Závislost na PC

Anonymní
31.3.11 14:08

zavislost na pc

ahojky zadam o radu dcera 3.5roku je hrozne zavisla na pc .. pohadky nebo kresleni vybarvovani ,,atd zijeme ve velke britanii tak tady nema moznost koukat v tv na pohadky ale us me to opravdu stve od rana do vecera sedi u pc kdys ji to zakazu tak porad breci vzteka se a nejhorsi na to je ze muj pritel pri me vubec nestoji jeste rve na me ze proc ji to beru jak se zachovat v pritely nemam vubec zadnou oporu dcera je hodne moc na nej ne na me protoze ja jsem porad ta spatna prosim us fakt nevim co delat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
31.3.11 14:16

Ty jsi máma, ty rozhodneš, kdy a jak dlouho bude dcera u pc. Aspoň tak je to u nás a že to vždy není bez vzteku nebo nafouknutých tváří, ale prostě o tom rozhodnu já, kolik času je u počítače. U nás maximálně deset patnáct minut a tak asi 2× do týdne. Pokud nechci aby byla u pc, tak ho vypnu a holku zabavím jinak, jdeme ven nebo mi s něčím pomáhá. V tomhle věku mají na počítač dost času aspoň podle mě. S přítelem si promluv, snad pochopí, že u pc se toho moc nenaučí a zadělává si na pozdější potíže, nemluvě o závislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
31.3.11 14:18

Asi bych PC vzala a někam schovala,ať ho nevidí a zabavila bych jí něčím jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
31.3.11 14:18

Já myslím, že je dobré si uvědomit, že závislost jste u ní vypěatovali vy a tedy není dobré se nyní zlobit na ní.Pro ní je to normální činnost, kterou měla dovolenou, přičemž je jasné, že se jí nechce zvdát - nechápe, proč je to najednou špatně..

Určitě to ale nevzdávej jen proto, že následuje pláč a vztekání..Nejste sice v čr, ale ven jít můžete, můžete hrát člověče nezlob se ( s obrázky,) pexeso, malovat spolu na papír, vystřihovat, vodovky.. prostě všechno..
Dřív než jí odvedeš s pláčem od pc si připrav činnost, kterou s ní budeš dělat, popiš jí co vás čeká, jakou budete mít radost z výsledku ( třeba modelování, vyrábění divadýlka atd.) a pak jí za odměnu dej i něco dobrého..nauč jí prostě hrát si i jinak..
Ale neočekávej od ní, že ze dne na den nebude chtít na pc a sama si najde adekvátní zábavu..

Vezmi na sebe zodpovědnost za její závislost a poperte se s tím obě. Najdi alternativy a dodržuj pravidla - nezakazuj pc úplně - může to být součást všech jejích činností, proč ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
31.3.11 14:48

Zakladatelko, nějak si moc nedokáži představit, že si tříleté dítě vypěstuje závislost na počítači. Obávám se, že tady je problém v tobě a partnerovi. Upřímně řečeno, mně tečou nervy, když je sedmiletý syn u počítače hodinu denně. Už to mi přijde jako zbytečně přehnané. Ale má dobré výsledky ve škole, hodně mi pomáhá, 2 x týdně chodí na kroužky,… Takže to má za odměnu a když mu někdy nedovolím, tak se sice nafoukne, ale najde si jinou zábavu.

Co se týče tvé holčičky, tak doporučuji nastolit tvrdý režim - a nebude to tak tvrdé pro malou, jako spíše pro tebe případně partnera. To, že žijete v zahraničí ještě neznamená, že nemůžeš jít s dcerou ven. číst pohádky z knížek, vybarvovat omalovánky, hrát pexeso… Existuje spousta druhů zábavy, kde si dítě na počítač ani nevzpomene. Samozřejmě to pro tebe bude náročnější časově a nebudeš mít tolik klidu sama pro sebe. Ale předpokládám, že jsis dítko nepořídila proto, aby ti od malička sedělo u počítače.
Být tebou, tak si ujasním své priority, a pokud nechceš z holčičky vychovat problémovou závislačku, tak by měl jít tvůj osobní čas stranou a začni se pořádně věnovat jí…

A promiň, že jsem tak upřímná, ale fakt nechápu… Prostě nerozumím tomu, jak může být tříleté dítě závislé na počítači. Naše malá je stejně stará jako ta tvoje, ale ta o počítač ani pohledem nezavadí. Pohádky vidí jen večer a to šmouly a jinak jí televize nezajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
31.3.11 15:58

Moc nechápu jak takhle malé dítě může být záviclé na PC. Mé dceři bude 7 a k PC jsem jí poprvé pustila před rokem a kousek na nějaké dětské hry, teď si tam už i pouští písničky a chodí na stránky co mají ze školy co se týká angličtiny, mají jí ve škole už do první třídy. Jinak toho času co tam stráví není moc, hlídám to a naštěstí to pro ní není zase tak důležité, takže sama tam dlouho nevydrží a doufám, že to tak zůstane, že radši půjde s děckama ven než, aby vysedávala u PC.
Jinak já bych PC schovala, je spousta jiných věcí co se dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 17:57
Jindřiš píše:
Moc nechápu jak takhle malé dítě může být záviclé na PC. Mé dceři bude 7 a k PC jsem jí poprvé pustila před rokem a kousek na nějaké dětské hry, teď si tam už i pouští písničky a chodí na stránky co mají ze školy co se týká angličtiny, mají jí ve škole už do první třídy. Jinak toho času co tam stráví není moc, hlídám to a naštěstí to pro ní není zase tak důležité, takže sama tam dlouho nevydrží a doufám, že to tak zůstane, že radši půjde s děckama ven než, aby vysedávala u PC.
Jinak já bych PC schovala, je spousta jiných věcí co se dá dělat.

