Zavedení příkrmu

2939
3.10.11 08:25

Zavedení příkrmu

Ahoj holky, řeším jednu věc, možná je to blbost, ale radši se zeptám :-) dočetla jsem se, že první příkrm je vhodný podávat v době oběda s tím, že za dva až tři týdny by měl nahradit celou dávku mléka. A teď můj „problém“ - malý chodívá zrovna v době oběda spávat a usíná u prsa, takže vlastně řeším, kdy podávat příkrm. Původně jsem to chtěla dělat tak, že bych ho dávala předtím, než jde spát, ale pokud má nahradot příkrm mléko, tak to asi nebude to nejlepší řešení :nevim:

Ještě popíšu rozvrh dne pro představu:
Vstávání v 7:00, dopolední spánek v 9:30-10:00, v těch deset dostane mléko, další spánek i jídlo vychází asi na 12:30, spánek vychází asi do 13:30-14:00.

Kdy byste podávali příkrm v tomto případě? Napadlo mě jako nejvhodnější asi po tom druhém spánku… Moc díky za rady :-) snad jsem to napsala srozumitelně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
795
3.10.11 08:39

Já bych mu dávala příkrm normálně v době oběda, v těch 12:30, můj prcek se stejně ještě po zelenince dojídá troškou mlíčka, sice ne mateřského, ale párkrát cucne a už klimbá, tak ho dám do postýlky a chrní jako dřív. Když dáš zeleninku později, posunou se ti pak i svačinky a večeře, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.10.11 08:40

ahoj dávala bych třeba po tom odpo spaní a časem to můžeš posunout :wink: já s tím taky trochu bojovala, protože malá má na usnutí mlíčko (i když to se na rozdíl od prsa dá nahradit čajem :-P )..teď má kolem 12té oběd a hodinku a půl na to trošku mlíčka na usnutí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.10.11 08:57

já dávala první příkrm jako odpolední svačinu, líp spal než když ho měl na oběd :) a mlíko po jídle odmítl už asi 3 den. ale dávala jsem ovoce, protože zeleninu bez masa nejedl a nejí stále.

• Citovat
  • Upravit
2939
3.10.11 08:59

Holky, díky za rady, ono to asi nějak časem vypline, akorát je vše nové, tak to teď moc řeším :-) taky mě napadlo, že se pak asi nenapucne k prasknutí po té zelenině, ale bude třeba jen tak dumlat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
3.10.11 09:45

já dávála tak, jak to zrovna vyšlo, a postupně se to upravilo cca kolem toho poledne. Někdy dřív někdy pozdějc, jak si malinká řekla, nebo jak se mi povedlo uvařit :oops: Všechny jsme to napoprve řešili, není se zač stydět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
3.10.11 10:00

Já dávala až odpoledne po spaní, protože před spaním byl většinou unavený, protivný. První příkrmy se mají dávat dítěti když je v dobrém rozpoložení, tak asi spíš po spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
3.10.11 10:02
berushkacz píše:
Já dávala až odpoledne po spaní, protože před spaním byl většinou unavený, protivný. První příkrmy se mají dávat dítěti když je v dobrém rozpoložení, tak asi spíš po spaní.

přesně, když byla mrzutá, tak to nemělo cenu. Ono se houby stane, když bude jíst pozdějc, hlavně že z toho bude mít příjemný zážitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
3.10.11 10:08
berushkacz píše:
Já dávala až odpoledne po spaní, protože před spaním byl většinou unavený, protivný. První příkrmy se mají dávat dítěti když je v dobrém rozpoložení, tak asi spíš po spaní.

Na to jsem právě taky myslela, ještě mě napadlo dát mu ho třeba už před dvanáctou a pak tím mlíkem dokrmit za tu půlhodinu, jak ho budu uspávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
3.10.11 10:10
lys píše:
já dávála tak, jak to zrovna vyšlo, a postupně se to upravilo cca kolem toho poledne. Někdy dřív někdy pozdějc, jak si malinká řekla, nebo jak se mi povedlo uvařit :oops: Všechny jsme to napoprve řešili, není se zač stydět :wink:

Taky to vidím tak, že zezačátku to bude takový všelijaký :-) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
3.10.11 13:09

Dávala jsem různě, jak to zrovna vyšlo, dlouho neměl nějak pravidelný režim. Dávala jsem po spaní, protože byl v dobré náladě. V tvém případě bych to jidlo dala až po tom odpol. spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí