Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Takovou hrůzu bych si teda nekoupil
Normálně zajdi do Decathlonu nebo něčeho podobného a najdi si nějaký pěkný praktický batoh, který nemá vyztužená záda z tuhého plastu nebo kovové kulatiny a kterému jdou záda jednoduše ohnout. A ten když bude poloprázdný, tak ho nacpeš skoro všude. I s měkkým zádovým systémem bude 100× pohodlnější než to co jsi poslala.
Tady jsem našla za necelé 400Kc primo pro Ryanair a dovedu si predstavit, ze bych ji dokázala vyuzit i jinak https://bonluo.cz/…x20cm-120204?…
@Dn0712 píše: Více
Děkuji, ale to není batoh. Já tam s tím pak budu 3 dny trajdat někde po městech, takže to opravdu chci takové, abych s tím mohla celý den někde běhat. A abych to měla i na to, když třeba pojedu na 2 dny někam pracovně tady v ČR a nebudu si chtít brát kufr. Něco, co můžu mít na zádech do letadla, na procházku po městě i na výšlap třeba do přírody, když se tam na té dovči zadaří.
Decathlon - QUECHUA
Turistický batoh NH 500 Escape Rolltop 16+4 l
Třeba tenhle by se ti měl vejít, když ho nepřecpeš ![]()
Ja litam s Ryanair hodne casto. Nikdy nejde urcit jestli budou prudit nebo ne. Ale ted se casteji stava, ze kontrolujou batohy poctive.
Ne s metrem, ale musi se vlezt do ty klece. Tskze kdyz to neprecpes, tak se ti to vleze i s tim 5 cm navic.
Ja litala s prirucakem kufrem 2 roky a nikdo nic a pak mi ho premerili a vadili jim kolecka vystrceny ven, tak jsem platila £70. Tak jsem poridila o pul centaku mensi kufr a kolecka uz nevylezaji.
Letame casto, pokud se to da zmacknout a narvat do klece, tak ok. Pokud to nemas uplne narvane, tak tam lidi kolikrat narvou i vetsi zavazadla.
Ano, přesně tak, žádná pevná skořápka anebo kolečka nad rozměr, to neukecáš, ale měkkou tašku/batoh do té klece většinou nějak namačkáš. Když jsme před pár lety letěli Easy Jetem anebo něčím podobným, tak jsme to dost řešili a na letišti pak sháněli klec dané společnosti, jestli se tam vlezem, a přesně tohle nám řekla paní na odbavení, která byla poblíž - žádná pevná skořápka a/nebo kolečka, měkká taška anebo batoh pár cm nad rozměr se většim do té klece dá nacpat. ![]()
Tady máš přesně daný rozměr: https://www.kufricek.cz/…ir-40x30x20/ ![]()
My sme s nimi prelietali pol Europy a nikdy nam nemerali. Ale zas asi nemame nejak velke batohy, tak sme nebili do oci. Alebo mozno boli radi, ze im s troma vrestiacimi a postrkujucimi sa detmi, zmizneme co najskor z oci ![]()
s Rynair to přesně takhle dělá, neměří metrem, ale musíš se vejít do klece. Opakovaná zkušenost xkrát Když jsem letěla do Kodaně tak jel nějaký školní zájezd Španělů a to bys viděla s jakým temperamentem to tam nabouchali
ta jedna holka byla o fous tak to tam s kámoškou vyloženě dobouchaly, že to nemohly dostat zpátky
. zbytek si pobraly do kapes pooblíkali po sobě a prošli všichni bez doplatku. No byla celkem estráda. A kontrolovali skoro všechny i když bylo letadlo dokonce overbooked. Takže měkká konstrukce a projdeš s ledasčím.
Příspěvek upraven 01.04.26 v 23:43
Jak již psáno, musíš nacpat do klece, přičemž jsem slyšelai to, že to tam nedovolili narvat, ale muselo to tam vklouznout bez většího násilí. S tím zkušenost nemám, ale že kontrolují velmi často, to je pravda. To už bych si radši připlatila za to větší zavazadlo, rozhodně je to levnější než případná pokuta. Ale nekontrolují vždycky, někdy má člověk kliku. Měkké se dobře zmáčkne. A pokud počítám centimetry, obléknu to nejobjemnější oblečení a boty na sebe.
Pred dvema tydny jsem letela a zavazadla resili tam i zpatky. Ale protoze v obou letech bylo dost nesoudnych lidi, co se snazili zadarmo pronest do letadla zavazadla, ktera uz na prvni pohled a z dalky limity nesplnovala ani omylem, byli vsichni, co meli batohy plus minus prijatelnych rozmeru, kontroly usetreni.
Když si koupíš nevyztužený batoh, tak rozměry můžeš mít i lehce větší, ale nesmíš ho přecpat. Jenže - stojí ti to za ty nervy?
Z mé zkušenosti testovali všechny batohy, co nevypadaly jako ty cestovní. Nevlezeš se, platíš. Ale kdybys náhodou cestovala s dítětem do 12 let, ty mají dovolené zavazadlo do rozměrů kufříků Trunki, ty jsou větší.
Já si teď kupovala cestovní batoh Medicine , jsem z něj nadšená. Pak jsem ještě koukala na Wittchen, mají snad deset barevných variant.
Příspěvek upraven 02.04.26 v 01:21
Pokud to není zpevněné, tak to možná zmáčkneš. Na mě to z fotky působí pevně, tak bych měla obavy, pokud to budeš kupovat z netu. Vygoogli si, jak ty jejich boxy na měření vypadají, ať máš představu.
Nicméně ale z praktického hlediska ty batohy, co odsuzuješ, jsou super na uspořádání věcí. Jak jsou přímo na to určené, tak se tam toho vleze fakt bambilion. Kámoška teď letěla na týden a ještě zpátky dovezla hromadu suvenýrů, nechápu, kam to nacpala ![]()