Tak sem si myslela ze mi poradite a ne ze mi budete rikat ze to nechapete proste se to stalo ja sama vim ze je to spatne :think: nemyslela sem si ze se do me tak pustite zadala sešm o radu … vite ono neco jineho je zit v cizine a v praze je to o dost jine :think:

• Citovat
  • Upravit
12978
31.3.11 18:18

Ale zde se ti i radilo..

A v čem je to třeba jiné?? Ohledně věnování se dítěti??( to se neptám jízlivě, jen mě to zajímá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 18:32

ne venovani diteti ale o tom ze vy kdys je hezky venku dete ven ale tady neni kam chodit a jeste kdys ste bez auta .. je to porad a to same do kola nudime se tu co se tyka hracek tak samozrejme ze si z dcerou hraju ale to nejde cely den sama si nevydrzi hrat a kdys od ni odejdu tak se dozaduje pc.. kdys ho nedostane tak si de lehnout do postele a lezi :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
394
31.3.11 21:32

Prostě bych jí ho schovala a hotovo…to je moje rada…A v které zemi žiješ,jestli se můžu zeptat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
31.3.11 21:39
Kajušice píše:
Prostě bych jí ho schovala a hotovo…to je moje rada…A v které zemi žiješ,jestli se můžu zeptat???

Beru zpět tu otázku na zemi…jsem si to přečetla…Jen nechápu,jak nikam se nedá jít????Vždyť je to tak jednoduché,jít ven…A promiň,ale nechápu,jak se můžeš s dítětem nudit..to já neznám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
31.3.11 22:52
Anonymní píše:
ahojky zadam o radu dcera 3.5roku je hrozne zavisla na pc .. pohadky nebo kresleni vybarvovani ,,atd zijeme ve velke britanii tak tady nema moznost koukat v tv na pohadky ale us me to opravdu stve od rana do vecera sedi u pc kdys ji to zakazu tak porad breci vzteka se a nejhorsi na to je ze muj pritel pri me vubec nestoji jeste rve na me ze proc ji to beru jak se zachovat v pritely nemam vubec zadnou oporu dcera je hodne moc na nej ne na me protoze ja jsem porad ta spatna prosim us fakt nevim co delat

Rada ? Nabídni jí jiný program než PC říct jen nesmíš na pc je špatně, to se pak vzteká, to je jasný. Dá se toho dělat kupa, malovat, modelovat, sbírat venku přírodniny a z těch pak vyrábět, zasazovat kytičky spolu péct figurky z nejedlýho těsta, barvičky na sklo, honěná, schovka, hry s míčem, kuličky, drak, těch činností je nepřeberně…vymyslet „cestu za pokladem“ a mapu k tomu …3,5 roku se dá dělat kupa věcí než jen PC … prostě ano nebudeš na PC ale budem,e dělat tohle a tohle … mít připravený něco jinýho pro ni.

• Citovat
  • Upravit
12978
1.4.11 08:42

Já samozřejmě nevím kde bydlíte a jaké je vaše okolí..Ale opravdu se nedá jít ven?? Dítěti stačí opravdu málo - tráva a míč, švihadlo, skákat panáka, křídy..Nemusíte mít nutně před bytem hřiště plné skluzavek..Také nikam nejezdíme autem a jsme na maloměstě, kde toho moc není..Jinak s dcerou můžeš jet i někam vlakem či autobusem, pokud o kus dál něco zábavného je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
1.4.11 08:52

Náš prcek k PC nesmí,jen mu občas pustím Gumídky když jdu se psama.To vím,že bude přišpedlený a ani se nehne…

No to jejedno,já myslím,že holky radí dobře.Ven se dá jít kamkoliv..Hrát si doma,modelovat,kreslit,číst knihy…A když už máš potřebu jí pouštět pohádky tak jsou DVD :wink: U nás je taky nafouklá tlamička když vypnu pohádky,ale nedá se svítit :mrgreen: Pak ho zabavím nějakou jinou čiností,uklízíme spolu,vaříme,pečeme…Hlavně si to sjednoťte s partnerem,dcera pak cítí,že může někoho „zlomit“ a ten jí pohádky pustí :roll: Partner má říct:Máma řekla ne,tak poslechni!A taky by jí mohl zabavit občas on ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.11 18:57

Ahoj. Mám asi podobný problém.
Můj brácha má 9 let, no už skoro 10. A když se mu zakáže počítač, tak začne brečet. Začně vyvádět. Já toho mám plné kecky. Říkám to rodičům, ale ty si toho nevšímají. Neberou to vážně, že by mohl být závislý na počítači. V podstatě mě ignorují.
A když má zákaz na PC asi tak týden, tak stejně za dva dny sedím na něm zase. Já proti tomu jsem bezbranná. Co mám dělat? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí