Závěr MR mozku

Anonymní
25.1.11 17:04

Závěr MR mozku

Dobrý den,

jen zkouším, zda tady není někdo, kdo tomu rozumí…

Potřebovala bych poradit, co v závěru po MR mozku znamená:

Mírně rozšířené perivaskulární prostory temporálně. Vedlejší nález - drobný polyp při basi antra I dx.

V nemocnici mi sdělili, že na rezonanci nic nenašli, až doma jsem se toto dočetla ve zprávě. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
443
25.1.11 17:52

Zkuste mrknout sem, třeba se dočtete… http://www.csnn.eu/…07_03_05.pdf . Nejsem lékař, jen jsem se zeptala pana Googla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
25.1.11 19:06

Opravdu to není špatný nález-neboj.
Rozšířené komory někdo mít může a nic to není.Někdo má větší nos,jiný komory v mozku :lol: .A polyp také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.1.11 19:54

polyp u vstupu do prave postranni komory - nic neznamena, zejmena pokud jsou komory symetricke
perivaskularni prostory jsou kolem cev vstupujicich do mozku - znamena to trosku mensi mozek v te oblasti, spise bych cekala u starsich lidi. Jestli je to malinko, muze to byt osobni anomalie. Proc se MR delala? Epi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.11 09:14

Díky všem za odpovědi. :srdce:

Začalo to zvětšením uzlin na pravé straně hlavy(KO v normě, dle dr. reaktivní uzlina), pak zmizely a nastala fyzická únava(přestala jsem sportovat a sotva se doplahočila do práce), pak trvalý oboustranný tinnitus, bolest za očima(jakoby oteklé). Únava, motání hlavy, depka… mám pocit, že jsem z poslední půl rouk od začátku potíží celkově vyřízená. :cry:

• Citovat
  • Upravit
43035
26.1.11 13:07

Teploty? laboratoře? Jiná vyšetření?
Asi bych píchla lumbálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
26.1.11 19:10

Anonymní-určitě to chce důkladně dovyšetřit.Pudla je neuroložka,ví to dobře.A lumbálka napoví hodně moc.Ale nenechávej to,samo většinou nic nepřejde. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.1.11 06:55

náhodou hodně věcí přejde samo, kolikrát mám pocit, že hraju s pacientem jen takovou zdržovacví hru na vyšetření, než to přejde samo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 16:58

Ještě jednou díky ze reakce.

Po zvětšení těch uzlin udělala MUDr. KO - byl v pořádku a uzliny začaly mizet. Pak bylo léto, na konci srpna se mi na pár dní zvýšila teplota, zase vyběhly uzliny, ale samo to přešlo, tak jsem to neřešila.
Totéž se stalo na konci září - šla jsem opět k Dr., ta mi sdělila, že to má také, že mi reaguje uzlina na nějaké virozy a tak jsem to nechala být.

Únava byla ale stále větší, řekla jsem si, že je to asi přetrénování a nechala být ten sport. Víceméně se ale pořád zhoršovala a přidal se ten tinnitus. Opět k Dr. a začal kolotoč…
- KO zase v normě, ORL ok, oční - jednou zvýšený NT, na další ko už v normě, neuro - poslali mě na manuální medicínu - tam mi prokřupaly páteř.

Občas se vzbudím v noci zpocená, ale TT nijak nehlídám, tak nevím. Spíše je to ale od toho, že mi to jde na psychiku..Vůbec se nepoznávám, já byla takový aktivní člověk, loni jsem dodělala státnice při práci, sportovala jsem, atd.

Jsem spíše na bylinky a alternativní způsoby léčby, po doktorech jsem nikdy nechodila, moc klasickou medicínu nemusím, ale teď jsem vážně bezradná.
Na neurologii jdu zase na začátku března :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4
29.1.18 13:25

Zaver z MRI mozku

Prosim mohu se zeptat ohledne nalezu: "Lehce rozsireny perivaskularni prostor v sublentikularni oblasti bilat. Pomerne vyrazna deviace nosniho septat doprava, bulozni stredni skorepa nosni I.sin. "
Na vysetreni jsme sla kvuli zapominani a nebo se me stalo, ze jsem neco rekla, ale vubec o tom nevim a take jsem uz 2× spadla ve vane a nevim jak(jsem r.86).
Byla jsem vystrasena protoze jak moje babicka (a jeji maminka) z otcovi tak i z matciny strany trpeli alzhaimrem nebo stareckou demenci a i moje matka zapomina a opakuje se(r.1964) Byvam take unavena, ale to by mohlo souviset s autoimunim onemocnenim stitne zlazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.1.18 14:20

.

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...