Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@PetrusheB píše:
Já dostala menzes po pěti týdnech po porodu, ale já jsem postupně přicházela o mléko, takže jsem už málo kojila - spíš odsávala, abych dala dohromady přes den dvě dávky mléka pro malou. Pokud plně kojíš, neměla by se menzes tak brzy dostavit…ale jako se vším, nic neplatí pro všechny stejně.Trochu mě tu s tím zavinováním děsíte, já mám po prvním porodu a zavinování trvalo tak 3-4 dny, vždy po kojení a bolest byla přirovnatelná k porodním kontrakcím - a to nemyslím tu slabotinu ze začátku
no já kojim plně, je mi t otaky divný, zítra tam zavolam..
U prvního to nebolelo,u druhého už docela fest a ted mám z toho hrůzu čeká mě to potřetí
@Crystal87 píše:
U prvního to nebolelo,u druhého už docela fest a ted mám z toho hrůzu čeká mě to potřetí
u treti me to bolelo tak,ze jsem premyslela,ze reknu sestre at me da leky na bolest
ale vydrzela jsem to nakonec
@pipiinka píše:
u treti me to bolelo tak,ze jsem premyslela,ze reknu sestre at me da leky na bolestale vydrzela jsem to nakonec
jo no už jsem slyšela co je to za horor…to bdue hroší jak porod
brrrr
@pipiinka píše:
u treti me to bolelo tak,ze jsem premyslela,ze reknu sestre at me da leky na bolestale vydrzela jsem to nakonec
Tak to já jsem hrdinku nedělala, fakt to bylo strašné ![]()
U prvního jsem necítila nic, u druhého to byl mazec, po porodu jsem t na sále prodýchávala jako kontrakce. Pak mě to bolelo hlavně při kojení, přestalo to po 3 dnech.Prášky jsem nepotřebovala, stačilo dýchat, bylo to podobné jako MS křeče.
existují i homeopatika ![]()
Ahojky
Jsem 2 dny po porodu a zavinovani boli silene, chodim v predklonu a kazdy kojeni je jak porod, hlavne vpravo az do zad… U 1. jsem nic necitila a bricho mela hned pryc, ted ho mam jeste velky ciz teda chapu
ale dotaz zni: za jak dlouho to prestava tolik bolet? 3 dny nebo dyl? Nevim jak dlouho to jeste vydrzim, je mi div ne na omdleni z ty bolesti
Mě to občas bolelo i 10 dní po porodu… občas to byli bolesti fakt jak kontrakce
…
@Balina94 aj 10 dni? Kdyby aspon obcas ale me to jeste boli furt a pri kojeni mam kontrakce a to je sila… No snad se to aspon stahne poradne. Nebyt ty bolesti je mi skvele ale takhle si pripadam jak lazar
@Ajla mě to přešlo třetí den, jak jsem psala. Ale pak mi taky před propuštěním dali injekci na stáhnutí, měla jsem tam ještě něco, dělali i utz. Pak už doma to bylo dobrý. Ale první dva dny fakt mazec, jak další porod. Ty nejsi v porodnici?
Me to bolelo v porodnici, tzn. asi 3 - 4 dny… nedávají vám ibalgin? Nám chodila sestřička nabízet 3× denně ![]()
Říkají, že s každým dalším dítětem to bolí víc. U druhého dítěte jsem v porodnici měla Algifen injekce, protože to během kojení byla tak strašná bolest, že jsem měla taky stavy na omdlení, ale doma už jsem to zvládala celkem dobře a bez medikace. U obou dětí jsem přestala zavinování pociťovat cca po dvou týdnech. Pokud máš takové bolesti, tak si zavolej do porodnice (do konce šestinedělí jsi v péči tam, kde jsi rodila) a zeptej se, co si můžeš vzít na bolest. Nemá smysl se zbytečně vyčerpávat. Obecně vzato se děloha zavinuje až šest týdnů (po šestinedělí by měla být opět v původní velikosti), ale jak dlouho to bolí, je asi dost indivinduální…
Jo teď koukám, že máš dva dny po porodu
Rodila jsi doma? Pak si zavolej do jakékoliv gynekologické pohotovosti a tam se optej, co můžeš při kojení na bolest. Tuším, že ibuprofenum…
Taky jsem nechápala, co se to děje! Při kojení tak bolestivé kontrakce!!Při porodu jsem ani bolesti nestihla mít (trval 2hodiny) a teď tohle
!To jsem u první nezažila
!Přešlo to asi po 3-4dnech, tuším
!Prášky jsem nebrala…