Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já to naštěstí věděla od kamarádek, jinak bych byla taky v šoku. Porod super, poranění žádné a stejně člověk nakonec trpí.
@Debie No jo, při porodu má ženská hlavu v rauši a pak už musí tlumit bolesti ibáč ![]()
Po prvnim porodu to nebylo tak strasne a vnimala jsem to jen trosku pri kojeni, asi jako silnejsi menstruacni bolesti. Po druhem porodu to bylo mnohem horsi. Prvni den ci dva jsem dostavala opravdu silne krece, ze me to nekdy uplne zlomilo v pase do predklonu. Dalsi dny se to dalo jiz vydrzet, ale trvalo to asi tyden.
@andelka83 píše:
Já to naštěstí věděla od kamarádek, jinak bych byla taky v šoku. Porod super, poranění žádné a stejně člověk nakonec trpí.
Přesně tak. Já mohla po porodu odejít s miminem v ruce po svých až domů, ale to zavinování fakt hnus! Ještě na porodním sále mi kladli na srdce (každej asi třikrát), že to bude asi hukot, ať se na to připravím a hlavně si hned řeknu o injekci. Jak jsem celý porod odmítala jakýkoliv zásahy a léky, tak potom jsem to bez nich nedala ![]()
@Ajla píše:
Ahojky
Jsem 2 dny po porodu a zavinovani boli silene, chodim v predklonu a kazdy kojeni je jak porod, hlavne vpravo az do zad… U 1. jsem nic necitila a bricho mela hned pryc, ted ho mam jeste velky ciz teda chapuale dotaz zni: za jak dlouho to prestava tolik bolet? 3 dny nebo dyl? Nevim jak dlouho to jeste vydrzim, je mi div ne na omdleni z ty bolesti
Mě teda zavinování u druhé bolelo hrozně. U prvního byly při kojení jen lehké menstruační bolesti. Ale druhý porod byl sice hodně rychlý, ale pak jdem ještě tak tři dny prodýchávala bolesti při zavinování a měla pocit, že rodím znovu. Bylo to jak kontrakce. Ale já si myslela, že to nebude dlouho trvat, tak jsem nechtěla léky, když už jsem to vydržela do té doby, že to už přece musí přestat. A nakonec to nejhorší bylo tak tři dny. Mě to teda bolelo i mimo kojení, i když při něm to bylo horší. Prý s každým dalším porodem je to horší.
Holky to jsem teda v soku z toho co tu ctu
ja jsem po prvnim porodz 4.mesice a o zadnym zavinovani jsem nevedela nic nebolelo.. taky nam rikali ze nas to muze bolet jak pri ms ale nestesti nic.. to se teda tesim na druhy porod
nebo spis na to co prijde po nem jsem si rikala ze preziju porod a bude klid ![]()
@Ajla Přesně jak píšeš. U prvního jsem nic necítila. U druhého strašná bolest. Fakt porod. Trvalo to pár dní, už si nevzpomínám. Ale nejhorší to bylo ty první dny. Teď se děsím, jak to bude u třetího.
U prvního mě vůbec nic nebolelo, druhý císařem, měla jsem dojem, že mám snad kuchnuté břicho křížem krážem. To zavinování bylo fakt děs
o kojení nemluvě. Ale přešlo to, ale už nevím kdy ![]()
Ja jsem v porodnivi, rikam jim to pokazdy kdyz prijde vizita ze me to boli, leky nenabidly a ja nejsem tip co by si pro ne sel a skuhral… Kdyz pisete ze ty 3 dny jsou nejhorsi tak snad uz to bude pomalu odeznivat
Jj zavinování u druho a vícerodiček bolí, taky jsem se po druhém porodu při každém kojení kroutila bolestí, naštěstí to ale třetí den přešlo ![]()
Když tohle čtu, tak mi vrtá hlavou, jestli tu dělohu teda vůbec mám zavinutou, mě nic takovýho nebolelo. (nebo jestli se to schovalo za mírnou bolest po císaři?)
@Luminel píše:
Když tohle čtu, tak mi vrtá hlavou, jestli tu dělohu teda vůbec mám zavinutou, mě nic takovýho nebolelo. (nebo jestli se to schovalo za mírnou bolest po císaři?)
U prvního jsem taky skoro nic nepociťovala…
@Ajla Cože???
To si tam na ně klidně došlápni. Vždyť jsou tam od toho!!!
![]()
U prvního nic u druhého mazec, bylo to horš jak porod. ptala jsem se máti co měla 4 porody jestli jí to bolelo a prý každý porod to je horší, pak mi to samé potvrdili švagrové, poprvé nic a podruhé mazec
@martulkasloník mne segra se 3ma detma rikala ze 3. je teprv mazec… To si neumim predstavit… Rekla bych ze se to trosilimlu lepsi ze aspon mezi kojenim je to lepsi… Uvidim zitra. 3. den uz by to mohlo byt lepsi