Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to není závislost na jiných lidech, to je jeho zamilovanost do oné ženy a snaha ji nějak zaimponovat, což téměř jistě nebude fungovat.
Hlavně si s ním nepořizuj děti. Nedopadne to dobře.
Upřímně. Líbí se mu, ale je s tebou. Chce zažívat podobné věci jako ona, ne protože je zažívá ona, ale protože to má stejný. On třeba chtěl chodit na houby, ale nikdy ti to nedokázal říct. U ní vidí všechno, co chtěl kdy dělat. Ale dokud je s tebou, tak to chce dělat s tebou. Podporuj ho. Běž s ním na houby, pomož mu podnikat. Řekni, ať si nový mobil koupí. A tak dál a dál. A on nebude mít potřebu od tebe odcházet. Dělej opak a konec si domyslíš… Bude to chtít vše zkusit tak či tak.. Buď ráda, že s tebou.. Věř mi nebo ne, ale přejde ho to… a bude šťastný, že si ho ve všem podořila.. je jedno jestli je to chlap nebo ženská, ale každý to tak jednou má nebo bude mít…
Nemusí se mu nějak líbit jako sexuální objekt, ale prostě si neví s životem rady, nemá inspiraci a vzhlíží k ostatním lidem. Nevím jestli se to dá změnit, asi ne.
No, spíš bych tipla, že se mu líbí a chce jí imponovat, aby pak měl na co s ní navázat konverzaci.
Hlavně, ať nezačne podnikat jenom z hecu. To vás může krásně zadlužit na desítky let. Spíš by měl zapracovat na vlastním sebevědomí a svém vztahu s tebou. Řekni mu to.
Žárlíš na ni a to dost oprávněně, taky bych si toho všímala a řešila to, jak se chová. Hlavně z toho nekouká nic dobrého, hlavně toho podnikání, bych se bála, aby se (nebo vás oba) nedostal ještě do problémů.
Píšeš, že je závislý na jiných lidech. A když je teda tvůj partner, proč není závislý na tobě? ![]()
Jinak nechápu, proč jsi s někým, o kom smýšlíš způsobem, že to v hlavě nemá v pořádku… To je od tebe hnusný… možná, že tě až tak nežere… A možná kdyby věděl, co o něm vypisuješ na netu, tak by s tebou už nebyl.
Píšeš, že tě miluje, ale nikde nečtu, jestli miluješ i ty jeho. Popisuješ ho dost chladně a s takovým jakoby odstupem. Než pátrat, jestli to “má v hlavě v pořádku”, se spíš zamysli, zda s ním vidíš nějakou budoucnost.
…a až milostivá skočí z okna, tak ho v tom má taky podpořit? Bože to ke hovadina, co jsi napsal. Žít s opicí, co se opičí po jiné babě? Obohé.
@Jokerx0111 píše:
Upřímně. Líbí se mu, ale je s tebou. Chce zažívat podobné věci jako ona, ne protože je zažívá ona, ale protože to má stejný. On třeba chtěl chodit na houby, ale nikdy ti to nedokázal říct. U ní vidí všechno, co chtěl kdy dělat. Ale dokud je s tebou, tak to chce dělat s tebou. Podporuj ho. Běž s ním na houby, pomož mu podnikat. Řekni, ať si nový mobil koupí. A tak dál a dál. A on nebude mít potřebu od tebe odcházet. Dělej opak a konec si domyslíš… Bude to chtít vše zkusit tak či tak.. Buď ráda, že s tebou.. Věř mi nebo ne, ale přejde ho to… a bude šťastný, že si ho ve všem podořila.. je jedno jestli je to chlap nebo ženská, ale každý to tak jednou má nebo bude mít…
Hezký den. Zajímal by mě Váš názor na věc, jaký na to máte pohled vy. Mám přítele několik let, máme celkem pěkný vztah. Vím, že mě miluje. Jenže má jednu známou. On ji znal už dříve ale mám dojem, že nastoupila k nim do práce a začali se nějak bavit. No, vím o ní pár věcí a partnerovo chování se mi nelíbí. V dětství měl hodně problémů. Jak doma, tak ve škole. Ve škole byl šikanován a přijde mi, že se jednoduše na někoho upne a nechá se celkem ovlivňovat různými názory a postojem některých lidí. Ta jeho známá provozuje podnikatelskou činnost, nic extra. On začal chtít podnikat také. Nemá peníze a podle jeho slov absolutně nemá představu co to obnáší. Koupil si auto, chtěl auto jiné ale uznal za vhodné jinou značku. Známá má to stejné ale po vylepšení. Nevím, co přesně. Nějaký facelift? On najednou komentuje podobná auta, že to je pěkné, to by chtěl, dívá se po nich na internetu. Dřív vůbec. Ona má nový mobil a on by ho chtěl najednou také. A poslední věc. Za celý vztah jsme spolu nešli na houby. Ona poslala do jejich skupiny že byla na houbách a on to plánuje najednou se mnou. Vím že pozoruji moc detailů, jen mi přijde, že to nemá v hlavě v pořádku. Až je mi ho líto. Nejedná se samozřjmě jen o ni, vypozorovala jsem to u více lidí ale tohle je příliš. Spíš bych chtěla zjistit, zda se s tím dá nějak pracovat, protože člověk to v hlavě úplně v pořádku nejspíš nemá. Má někdo podobnou zkušenost?