Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám bratra s autistickým spektrem 2. stupně. S tabletem vyrůstá tak cca od 1 roku teď je mu 5 let a nemůžu ho odtrhnout od obrazovky. Kouká se tam na nevhodný obsah a když si hraje mluví v angličtině. Používám rodičovskou ochranu a potom už si hraje s hračkami, ale za chvíli ho to omrzí a už zase žebrá o tablet. Co s tím?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Počkej to je nějaký divný, ty máš svého bratra v adoptivní péči nebo tak něco? Nějak tomu nerozumím ![]()
@Suiin píše: Více
proč proboha dítě vyrůsta na tabletu od roku??? co čekáte? Ještě autista… jste si ho naučili.. pro něj to bude tisickrát horší než pro zdravé dítě ho to odnaučit…
Ty nic. Je to záležitostí rodičů.
Většina autistů, hlavně středněfunkčních a nízkofunkčních, u kterých jsem pracovala, byla závislá na mobilu a tabletu. Jedno děcko nám lezlo k učitelskému počítači tak, že jsme museli dělat bariéry, použít paravan. Je to věčný boj. Asi bych se snažila přizpůsobit obsah směrem k výukovým programům, jsou i placené, doporučené pro děti s PAS.
A vymezit dobu.
@KKK85 píše: Více
Víš co ono je to těžký. Taky máme autíka, závislý na mobilu není, závadný obsah nesleduje, ale na druhou stranu jsou chvíle, kdy jsem za tu pohádku fakt ráda. Ale souhlasím s tím, že u autisty je ještě snad důležitější i když o hodně náročnější nastavovat hranice zavčas. Jsou hodně těžko přeučitelní.
@Ledová káva píše: Více
ano to chápu že ono to prostě pomůže.. ale je to třeba s mírou, nastavovat hranice jak říkáš…
@KKK85 Víš, mi to máme doma hrozně těžký. Maminka byla hrozně úžasná, ale bohužel podlehla alkoholu a drogám, nechodila do práce a všechno to musel zvládnout táta sám. Tehdy mi bylo 8 let a vůbec jsem neměla tušení jak se s dětmi zachází. Maminka to nezvládla a už tu s námi není a tak to všechno musím zvládat s tátou já a druhý brácha vůbec nepomáhá. Je to hrozně těžký hrát si jako dítě na maminku.
@1Pears1 Bohužel „ty nic“ neexistuje. Přišel o maminku a tak se o něj z velké části starám já…
@hanka.br. Tomu nevěřím. Je to ten nejlepší človíček na světě a budu se snažit co to jen půjde. Paní neuroložka nám řekla že až bude v pubertě má šanci být jako ostatní děti. A když opravdu přijde jeho chvilka umí si hrát opravdu hezky.
Tak to mi je líto
A co táta? To má řešit především on jako rodič. Je spousta institucí jak pro rodiny s autistickými dětmi, tak pro sociálně ohrožené rodiny. Třeba Raná péče, to je dokonce zdarma. Ale to musí řešit otec. Pokud to nezvládá, měl by se na někoho obrátit a ne nechat výchovu autistického dítěte na o pár let starší sestru ![]()
@Ledová káva píše: Víceže by ta matka umřela při porodu? naznačena je sebevražda spíš
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat