Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zavinovala jsem, dokud o to stál
Časem si oblíbil usínání na boku a nějak to samo přešlo. Neřešila jsem to.
A co je na tom špatně? Jen ho nech. Taky mi tak spali, oba. Zavinovacku jsem nahoře ještě stahovala látkovou plenou, jen tak byli happy a spali.
Jde mi i o to, že máme zavazovací zavinovačku a kolikrát se vzbudí s tím “provazem” kolem krku.
Nakojit v posteli a nechat spat s vami.
Provaz na zavinovacce ani omylem!!
@Nikol1136 píše:
Jde mi i o to, že máme zavazovací zavinovačku a kolikrát se vzbudí s tím “provazem” kolem krku.
Provaz ustrihni a prevazuj zavinovacku plenou.
@Nikol1136 píše:
to jako fakt?? Ty ho necháváš spát v tomto věku s provazem??? Proboha. Vymysli nějakou jinou zavinovačku. Vždy se třikrát otočí a uškrtí se v noci.
@KKK85 schválně je ten “provaz” v uvozovkách 😂 tady si všechno berete moc doslovně😂 lopaty tady opravdu😂
@Nikol1136 píše:
@KKK85 schválně je ten “provaz” v uvozovkách 😂 tady si všechno berete moc doslovně😂 lopaty tady opravdu😂
já to chápu..bude to asi stuha kterou prostě zavážeš zavinovačku…ale já bych nenechala dítě spát ani s tím!
@Nikol1136 píše:
Je to strasne nebezpecne, at to nazves jak chces.
Zavinovala jsem donošenou 2,5m, pak už se točila na břicho…nedonošenou první měsíc, pak už zůstala se mnou v posteli ![]()
Je naprosto nepřípustné zavinovat dítě, které se začne točit, v USA by vám za to snad dítě i odebrali, riskujete jeho život. Spací pytel je nejlepší vynález, zavinovačka se má prostata používat s prvním náznakem otočení, takže snad 4 měsíc
Zdravím maminky 😊. Mám takový dotaz. Malý má skoro 9 měsíců a naprosto odmítá spát bez zavinovačky, ikdyž mu z ní čouhají nohy, potřebuje být prostě “stáhnutý” jinak nespí. Zkoušeli jsme spací pytel, zavinout do deky atd. a to se hned odkope a nebo neusne.
Uspávám kojením, když ho ukojím na rukách a položím do postýlky hned je řev, ale když ho nakojím u nás v posteli, tak se odpojí od prsa, přetočí se na bříško a spinká. Když ho položím ukojeného na bříško do postýlky, tak je hned na čtyřech a postavuje se.
Nemáte některá podobnou zkušenost a případně radu, jak ho odnaučit na zavinovačku nebo jako ho nenásilně donutit usnout bez ní? 😀
Hlazení, zpívání, pohádky, ukolébavky, bílý šum - nic nepomáhá 😀 a pokud si ho v postýlce nevšímám, začne hrozně řvát. 🤦🏼♀️