Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, žila jsem se závislákem na automatech tři roky a není to žádná prča. Poprvé ho přijali jen ambulantně, tedy že docházel na sezení. Když opět rozkradl celý náš byt, vzali ho normálně v Plzni na psychiatrii se závislostí. Odešla jsem od něj. Byla to poslední kapka.
Ahoj, zkus nakontaktovat psychiatrickou léčebnu v Opavě, mají tam oddělení pro závislosti a přímo Ti poradí, co je třeba zařídit.
Zavolejte normálně do Opavy a poptejte se, jestli ho vezmou a co dělat, vyřídit atd. Držím mladému pěsti. Ne každý závislák je takhle odhodlaný přestat. Chválím.
@ArankaC. píše:
Zavolejte normálně do Opavy a poptejte se, jestli ho vezmou a co dělat, vyřídit atd. Držím mladému pěsti. Ne každý závislák je takhle odhodlaný přestat. Chválím.
no jestli spíš na něj nepraskl nějaký průser, to oni pak naslibujou hory doly a skutek utek.
Můj expřítel se léčil v Havlíčkově Brodě.Nejdřívě ambulantně,ale to nebylo k ničemu.Hrál vesele dál.Nakonec byl na 3 měsíce v Brodě zavřený…
Musím říct,že pak chvilku nehrál(cca rok)ale nakonec začal znovu a prodal úplně všechno…Jak je na tom ted nevím.
Všem děkuji,zavoláme do té Opavy a uvidíme.Je fakt,že pruser opět nějaký udělal,ale tentokrát si sám uvědomil a řekl,že to tak dál nejde a chtěl by se léčit.Uvidíme zda mu to vydrží.Našlápl si do velkého světa a nějak to nezvládl ![]()
je to opravdu vážná nemoc. Snad se držel nějak trošku při zemi, protože můj bývalý prohrál peníze na byt. Prohrál vlastně úplně všechno, vůbec to nechápu, navíc byl tak geniální, že jsem to nejdřív vůbec neprokoukla.
byla to má první láska, mě 19, jemu 30, myslela jsem, že to má v hlavně srovnaný. Ale v léčebně prý měli jako pacienta doktora, co projel 7mil.
Ahoj holky potřebuji poradit, přítel před časem hrál automaty, ne pořád, třeba 14dní byl klid a pak ho to draplo a hrál třeba 2dny v kuse
pořád se nám nedostávali peníze a bylo mě to divný, přítel se pořád vymlouval na to, že musí platit alimenty(3000kč)atd. přitom sem veškerý nájem platila sama a přítel kupoval potraviny ale zničeho nic začal být divný, protivný, nemluvný, prostě jsem si myslela, že má někde ženskou
tak jsem na něj uhodila, samozřejmě, že jsem z něj nic nedostala
tak jsem ho jela zkontrolovat do práce a načapala ho při činu
hrál automaty a jeho kolega mě rovnou navigoval kde ho mám hledat
byla obrovská hádka mezi náma
on prosil sliboval, že už hrát nebude, že to chtěl jenom zkusit
odpustila jsem mu, chvílku sekal latinu, než se mě přiznal, že tam za 2měsíce naháze l00 000kč
chtěla jsem ho okamžitě vyhodit, žily jsme od výplaty k výplatě protože mě tvrdil, že nejsou peníze a pak se dozvím toto!
sliboval, prosil, domlouvala mu jeho dcera, že pokud nepřestane hrát, už ho nechce vydět! Teprve toto na něj zabralo
když jeho dcera odjela tak mě po té hádce řekl, že už na automaty ani nesáhne a přísahá na smrt své dcery, žeuž to neudělá
…kdyby jsem věděla co se stane, zabila by jsem ho…
ještě jsem mu říkala že stímhle se nežertuje, at to přrdemnou ani neříká, že je to špatný tohle říkat…
Dva měsíce potom začal hrát znovu a jeho dcera onemocněla rakovinou
když jsme seděli u její postele v nemocnici a ona nás nevnímala udržovali jí v umělém spánku, měla srašné bolesti, držela jsem jí za ruku, po tvářích mě stékali slzy a vzpoměla jsem si na to, co její tatínek prolásil
v tu chvíli jsem ho nenáviděla ale i strašně litovala, chtěla jsem mu ublížit, místo toho jsem mu pomáhala, prostě se to ve mě mlelo páté přes deváté, já jeho dceru milovala, byla pro mě jako vlastní…
Když Nikolka umírala, přítel jí držel za ruku, já jí hladila vlásky a slyšela jsem jak přítel Nikolce šeptá, že už vživotě nebude hrát, že jí to slibuje…udělalo se mě moc špatně ale nic jsem neřekla, jen jí dál hladila po vlasech a broukala jí písničku…
zemřela…
