Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S jakým hopsadlem (takové to, co se věší mezi dveře) máte zkušenosti? Které byste doporučili, a které naopak vůbec? ![]()
Ahoj, zkušenosti nemám, jen chci poznamenat, že tyhle hopsátka se nedoporučují vůbec (podle naší neuroložky a fyzioterapeutky), stejně jako ta chodítka, ve kterých dítě sedí a „běhá“ po pokoji, kvůli nožní klenbě
asi to není to co bys chtěla, ale na houpání jsme měli nejdřív toto http://www.lasiesta.cz/index.php?…
Vím, jak s tím zacházet - v Kochově učebníci o vývoji kojence a cvičení je toho dost, dítě se musí podlahy jen dotýkat, nemůže stát plnou vahou, ale protože to mně i mé sestře kdysi dost pomohlo na nožky, zajímalo mě, zda lze ještě po 30 letech něco takového sehnat.. ![]()
Já spíš myslím, že je to blbé na kyčle a na páteř, viz. jakákoli diskuze o klokankách - přijde mi to v podstatě totéž. Jestli se dítě nedotýká země nohama, tak zákonitě visí za rozkrok, což mi nepřijde nic moc… Ale možná se pletu a je to úplně jinak, je to jenom můj pocit z toho… Ani vlastně nevím, pro jak velké dítě to chceš, takže… ![]()
Prostě na toto se neptáš, takže jsem našla tyhle ![]()
http://www.baby-eshop.cz/…ign=products
magggi píše:
Vím, jak s tím zacházet - v Kochově učebníci o vývoji kojence a cvičení je toho dost, dítě se musí podlahy jen dotýkat, nemůže stát plnou vahou, ale protože to mně i mé sestře kdysi dost pomohlo na nožky, zajímalo mě, zda lze ještě po 30 letech něco takového sehnat..
tahle hopsadla jsou opravdu nevhodná a mimochodem, myslíš, že bez něj by jsi chodit nezačala? Možná o pár týdnů později, ale tak to asi má být, ne? Dítě se postaví a začne chodit až do toho psychicky i fyzicky dospěje ![]()
Malá houpadlo má:) moc se jít líbí, vydrží v tom stejně tak 10 -15 minut a za tu dobu se myslím nemůže nic stát. A navíc se země nedotýká. A máme hopsadlo lindam.
díky - aspoň někdo mě někamenuje ![]()
Mám chlapečka necelých 5 měsíců, ptám se spíš výhledově.
Dříve to pediatři doporučovali - jako cvičení,, tzn. nenechat v tom dítě půl dne… toho našeho jsem se ještě neptala ![]()
Podpořím hopsadláře, taky jsme měli, pro zábavu. Takové to co je na kovové obruči navlečeno sedátko, popruhy nahoru ke kovové hrazdičce, pak pořádná guma (asi tak metr), na konci kovový mechanismus se dvěma rameny na zavěšení na zárubně. My jsme prodloužili kusem lana a zavěsili na hák ve stropu, futra nám připadala úzká (sundat to nešlo, vše bylo provedeno nerozebiratelně a velmi pevně, koupeno na MMB, německý výrobek s atestem). Obě holky se v tom dost vyblbly, používali jsme tak od půl roku do cca 1,5, pak přestalo bavit (hlavně nás co jsme museli ty naše pořízky zvedat při nástupu a výstupu), prodáno tam kde koupeno.
Dle popisu to vypadá, že jste měli to co já a sestra před těma 30 a 35 lety ![]()
Ahojky, my měli také hopsadlo, co se dalo zavěsit na rám dveří. Máme dřevěné obložky, takže nám to pěkně drželo. Vyhrála jsem ho na mimiaukci snad kolem 450,– i s poštou. jasně, nebylo už nové, ale nám ještě posloužilo. Malej stál na nožkách a snažil se skákat. Užili jsme si s ním srandu, malej ho miloval. Jasně že jsem ho tam nenechávala 30 minut, maximálně 10 minut a to tak jednou za den. Jak už viděl, že ho dávám na rám, tak začal hlasitě jásat. Nevím, ale od kolika měsíců jsem ho tam dala poprvé. Měli jsme předtím lehátko od Fischer price http://www.kasa.cz/…cke-sedatko/ a to opravdu se vyplatilo. Malej ho miloval, už jak byl větší, tak byl připoutaný a hopsal. Kdyby jsi viděla jak, tak se potrháš smíchy. Každej, kdo ho viděl, tak se smál a říkal, že to není ani možné. Jenže už potom měl váhu, tak jsme vyměnili za klasickou houpačku / ta se ale vůbec neosvědčila / a hned na to hopsadlo. Pokud se podaří vložit fotka, tak ta je focená když měl malej 10 měsíců. Jinak jsme ani nepoužívali třeba chodítko. malej si lezl kam chtěl.
Já jsem strávila v hopsadle dvě měsíce života ve dne v noci (4-6 měsíců), měla jsem záněty středního ucha a nesnesla jsem ležení - jinak bych se nevyspala. A musím objektivně říct, že mám lepší páteř než většina lidí kolem mě, a problémy s nožní klenbou ani kyčlema taky nemám… Proto taky dítěti hopsadlo koupíme.
Taky se chystáme na hopsadlo. Já i ségra jsme hopsaly ostošest a problémy nemáme žádný. Strašně nás to bavilo, byly jsme v něm šťastné. Jen nevím, od kolika měsíců se používá.
Moje dcera z něj nechtěla vylézt (chodila v necelých osmi měsících - nožičky měla v pořádku)a syn v něm zase nechtěl být vůbec ( chodit začal po roce - také v pořádku)
. Každé mimčo to má jinak, ale jako správná babička ted sháním hopsadlo pro vnoučka
.
myslim, ze tyhle hopsadla jsou od doby, kdy ditko samo drzi hlavicku. Moje ditko ma 5 mesicu a peruje v kolinkach snad cely den, kdyz ho posadim tak hned knoura a hopsa jakoby v sede. Tak si myslim, tze tahle vecicka by ho mohla moc zajimat. ![]()
Myslím, že spoustu z nás mělo hopsadlo když jsme byli malé…nebo snad ne? Já jsem v něm strávila spoustu času, co mi vyprávěla moje mamka a žádné problémy s nohama, ani s kyčlemi jsem nikdy neměla…:)Ale je to věc názoru…
Mám 4 měsíční holčičku a už se také po nějakém hopsadlu poohlížím, protože málá má energie, že by jí mohla rozdávat… ![]()