Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono i kdyby nebylo leto, tak nechat dite samotny v aute je naprosta mantakovina i kdyby 5 minut ![]()
V USA prodávají údajně nějaké cingrlátka, co si dá řidič na pás, aby ho to při vystupování upozornilo, že má vzadu dítě. Primárně určeno pro roztržité tatínky, co vozí děti do školky jednou za uherský rok, aby se nestalo, že to stočí automaticky směr práce a dítě nechá zaparkované v autě celý den. Ale blbá může být i maminka, zvláště když těch dětí je víc. ![]()
@Villanelle píše:
Dneska jsem cetla clanek o tom, jak v Praze nechala matka pul hodiny pulrocni dite samotne v aute, jeste primo na slunci. Naštěstí nejaka zena zavolala PCR, ti prijeli, rozbili okno a dite vytahli. Kdyz se konecne vrátila mama, rekla, ze si sla neco vyridit a byla pryc jen pul hodky. Ale co me prastilo do oka, pry netusila, ze by se mohlo něco stat
Tak prosim vas, pokud to tu take nekdo nevi (byt mi to prijde takrka nemozne), v techto teplotach se z auta stava trouba, i s otevrenym okenkem. V zadnem pripade prosim nenechavejte ve voze deti ani zvirata, ani kdyz to je jen na chvilku. Nikdy nevite, kdy se vam udela v obchodě spatne a nez dite v aute nekdo najde, muze byt pozde. Sorry za poucovatelske okenko, nedalo mi to.
Tohle není matka, ale vydlabaná zrůda.
@stín katedrál
Jsi vedle jak bedle: ona ho tam nezapomněla. Ona ho tam nechala schválně!
Mne se-re, že ji nestíhají. Za pár minut mohlo být po něm.
Tak matinku by měli do toho auta zavřít, na dvojnásobek doby, co tam trávilo mimino, aby si to taky užila.
@Anezka1990 píše:
My vloni volali PCR k obchodaku v Brně ze stejnyho důvodu
A ty pliny přes kočárek mám chuť strhavat, fakt.
to úplně nechápu, doktoři varují, že to může ty děti až zabít, udělají jim v kočáru absolutně nedýchatelno a každá druhá je blbka a ty pleny tam má.
Mně se stalo před dvěma lety, dětem bylo v té době necelých 5 a 6let, že jsem s nimi nastoupila do nijak extrémně rozpáleného auta (stálo na slunci, ale byl to jeden z prvních slunečných dnů v květnu), pustila klimu, popojela asi 5min. k obchoďáku a zajela do podzemních zastíněných garáží, kde to foukalo a fakt tam vedro nebylo. Tam jsem jim otevřela okénka asi na 10cm z obou stran a vyběhla koupit jen 2 balíky s vodou na chalupu. Byla jsem pryč ani ne 10min. a z auta se stala slušná sauna, děti úplně rudé a propocené. Totálně jsem podcenila to, jak moc je to auto vyhřáté a jak rychle při vypnutí klimatizace to naakumulované horko pustí dovnitř.
Byla to pořádná lekce, protože samozřejmě mimino/batole bych v autě ve vedru nenechala ani omylem a považuju se za příčetnou matku. Takže opravdu NEPODCEŇOVAT!!!
Hele nechala jsem děti v autě předevčírem, zvracela jsem při sebemenší námaze a jela do naší vesnické lékarny - děti obě vodu v ruce, veškerá okýnka otevřená a viděli na mě po celou dobu (minutu?), byla jsem 3 metry od nich, jen přes sklo. A měla jsem tep na max a srdce v krku, jak mi to bylo proti srsti. Ale prostě bych je neunesla oba. Po dnešním článku jsem se chtěla profackovat. Už ta představa - mně stačí, když 400m od baráku vypnu klimu a pootevřu okýnka (ať nemáme šok), to už pomalu chcípám, ten špuntík tam musel být půl hodiny
![]()
@stín katedrál píše:
V USA prodávají údajně nějaké cingrlátka, co si dá řidič na pás, aby ho to při vystupování upozornilo, že má vzadu dítě. Primárně určeno pro roztržité tatínky, co vozí děti do školky jednou za uherský rok, aby se nestalo, že to stočí automaticky směr práce a dítě nechá zaparkované v autě celý den. Ale blbá může být i maminka, zvláště když těch dětí je víc.
Jo, tohle se obcas stava, ma to i jmeno - myslim ze fatal distraction, Google mi naseptava, ze pod tim nazvem byl i nejaky film…nebo se minimalne radi davat dozadu k diteti penezenku nebo neco takoveho duleziteho. To ja si nejakym zpusobem dokazu i predstavit, v kombinaci treba se solidni spankovou deprivaci nebo neco takoveho. Tohle ale nevypada na takovy pripad…dobre, ze to dite vyprostili zive a zdrave.
@Villanelle jo video ze zásahu PČR v tomto případě jsem viděla. Ta malá řvala fakt hrozně, ještě že si toho ti lidi všimli a volali policii. Matce bych rozbila hubu, nechápu že ji to nedojde.
Ani psa nenecháme v autě samotného půl hodiny. V žádném počasí! ![]()
Tu matku bych tam zavřela, ať si to zkusí. Pak jí to třeba dojde, kr..a
Nenechala bych tam dítě ani kdyby nebylo horko. Nikdy nevíte co se může stát bez dozoru.
Též sem to četla
co k tomu říct?
Snad radši nic, jinak by to byla blokace
no, hold i tohle se množí ![]()