je to rok co Nikolka již není mezi námi a zjistila jsem, že se opět začali nedostávat peníze a co víc, ty peníze co přítel platil na Nikolku alimenty(ty 3000kč)říkal, že bude ukládat na ůčet svému dospělému synovi(na něho neplatil alimenty protože už vydělává),že se mu hodí jednou, až bude chtít založit rodinu, aby od táty něco dostal…je to rok a neposlal mu ještě ani korunu
když mu řeknu, proč neposílá synovi ty peníze jak jsme se domluvily tak odsekne, že nemá
tak jsem mu řekla, že kdyby Nikolka žila, tk by přece ty peníze musel posílat tak jako tak poctivě každý měsíc jako to dělával a na to mě řekl, že si toho je vědomej, že by na to musel vydělat a že by musel víc chodit do práce(pracuje jako nájemný řidič)tak jsem mu řekla, proč teda nejezddí častěji, než středy, pátky a soboty, odříkává jízdy v týdnu a že prostě nevycházíme, poplatíme jentak tak poplatky a jídlo a můžeme se klouzat, přítel mě odpověděl, že se mu nechce
pořád mě tvrdí že se nejezdí a začínám mít podezření že zase hraje a bojím se ho zeptat
přece ty peníze musí někde být, přece ty 3000kč někde být musejí, předtím mě taky tvrdil, že se nejezdí a chodil hrát až prohrál těch 100 000kč
nikam nechodíme protože na to není, nechodíme na večeři, protože je to zbytečné, nechce chodit na procházky, protože se mu nechce, celý dny jen kouká na filmy v počítači a to mu stačí, nebo se nejlépe rád baví na cizí účet a dělá mu radost vytáčet lidi, klidně si koupí sim kartu a cizím číslem a dělá si blázny z lidí, bohužel když si někdo uělá srandu z něho, tak je zle
já opravdu nevím jak to dál řešit, bojím se že zase hraje nebo co vlastně dělá, doma se chová jak milius a já jsem z toho divoká
pořád musím myslet na Nikolku, na to co jí slíbyl a pak se na to vykašlal…
stýská se mě po ní
…děkuji za rady…
Rada je jenom jedna a to rázná - vyhodit, zapomenout na něj a už nikdy mu nedát šanci se vrátit. O takového sráče bych si ani kolo neopřela, to je opravdu humus.
@jenika1 píše:
Rada je jenom jedna a to rázná - vyhodit, zapomenout na něj a už nikdy mu nedát šanci se vrátit. O takového sráče bych si ani kolo neopřela, to je opravdu humus.
myslíš že je možnost, že zase hraje? I po tom co slíbyl Nikolce…
@Pokušení Zeptej se sama sebe, kde chceš být za 5, 10 let. Opravdu je tohle partner pro život? Umíš si představit, jak Tě živí na mateřské?
@Pokušení Nemá to cenu, vždycky bude hrát. Já znám jenom jednoho jediného, který se vyléčil, ale měl sakra štěstí a věděl, že když si k tomu ještě někdy sedne, půjde do kriminálu. Můj bratranec taky hraje a má neskutečné problémy. Už ho i párkrát zmlátili. On teda vždycky tvrdí, že ho přepadli, ale spíš to vidím tak, že si půjčuje, kde nemá.
Utíkej, dokud to jde. Manželé nejste, děti nemáte, není na co čekat. Jestli s ním zůstaneš, jednou to padne i na tebe, až vám třeba na dveře zaklepou exekutoři
JJ, mozkové cetrum je pro všechny závislosti stejné, čili můžou přecházet jedna v druhou. Technicky je jedno, jestli je někdo závislý na adrenalinu z hraní, chlastu nebo pervitinu. Spousta lidí po vyléčení z hraní začne chlastat nebo naopak.
@Maja25 píše:
@Pokušení Řekla bych mu pá pá pá ve svém okolí mám takových případů dost a hlavně dělala jsem za barem, tak vím, co ty lidi dokážou. Nezmění se. A pokud by se šel léčit (např. Beřkovice), tak úspěšnost je malá. Musel by pak změnit kamarády atd.
Známej byl v Beřkovicích a jako jedinej se ze skupiny z beden vyléčil, ale zase sází na sport a to nemalé částky, takže závislost nahradil jinou.
Nemá to cenu.
Dobrý den,omlouvám se za anonym,ale je to citlivé.V rodině máme 20letého kluka,který je závislý na automatech,sám si to přiznal a chce se léčit.Jak postupovat,kam jít?Na netu jsem našla,že stačí k obvod.dr.ta může vypsat doporučení pro psychologa a formou terapie,léčebnou.Bohužel nevím kde nějaká u nás v Moravskoslezském kraji je?Našla jsem pouze pro drogově závislé.Předem díky za jakýkoliv příspvěk