Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dneska jsem cetla clanek o tom, jak v Praze nechala matka pul hodiny pulrocni dite samotne v aute, jeste primo na slunci. Naštěstí nejaka zena zavolala PCR, ti prijeli, rozbili okno a dite vytahli. Kdyz se konecne vrátila mama, rekla, ze si sla neco vyridit a byla pryc jen pul hodky. Ale co me prastilo do oka, pry netusila, ze by se mohlo něco stat ![]()
Tak prosim vas, pokud to tu take nekdo nevi (byt mi to prijde takrka nemozne), v techto teplotach se z auta stava trouba, i s otevrenym okenkem. V zadnem pripade prosim nenechavejte ve voze deti ani zvirata, ani kdyz to je jen na chvilku. Nikdy nevite, kdy se vam udela v obchodě spatne a nez dite v aute nekdo najde, muze byt pozde. Sorry za poucovatelske okenko, nedalo mi to.
Já to nikdy nepochopím… nenechala bych teda dítě samotné v autě (kór půlroční) ani v zimě, ale v tom horku? A že nevěděla???
Ale to je furt dokola, stejně jako se každý rok všude píše, že se nemají dávat pleny přes kočár, že to pak je jak sauna a každej rok spousta matek s plenou přes kočár…
Selský rozum nikde…
To musela bejt tak neuvěřitelná kráva, protože tohle prostě není možný už…
ještě že holčičku vytáhli.
@Villanelle píše:
Dneska jsem cetla clanek o tom, jak v Praze nechala matka pul hodiny pulrocni dite samotne v aute, jeste primo na slunci. Naštěstí nejaka zena zavolala PCR, ti prijeli, rozbili okno a dite vytahli. Kdyz se konecne vrátila mama, rekla, ze si sla neco vyridit a byla pryc jen pul hodky. Ale co me prastilo do oka, pry netusila, ze by se mohlo něco stat
Tak prosim vas, pokud to tu take nekdo nevi (byt mi to prijde takrka nemozne), v techto teplotach se z auta stava trouba, i s otevrenym okenkem. V zadnem pripade prosim nenechavejte ve voze deti ani zvirata, ani kdyz to je jen na chvilku. Nikdy nevite, kdy se vam udela v obchodě spatne a nez dite v aute nekdo najde, muze byt pozde. Sorry za poucovatelske okenko, nedalo mi to.
V autě dneska při 33 stupních Celsia ve stínu je v autě tak asi kolem 50ti stupňů Celsia, tedy pokud řidič nezapne klima, ale to by musel běžet motor, ne?
My vloni volali PCR k obchodaku v Brně ze stejnyho důvodu ![]()
A ty pliny přes kočárek mám chuť strhavat, fakt.
@Veru876 píše:
V autě dneska při 33 stupních Celsia ve stínu je v autě tak asi kolem 50ti stupňů Celsia, tedy pokud řidič nezapne klima, ale to by musel běžet motor, ne?
Jsou auta, která to umí i bez zapnutyho motoru, ale i tak, nechat tam mimino?
@Veru876 píše:
Kolik stupnu presne tam bude, to popravde netuším. Každopádně toto auto klimatizovane nebylo, dite bylo cervene, zpocene a rvalo a auto melo pootevrene okénko. Kdo chce, psalo to Echo a na Twitteru primo Policie.
@Anezka1990 píše:
No, presne. Male mimino samotne v aute a pulhodinove vyřizování. To je prostě na presdrzku samo o sobe. Ale parknout ve meste na slunku a pootevrit okénko, jakoze cajk. No udělat to moje dcera, tak jak jsem pacifista, normalne ji snad proliskam. ![]()
@Anezka1990 píše:
Některé maminky nemají rozum. Když mamina sama uvažuje jako mimino, tak těžko radit.
Tohle je zrovna věc, kterou nepochopím. Každý rok několik takových článků. Každý rok dělají lidi tu stejnou d eb il ní chybu. Mozek mi to nebere, fakt že ne. Nechápu, jak někdo může zapomenout dítě v autě. Odskočit si na desítky minut až hodiny.. ![]()
Taky jsem to četla a budu koukat do všech aut, kolem kterých půjdu.
Souhlas. Já teda když pominu to horko, to je fakt kapitola sama o sobě každý léto, tak bych tam syna nenechala ani při 20 stupních, já nevím, ale jako nechat kdekoli bez dozoru miminko nebo malinký dítě, to mi hlava nebere, já bych se bála čehokoli, těch individuí okolo je mraky, může jet ožrala kolem, nabourá auto, dítě se probere, bude řvát, špatně polkne, začne se dusit,… už jen běžný pláč… to by mi nedalo ho tam nechat… A ty řeči, že přece to dítě tak hezky spalo… Tak vezmu šátek, nositko a jdu si řešit cokoli kamkoli… Jaj…
@Anezka1990 píše:
My vloni volali PCR k obchodaku v Brně ze stejnyho důvodu
A ty pliny přes kočárek mám chuť strhavat, fakt.
Ty plíny taky nechápu.
Co je to za nešvar? Vždyť akorát miminku ublíží.
@smutný.smajlík píše:
Tohle je zrovna věc, kterou nepochopím. Každý rok několik takových článků. Každý rok dělají lidi tu stejnou d eb il ní chybu. Mozek mi to nebere, fakt že ne. Nechápu, jak někdo může zapomenout dítě v autě. Odskočit si na desítky minut až hodiny..
Prave, ze je blby, ze ho tam mnozí nezapominaji (ale to je teda hrozny neštěstí), ale cíleně nechávají, protože si přece “na chvilku odskocili”
@topazio píše:
Ty plíny taky nechápu.Co je to za nešvar? Vždyť akorát miminku ublíží.
Já jsem v dobře víře upozornila partu maminek v centru města. Vykecavaly a všechny do jedne na těch korbickach měly ty pliny ani takovýto slavný “vzdyt tam ma skviru” se nekonalo. Poledne, slunce praží. No všechny zprazily me, ze si mám hledět svyho. Jako mám, ale já to nemyslela zle.