Špatná zkušenost s Ryanairem – co dělat?

Anonymní
27.3.26 17:42

Ryanair, špatná zkušenost. Co dělat?

Zdravím všechny, ráda bych věděla jestli to, co se stalo mně je normální, a nebo náhoda. O víkendu jsem letěla do Španělska s touto „super“ společností, a bylo to celkově spatné, vše, celkový dojem. V pondělí mám letět zpátky a přemýšlím, že normálně koupím od jiné společnosti, jen aby se moje situace neopakovala. A proto mě zajímá, jestli je toto norma Ryanairu. Je to poprvé co jsem letěla s nimi, a normálně lítám hlavně s British Airways, Quatar a nebo Emirates. Po Evropě cestuji hlavně UK a mimo hlavně Saudská Arabie, Emiráty, JAR a Katar. Měla jsem letět s kamarádkami, jedna vše zařizovala. První „problém“ byl že kamarádka přišla pozdě. O 20 min a nepustili ji. Musím napsat, že za to nemohla, taxi jí odvezl na špatný terminál. A chápu že společnost nic špatně v tomto neudělala, ale pustit ji mohli, jestě jsme si v letadle ani neposedali, když jí řekli, že nastoupit nemůže. A pro porovnání… Letěla jsem z Dauhá do Abuji, byly jsme tam skoro půl dne před odletem a viděli první letadlo (do stejné země, stejná společnost co jsme měli my, jen dřívější) tam bylo vidět že se paní od letecké společnosti se fakt stará, snaží se. Minimálně půl hodiny po boardingu tam křičela, obcházeli tu budovu, ptali se, na dobíhající lidi ukazovali kam jít. Last call tam měla fakt půl hodiny min, kdy aktivně hledala lidi. Takže kamarádka zůstala v Praze. Dále teda v letadle hrozné, malé, není kam si dát věci, v každém letadle je kapsa…tam ne. Kolik taková kapsastojí? mně to přišlo skoro schválně spatné. Nepohodlné a přitom by nebylo těžké tam dát za pár korun opírku na hlavu. Letušky nepříjemné, pořád pobíhali, snažili se nás zbavit, když jsme se ptali. V letadle nejsou obrazovky.. není možné si pustit hudbu nic. To ale není ten problém… není tak možné vidět jak daleko jsme, sice vím zhruba čas přistání, ale nevím nad čím letím a přesně čas.. několikrát jsem se ptala a letuška byla akorát nepříjemná. Taky když není obrazovka tam musí vše předvádět, pořvávat, místo toho aby pustili bezpečnostní instrukce na tablet. Letěli jsme v čas večeře a nic nám nedali, dá se obědnat ale ani to nevypadá chutně. Opět jinde dostanete hlavní jídlo, pečivo, dezert, pití, snack. Skoro celou dobu bylo rosvíceno zákaz se odpoutat. A to teda turbulence nebyly, s Emirates i když byly turbulence slabé, mohli jsme vztát. Prostě mi přišlo, že chtěli mít klid tak to zapli, at se jim tam nemotáme. Bylo to prostě celé neštastné, divné a nepříjemné. A to jsme naštěstí neměli problémy s taškama (osobně mi přijde trapné to řešit tak přísně. Asi stokrát mi někde odpustili pár kilo navíc, tady kontrolovali). To, že vám nedají sedadla vedla človeka s kterým letíte mi smysl nedává. Proč, když místa jsou? Opět jinde když je místo vedle sebe volné, v pohodě dají. Nejhorší je, že ve finále to není o tolik levnější. Když vezmeme Emirates, kde je navíc jídlo, zdarma zavazadla (pokud jich nemáte hodně samozřejmě), milé letušky a pohodlné letadlo s obrazovkami, kapsami atd… a taky to, že do Španělska je to 3 krát kratší, tak ta cena je skoro stejná. Tohle je jako kdyby mi řekli at udělám co nejhorší letadlo, vezmu vše ne levně, ale vůbec a já bych to udělala přesně takto. Jaký je váš názor? Je to pokaždé, tak jak popisuju?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11954
27.3.26 17:47

Letěla jsi nízkonákladovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.3.26 17:51

Co dělat? Nelétat nízkonákladovkou, nebo se smířit s tím, že je ta nízká cena vykoupená přesně tím vším, co popisuješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
27.3.26 17:59

To je jako něaký vtip? Letěla jsi někdy normálním letadlem po evropě jako my smrtelníci? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
27.3.26 18:09
@Anonymní píše: Více

Děláš ze sebe hogo fogo, ale vyjadřuješ se jak tatar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21720
27.3.26 18:11

Také přemýšlím, jestli je to myšleno vážně nebo jako provokace. n :think: vždyť srovnávat Emirates a Ryanair je jako srovnávat Porsche s trabantem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.26 18:14

Všechny nízkonákladovou jsou stejně, co čekáš, když letenka stojí 1500 až 3 tis zpáteční :roll: nas z Fuerty začal wizzair usazovat skoro hodinu před odletem a vyzývat rodiny s dětmi k nástupu…mají daná pravidla, do kdy se odbavit, měla si kamarádka nechat větší rezervu 🫣ale jinak wizzair a smartwings kapsy normálně má, místa je všude stejné, sedačky s větším prostorem pro nohy se připlácí…jídlo jsem v letadle dostala naposledy před 10lety, pak už se nabízí za příplatek…a že létáme tak 2× za rok…a na zavazadla mají jasné daná pravidla, tak by asi šéf nepochválí zaměstnance, že to nehlídají…s cestovkou se to tak neřeší, jen váha velkého zavazadla, ale u nízkonákladové k mají lidi často jen ten batoh zdarma do letadla, tak je normální, že se to kontroluje :mavam:

Příspěvek upraven 27.03.26 v 18:20

• Citovat
  • Upravit
56275
27.3.26 18:16

Nevím, za poslední ctvrrok jsem se nalitala s British Airways jako opice a nic extra. S ryanem lítám do Španělska pravidelne a nic hrozného se neděje. A zrovna British Airways boarduji na Heathrow taky brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
27.3.26 18:31

To je nějaká provokace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
27.3.26 18:37
@deniiina píše: Více

Zřejmě jo, jinak si neumím tak hloupý příspěvek vysvětlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15938
27.3.26 18:40

Vybereš si jednu z nejlevnějších a nejhorších společností, která provozuje tzv. dobytčáky a hladolety. A ještě chceš, aby letecká společnost hledala někoho, kdo není schopen přejít za dvě hodiny z T1 na T2?
Pokud nemá už odbavené zavazadlo, tak ji nikdo dvakrát řešit nebude.
A pokud máš problém s poutáním, tak už do letadla prosím nelez. Nikdy.
Co je tohle za lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
27.3.26 18:41
@Anonymní píše: Více

pobavilas :mrgreen: účel splněn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
27.3.26 18:42
@Keyllah píše: Více

také jsem chtěla napsat, že je to srandovní diskuse :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
27.3.26 18:42

Madam z vyssi spolecnosti se omylem dostala mezi plebs :lol:
Taky jsem letela s Emirates i s Qatarem (mas to mimochodem blbe napsane) hec :lol: Ale kdyz vlezu do nizkonakladovky, tak necekam stejny servis :lol: A Ryanair je tak legendarni, ze ses bud vylihla vcera, nebo si delas legraci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
27.3.26 18:43
@stinga píše: Více

jj, evidentně nějaký trollík…ale tak pobavila sem se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...