se stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
2.4.26 05:52
@tartaletka píše: Více

Jé, ten je hezký. Miluju batohy, co se dají otevřít jako kufr. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
2.4.26 06:26
@Anonymní píše: Více

No pokud jde namackat do toho rozměru, tak je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.26 06:46

Můžu tě za sebe uklidnit. U měkkých batohů (jako jsou právě ty rolovací) těch pár centimetrů navíc většinou vůbec nikdo neřeší. Důležité je dodržet jen jedno pravidlo: nesmíš batoh nacpat k prasknutí. Pokud je poddajný a jsi schopná ho v případě namátkové kontroly u brány prostě zmáčknout a narvat do té jejich zkušební kovové klece, projdou ti i o něco větší rozměry. Personál si hlídá spíš lidi s pevnými kufry, které se zmáčknout nedají, nebo s vyloženě obřími krosnami.
My máme letos cestovatelské plány zatím dost volné. Jedinou jistotou je letní sjezd řeky, kde už máme zamluvenou půjčovnu lodí Lužnice Co se týče létání, necháváme to otevřené a budeme brát jako vždycky jen last minutky, nebo vyrazíme, až se objeví nějaká super akce na letenky kterými je právě Ryanair pověstný. S balením do malého batůžku se pak popereme za pochodu.

Takže si s klidně kup ten rolovací, ať ti dělá radost i na běžných výletech, jen ho před odletem prostě nepřeplň. Šťastnou cestu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
2.4.26 07:10

V tomhle rozměru jsem kupovala do letadla batoh Cabin Zero, má 28l a je výborný, užiju ho moc.

Zažila jsem rám a i vážení batohů, takže bych neriskovala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.26 08:06

Moc děkuji všem za rady a typy. Mně se právě ty batohy, co jsou dělané přímo do letadla- malé a široké, moc nelíbí. Připadá mi to jak malý kufr na zádech.
Možná teda nakonec do něčeho takového půjdu, ale nedovedu si představit, že bych to pak měla nosit i běžně mimo lítání.
Já jsem si představovala, že ten rolovací tam prostě na místě vybalím a budu ho nosit na normální pohyb tam- že s ním půjdu do města, do restaurace, na výlet. Že to bude něco uni. Ale s tímto do letadla si to moc představit neumím, je to taková bedna na zádech.
Ještě jsem koukala na toto:
 https://www.batohbobby.cz/…2175415.html

Nebo toto:
https://www.ragazza.cz/…ei-jor200sag

Tento už je větší, ale jestli bych ho tam dostala, tak možná nejprostornější:
 https://www.ragazza.cz/…ei-jor350sto

Příspěvek upraven 02.04.26 v 08:17

• Citovat
  • Upravit
4897
2.4.26 08:12

Musíš ho dokázat nacpat do toho rámu. Takže stačí větší batoh nenaplnit úplně, aby se dal na ten požadovaný rozměr smáčknout.
Osobně teď taky poletím nízkonákladovkou (jinou, která má ty rozměry o chlup větší než Ryanair) a objednala jsem si na čínském eshopu batoh za pár stovek přesně té naší velikosti. Překvapila mně jeho prostornost, tam se na 5 dní pohodlně sbalit dokážu :) A i zpracování (kvalita) mi přijde fajn, nevypadá, že by se hned po 1.cestě rozpadl. Plus je super, že se dá otevřít jako kufr (celý odklopit), takže se tam člověk mnohem lépe sbalí.

Příspěvek upraven 02.04.26 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
2.4.26 08:19

Primark ma měkký cerny batoh, za pár korun. Dá se nosit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
2.4.26 09:03

Já zakladatelku chápu, jedna věc je zavazadlo na přenesení věci do hotelu, druhá batoh na celodenní nošení po městě nebo nějaký trek v horách. To takové ty kufrobatohy typu cabin zero moc nesplňují, jsou velmi prostorné, ale nemají tak dobře řešena záda a ergonomicky to prostě na pohodlné celodenní nošení není. Já mám na tohle šitý batoh Calmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
2.4.26 09:14

Osobne bych teda koukala na to jak maji batohy udelany zada. ;) Protoze pokud budes batoh v cili nosit hodne na zadech udela to strasne moc. Nedam dopustit na batohy od Osprey. Ale na presny model bys musela kouknout. Ja se pakuju do prirucaku ne na dny ale na tydny a nelitam s Ryanair, takze i ten povinny max rozmer mivam o trosku vetsi. Ale jsou to proste kvalitni batohy ze kterych te nic nebude bolet a vydrzi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
2.4.26 09:32

Loni jsem s Ryanairem letela 17× s timhle https://www.meatfly.cz/…8-l_z128113/ nikdy zadny problem a to i pred tim nez rozmery zvetsili. Ale nenaplnuji ho uplne na max. Obecne rozmery resi jak na kterem letisti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.26 19:05
@Maggdallena píše: Více

Jeee, ten je hezky. Akorát teda o dost vyšší než je limit. Ale jestli píšeš ze to nevadí …

• Citovat
  • Upravit
3025
2.4.26 19:42

Pevně věřím, že vlákno je jen propracovanější reklama na ty obskurní eshopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
24.4.26 13:03

Za mě fakt bacha na ty rozměry, já jsem si říkala, že těch pár cm sem tam, to nikdo řešit nebude, no a řešil. Pak po mně chtěli doplatek, protože to prostě neprošlo tou jejich klecí a bylo vymalovaný. Pak jsem si pořídila příručák, co se napasuje do těch jejich limitů z Nejkufry. Lítám s tím už docela často a nikdy žádnej problém. Prošla jsem s ním i u Wizzu. A překvapivě se do toho vejde dost a furt drží, zipy v pohodě, nic se netrhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí