Závist kamarádky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
92
25.7.22 23:35

Závist kamarádky

Ahoj všem, mám dotaz. Záviděl vám někdy někdo z kamarádek, že budete mít dítě? Aby jste pochopili, moje kamarádka už jedno dítě má (7 let). Jenže, když přišla z porodnice domu, tak tam přišly sociální pracovnice z OSPODu na kontrolu a ona jim řekla, že chce mít od něj klid. A co jsem ji řekla, že jsem těhotná, tak je nějaká divná, přijde mi, že mi závidí, že budu mít dítě doma a ona ne. Protože její chlapeček je v pěstounské péči a ona jej vida jednou za měsíc. A přitom já za to nemůžu, že ho u sebe nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
613
25.7.22 23:38
@Sasanka19 píše:
Ahoj všem, mám dotaz. Záviděl vám někdy někdo z kamarádek, že budete mít dítě? Aby jste pochopili, moje kamarádka už jedno dítě má (7 let). Jenže, když přišla z porodnice domu, tak tam přišly sociální pracovnice z OSPODu na kontrolu a ona jim řekla, že chce mít od něj klid. A co jsem ji řekla, že jsem těhotná, tak je nějaká divná, přijde mi, že mi závidí, že budu mít dítě doma a ona ne. Protože její chlapeček je v pěstounské péči a ona jej vida jednou za měsíc. A přitom já za to nemůžu, že ho u sebe nemá.

Nu je to možné že závidí, tak ať si závidí je to její volba přece ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
25.7.22 23:39

Ano lidi běžně závidí kde co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
25.7.22 23:41
@Xeronias píše:
Nu je to možné že závidí, tak ať si závidí je to její volba přece ;)

No jenže to řekla zrovna těm největším drbnam, co neumí držet pusu. A teď se mě všichni ptají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
25.7.22 23:44

Jakože já bych nechtěla za člověka kamarádku, která se vzdá z vlastní blbosti a pohodlnosti svého dítěte. Nebavila bych se s ní. Hanba jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
25.7.22 23:58
@Malineka píše:
Jakože já bych nechtěla za člověka kamarádku, která se vzdá z vlastní blbosti a pohodlnosti svého dítěte. Nebavila bych se s ní. Hanba jí.

Taky jsem ji k tomu už dříve něco řekla. Jenže to je jako bych házela hrách na stěnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
26.7.22 00:00

@Sasanka19 jo, však je to tvá volba. Taky můžeš vidět, že od takového člověka není co dobrého čekat. Když je to tvá kamarádka, tak ji to máš snad říct a nikdy by to takhle blbě nerozkecávala. Obávám se, že její činy mluví za ni a její inteligenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.7.22 00:02

Spíš je nešťastná a bojuje sama se sebou. Ona tehdy dítě nechtěla. Tak se ho nejspíš vzdala. Po letech možná dospěla. Jenže ten původní krok nejde vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
26.7.22 00:04

Jo mám taky twkvoou, jenže ta je bezdětná. A závidí každou naší změnu, takže když přijede, začne tahat rozumy co u nás nového, tak už polovinu ani neví. Nemám náladu na kyselý ksichty. Ale myslím si že každý něco závidí. Já mám úžasné holčičky, které za nic nedám, ale ještě bych chtěla toho kluka, co se nám nedaří…taky závidím, ale přiznám si to a nedělám dusno kámošcee co má kluky a podarila se jí teď holčička po které sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
26.7.22 02:33

Já se přiznám, ze sem jeden čas taky kamarádce zavidela dítě. Já 2× potratila a ona v te době otěhotněla a já misto svého těhotenství měla denně na talířit to její, tak sem z toho nebyla moc nadšená, navíc ona měla holčičku, kterou sme si s muzem prali a já pak měla dalšího kluka, tak sem ji ještě zavidela ze muze kupovat saticky a růžové blbinky apod. Ale přešlo to, teď mame třetí ditko a konečně tu holčičku a zas mi přijde naopak, ze kamarádka závidí mě, ona by taky chtěla třetí, ale její muž už ne :D se to otocilo, ale je fakt, ze nikdy ta zavist nebyla nějak nepřátelská nebo ze bysme si skodily. Ale občas to zamrzi, ze někomu něco vychází a me ne a pak člověk třeba nemá náladu to řešit a předstírat nadšeni. Ale tvoje kamarádka mi jako dobra kamoska nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12553
26.7.22 06:36
@Sasanka19 píše:
Ahoj všem, mám dotaz. Záviděl vám někdy někdo z kamarádek, že budete mít dítě? Aby jste pochopili, moje kamarádka už jedno dítě má (7 let). Jenže, když přišla z porodnice domu, tak tam přišly sociální pracovnice z OSPODu na kontrolu a ona jim řekla, že chce mít od něj klid. A co jsem ji řekla, že jsem těhotná, tak je nějaká divná, přijde mi, že mi závidí, že budu mít dítě doma a ona ne. Protože její chlapeček je v pěstounské péči a ona jej vida jednou za měsíc. A přitom já za to nemůžu, že ho u sebe nemá.

Pockej, to snad ne, dite neskomci u pestounu je tak..Jestli chodili ke kamosce z ospodu na kontroly, tak tam bylo patologii asi hodne, to ze clovek neco rekne urcite neni jediny duvod k odebrani ditete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.7.22 07:30

@Sasanka19 A chlapeček nemá tatínka? nebo o něj také nestál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
26.7.22 08:16
@Sasanka19 píše:
No jenže to řekla zrovna těm největším drbnam, co neumí držet pusu. A teď se mě všichni ptají.

Co jim rekla, ze jsi tehotna? To snad brzo kazdy pozna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.7.22 08:42

Neumím si představit mít za kamarádku někoho, kdo už v těhotenství byl v hledáčku OSPODu a po porodu mu bylo dítě odebráno. Jen kvůli výroku, že ho nechce, by jí ho nikdo neodebral. Muselo by tam být daleko více věcí. Pokud ona tohle vypráví, tak lže. A z názoru takového člověka bych si nic nedělala. Navíc, dítěti je 7,měla několik let na to, aby se postavila na vlastní nohy a pokusila se své dítě získat zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.7.22 08:45
@Sasanka19 píše:

Najdi si normální kamarádku. Normální s dětmi. Ne takovou, která má problémy se sociálkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová