Závislost partnera na sázení

Anonymní
4.1.16 10:44

Závislost partnera

Ahoj, můj chlap se stal závislý na tisportu. Denně u toho sedí min 4 h. Včera jsme se spolu koukli na naše výdaje a ha zjistila te od vánoc provázel něco přes 1000 kc. Finance jsme na tom špatně. ja po rodičovský na pracaku. Žijeme od výplaty k výplatě a on je ještě na me nestvanej ze mu nic nedopreju. Ze jsem dceři nakoupila plno dárků k vánocům a sama si taky něco koupím. Mám strach aby jeho závislost nenarustala. Kdysi tam prohospodařil za měsíc 200 kc. Nevím co si mám pocit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9028
4.1.16 10:48

A nic nevyhrál?? Tohle si může dovolit jen ten, kdo ví, že tu 1000 může postrádat. Znám kluky, co sázejí, ale jen na jistotu a tak i dost vyhrají, ale pokud mají ztrátu, tak je to nepoloží. Pokud tomu takhle propadá, tak je to průser, stejnej jako kdyby začal pít. Je to závislost. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
4.1.16 10:51

Já znám takového, co je díky tomu v osobním bankrotu. :zed:
Je to droga. Snad chlap procitne a pochopí, že takhle ne-e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
4.1.16 10:53

Diskuze na úrovní parciálních negativních dopadů případné závislosti postrádá smysl, protože dojde okamžitě na relativizování těchto dopadů (jak se i stalo).

Problém je přeci samotná závislost, ne, kolik za ni utratí peněz. Takže si s ním promluv, že máš strach, že by mohl být gambler. Což je přeci pravda. Co dál uvidíš, až na základě jeho reakce. Důležité je komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.16 10:55
@kve-tinka píše:
Já znám takového, co je díky tomu v osobním bankrotu. :zed:
Je to droga. Snad chlap procitne a pochopí, že takhle ne-e.

Mám strach že ne. Vždy se kvůli tomu strašně pohadame a začne ze mužů za to ja ze ja zbytečně utracim a že mu nemám sahat na jeho jediný prohřešek.

• Citovat
  • Upravit
21904
4.1.16 11:01
@Anonymní píše:
Mám strach že ne. Vždy se kvůli tomu strašně pohadame a začne ze mužů za to ja ze ja zbytečně utracim a že mu nemám sahat na jeho jediný prohřešek.

Tenhle prohresek ale neni na miste, pokud je bez prace, tudiz bez penez. Misto aby zabezpecil rodinu, tak jeste tohle? Tisicovka neni malo ve vasi situlaci.Jak dlouho je bez prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
4.1.16 11:01

Ještě dodám, že není od věci si najíít něco o tom, co to gamblerství je, jak se to projevuje. V čechách se udává existence asi 50.000 gamblerů, někdo je doma přeci mít musí…

Odmítání byť náznaku problému je určitě varovný signál.

Já bych třeba nabídl, pokud je to pro něj jen zábava, třeba na měsíc substituci za jinou zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.16 11:04

On pracuje ja jsem teď nezamesnana. Takze jsme na jeho výplatě závislý. Snad už se mi podaří najít práci.

• Citovat
  • Upravit
31672
4.1.16 11:07

Zkus se s ním domluvit na nějakým limitu, přes kterej prostě nepůjde. dejte bokem peníze, který vám zstanou po zaplacení bydlení, jídla, oblečení, pár stovek rezervu kdybyste onemocněli, a potřebovali koupit léky, apod. a to rozdělte na třetiny, a ty disponuj svoji a dceřinou, a on ať si se svou třetinou dělá co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
4.1.16 11:12

@slavuska1 Dovolím si tohle označit za dost špatnou radu. Závislost nelze omezit tím, že se omezí přísun peněz. První co by gamler udělal je, že si někde půjčí.

Ať si autorka vklidu sedne s partnerem, popovídá si o případné závislosti a rozhodně z té debaty vynechá peníze. Musí si uvědomit, zda chce řešit závislost partnera nebo nedostatek peněz. Protože to jsou dva naprosto oddělené problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.1.16 11:54
@AlphaOmega píše:
@slavuska1 Dovolím si tohle označit za dost špatnou radu. Závislost nelze omezit tím, že se omezí přísun peněz. První co by gamler udělal je, že si někde půjčí.Ať si autorka vklidu sedne s partnerem, popovídá si o případné závislosti a rozhodně z té debaty vynechá peníze. Musí si uvědomit, zda chce řešit závislost partnera nebo nedostatek peněz. Protože to jsou dva naprosto oddělené problémy.

Tohle se těžko posuzuje. Je závislost a je „neřest“, pokud by dokázal udržet sázení v té určené částce, byla by to tolerovatelná neřest. Pochopitelně by bylo ideální, kdyby lidé neřesti neměli, ale mají - kouření, přejídání, káva, drahé koníčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.16 12:29
@Anonymní píše:
Ahoj, můj chlap se stal závislý na tisportu. Denně u toho sedí min 4 h. Včera jsme se spolu koukli na naše výdaje a ha zjistila te od vánoc provázel něco přes 1000 kc. Finance jsme na tom špatně. ja po rodičovský na pracaku. Žijeme od výplaty k výplatě a on je ještě na me nestvanej ze mu nic nedopreju. Ze jsem dceři nakoupila plno dárků k vánocům a sama si taky něco koupím. Mám strach aby jeho závislost nenarustala. Kdysi tam prohospodařil za měsíc 200 kc. Nevím co si mám pocit.

dát mu nůž na krk, nic jiného nezaslouží. jestliže válčíte s financema a on je vyhazuje z okna, tak bych s nim vymetla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
4.1.16 16:18
@Bábrdl píše:
Tohle se těžko posuzuje. Je závislost a je „neřest“, pokud by dokázal udržet sázení v té určené částce, byla by to tolerovatelná neřest. Pochopitelně by bylo ideální, kdyby lidé neřesti neměli, ale mají - kouření, přejídání, káva, drahé koníčky…

Asi tak, tohle si myslim taky. Kazdy moderni clovek je na necem dneska zavislej, ikdyby to melo byt treba pohodli nebo neco takovyho. Dulezity je jak to cloveka ovlivnuje v kazdodennim fungovani a jak moc se to dotyka rodinnych financi apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.16 17:54

Je to zavislost, nemoc. Kamaradky manzel se k tomu ted priznal. Sazel dvacet let. Dlouho byl sul nul, ted dva miliony v minusu. A ona ho omlouva a veri, ze to byla vyjimka. Furt je na piedestalu. Diky za anonym.

• Citovat
  • Upravit
36556
4.1.16 18:13
@Anonymní píše:
Je to zavislost, nemoc. Kamaradky manzel se k tomu ted priznal. Sazel dvacet let. Dlouho byl sul nul, ted dva miliony v minusu. A ona ho omlouva a veri, ze to byla vyjimka. Furt je na piedestalu. Diky za anonym.

A to v krátké době prosázel dvě mega?
A nebo to spočítal za těch dvacet let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí