Dcera 9 mesicu nechce zeleninu bez ovoce

191
1.10.11 15:46

Dcera 9 mesicu nechce zeleninu bez ovoce

Ahoj,
dceri je 9 mesicu a trochu ted resim jednu vec. Zeleninovy prikrm sni jedine pokud ji tam dam par lzicek ovocne presnidavky. Ona uz bohuzel od zacatku nechtela zeleninu moc jist a protoze taky moc nepribirala, zacaly jsme vlastne s ovocem aby snedla alespon neco. Asi to nebylo uplne rozumne. Puvodni plan byl, ze ji postupne budu te presnidavky ubirat, az bude mit jenom cistou zeleninu. K tomu se ale nemuzeme nejak propracovat, bez ovoce to proste nesni. A ja zase ve snaze aby neco snedla (porad je to drobek) nakonec par lzicek presnidavky dam. Mate nekdo podobnou zkusenost? Zlepsilo se to postupne samo a dite Vam zacalo jist i „nesladke“ veci? Jinak uz jsme zkusily i bily jogurt, ten ji chutna. Ale zatim jsem ho moc kvuli pripadne alergii nedavala. Jednu dobu mela ekzem a vypadalo to na alergii na BKM. Mozna bych mohla zkusit michat ji ho do zeleniny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
1.10.11 16:15

ahoj
podobnou zkušenost nemám, protože plácat ovoce a zeleninu by mě fakt nenapadlo. chuť bych teda na to neměla, to dáváš i k masu?? každopádně, bych to prostě nedala a hotovo, neustoupila , nechceš nebudeš. moje mimino ještě přesnídávku nemělo, stále je na zelenině, moc mu ze začátku nejela, takže až si zvykne plně, dostane přesnídávku a neslazenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.10.11 16:19

A to já bych se tím zase netrápila - už se stalo, zeleninu sní, blbě jí z toho nebude, ovoce není nic nezdravého, tak o co jde. Časem, až začne jíst víc věcí a nových chutí, určitě se to spraví :nevim:

Možná bych zkusila dávat místo ovoce víc mrkve, je sladká, tak by to mohlo projít :think:

A ovoce se přece k masu normálně jí - viz. pizza hawai, kuřecí prsa s broskví, švestková omáčka k uzenému… :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
1.10.11 16:19
jizvíková píše:
chuť bych teda na to neměla, to dáváš i k masu??

Já třeba když udělám malé brambor s masem (většinou kuřecí), tak aby to líp klouzalo do krku tak naberu ten brambor s masem a lžičku vrazím do jablečné přesnídávky - ona by to snědla i bez toho teda, ale dusí jí to, takhle jí to nedusí a pamatuju si docela živě že jsem tak byla krmená i já a to mi už bylo asi víc let když si to pamatuju :))

Zakladatelko - vytrvala bych s tou zeleninou, mě malá jednu chvíli taky nechtěla zeleninu a jen sladké přesnídávky, tak jsem je přestala dávat, měla jen UM a zeleninu(maso) a v pohodě to zvládla.

• Citovat
  • Upravit
14047
1.10.11 16:22

tak já nabídnout dětem ovoce, tak mi nejedí zeleninu, max by to zmetci ožužlali

no, pizza hawai je pro mě noční můra, nesnáším ty sladko masé kombinace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.10.11 16:25
jizvíková píše:
tak já nabídnout dětem ovoce, tak mi nejedí zeleninu, max by to zmetci ožužlalino, pizza hawai je pro mě noční můra, nesnáším ty sladko masé kombinace

No jo, ale jí se to :mrgreen:

A když máš k jídlu kompot, tak je to taky ovoce - a v žaludku se to stejně všecko smíchá :lol: :lol: :lol:

Nevím, u nás s tím problém nebyl, že by s nástupem ovoce / přesnídávek začal odmítat zeleninu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
1.10.11 16:36

Taky se premyslela proste nic jineho nez zeleninu nedat, ale ona fakt neni moc jedlik nebo spis ma velmi dobre spalovani, takze je to hubenour. Porad mam nejak snahu do ni spis neco dostat nez experimentovat s tim, ze treba nejakou dobu bude jist min. I kdyz asi za pokus by to stalo..
Jinak to pridavani presnidavky do zeleniny mi poradila nakonec doktorka s tim, ze ji to budu postupne ubirat. Traba takova mrkev s jablkem se taky normalne ji, tak to zase az tak hrozna kombinace neni ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
1.10.11 16:59

My jsme začali taky ovocem a teď jíme v pohodě i zeleninu, brambor s brokolici, nebo cuketou :think: podle mě je to spíše chuti dítěte než tím, že se začalo ovocem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.10.11 17:38

Luci a jak vlastně vypadá ten váš zeleninový příkrm? :think:
To jako jíte čistou zeleninu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
1.10.11 17:55

A co je špatného na tom, že jí zeleninku pouze s ovocem? Tak jí to tak prostě chutná, ani jedno není nic nezdravého, tak bych to neřešila a přidávala.
A pokud jí bílý jogurt, tak to nebude tím, že by jedla pouze sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.11 20:10

Tak to my nemáme vůbec problém .Malá jí úplně všechno. Docelá sladká je mrkvička ne ? Tak ji uvař brambor s mrkvi. K tomu v lisu na česnek přelisuj kousek dětské šunky a aby se neřeklo tak tam přihoď lžičku domácího kompotu..jablko,hruška nebo dýňě… je to fakt bašta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
1.10.11 20:13

Taky bych to moc neresila (kor, kdyz mas hubenoura a jses rada, ze vubec neco papa) a proste ji to davala i s tou presnidavkou a po case zkusila zase postupne ubirat a snad se to jednou povede :-) Dyni uz si asi taky zkousela vid? Ta chutna nejvic nasi maly a je docela sladka nebo kamaradka rikala, ze kdyz ji nechtel neco papkat ten jeji prcek, tak do toho pridala batatu a hnedka to bastil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
1.10.11 20:16

Já bych to neřešila a nestresovala se.Má to tak ráda a chutná jí to,tak proč ne.Ovoce není nic nezdravého a časem si zvykne i na jiné chutě nebo začneš trochu ochucovat třeba bylinkama.A když je spíš hubeňourek,tak na tom ovoci nevidím nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.10.11 20:32

Ahoj,
já bych to taky neřešila, jednu dobu jsem jim dokonce přidávala jablka do masozeleninového mixu a jedli to, tak proč ne. Dokonce dělám i normální dospělácká jídla s ovocem. třeba špízy se suš.švestkama jsou moc dobré, hovězí s omáčkou z marmelády a portského, kuřecí prsa zapečená s jablkama atd. časem to malou přejde a bude jíst normálně, hlavně, že jí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.10.11 20:47

taky bych neřešila, sama mám doma nejedlíka, tak vím co to je za zápas :lol: . A když mrknete na složení některých skleniček Hami, tak broskev a hroznová šťáva v masozeleninovém příkrmu není absolut žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí