Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych ty rodiče pleskala, fakt, jako „odměnu“ je zavřít min na půl dne tam. ![]()
Ale mám k tomu jeden vtip, ale prosim vás, černý humor ano, neberte to doslova. Kdo nemá rád černý humor, na fotku neklika!
@debra.morgan píše:
Já bych ty rodiče pleskala, fakt, jako „odměnu“ je zavřít min na půl dne tam.Ale mám k tomu jeden vtip, ale prosim vás, černý humor ano, neberte to doslova. Kdo nemá rád černý humor, na fotku neklika!
Sem se málem utopila
Ale mohla bych si zamoralizovat. Mám ráda černý humor, ale … ![]()
Dnes v Šumperku u Kaufu v tom největším vedru 2 matky s miminama v kočáru, obě pleny na stříšce, samy stály na kousku stínu a kočárky pohupovaly na slunku. Opatrně jsem je upozornila, byla jsem odeslána dost hrubě někam a označena za krávu. Právě procházel kolem nějaký chlapík a začal na dotyčnou řvát, že sama je kráva a ať si tam do toho prostoru pod stříškou strčí ruku
. Co bylo dál, nevím, ale pak jsem je viděla odjíždět, obě bez plen. Tak to snad pomohlo a tu krávu přežiju. Buuuuu ![]()
Příspěvek upraven 20.07.22 v 17:49
@Villanelle píše:
Dneska jsem cetla clanek o tom, jak v Praze nechala matka pul hodiny pulrocni dite samotne v aute, jeste primo na slunci. Naštěstí nejaka zena zavolala PCR, ti prijeli, rozbili okno a dite vytahli. Kdyz se konecne vrátila mama, rekla, ze si sla neco vyridit a byla pryc jen pul hodky. Ale co me prastilo do oka, pry netusila, ze by se mohlo něco stat
Tak prosim vas, pokud to tu take nekdo nevi (byt mi to prijde takrka nemozne), v techto teplotach se z auta stava trouba, i s otevrenym okenkem. V zadnem pripade prosim nenechavejte ve voze deti ani zvirata, ani kdyz to je jen na chvilku. Nikdy nevite, kdy se vam udela v obchodě spatne a nez dite v aute nekdo najde, muze byt pozde. Sorry za poucovatelske okenko, nedalo mi to.
Souhlas, tohle může napadnout fakt jen někoho, kdo zapomněl doma mozek, to jinak není možný.
@Suelinda A když bych dala silonovy šátek? Mám objednanou sluneční clonu na kočárek. Jen čekám až přijde.
@Švédka87 píše:
@Suelinda A když bych dala silonovy šátek? Mám objednanou sluneční clonu na kočárek. Jen čekám až přijde.
Tak to vyjde nastejno. Lepší bez ničeho.
@Havlova píše:
Tak to vyjde nastejno. Lepší bez ničeho.
A nejlépe v tomto vedru děti ven jen brzy ráno.
@Betty MacDonald píše:
Dnes v Šumperku u Kaufu v tom největším vedru 2 matky s miminama v kočáru, obě pleny na stříšce, samy stály na kousku stínu a kočárky pohupovaly na slunku. Opatrně jsem je upozornila, byla jsem odeslána dost hrubě někam a označena za krávu. Právě procházel kolem nějaký chlapík a začal na dotyčnou řvát, že sama je kráva a ať si tam do toho prostoru pod stříškou strčí ruku. Co bylo dál, nevím, ale pak jsem je viděla odjíždět, obě bez plen. Tak to snad pomohlo a tu krávu přežiju. Buuuuu
Na takové jemné upozornění neplatí. Na takové platí jen řvaní a fyzické násilí. Co už…
@Alriga píše:
A nejlépe v tomto vedru děti ven jen brzy ráno.
Taky si myslím, do 10-11 a šup domů. My tu teď na severní straně domu, kam celý den nesvítí, máme 33,8.
Já jsem plínu na kočárek dávala, ale mokrou a na korbu, aby tu korbu zchladila. Dopředu jsem měla sluneční clonu, která byla natažená až k madlu, takže pod ní proudil vzduch, a ve velkých vedrech jsem ji taky namáčela.
Ta namočená plína položená přes korbu fakt kočár výrazně zchladí (stejně jako plechovku s pivem, to je nejspolehlivější chlazení, zabalit do namočené utěrky a postavit do stínu do průvanu).
@Betty MacDonald píše:
Dnes v Šumperku u Kaufu v tom největším vedru 2 matky s miminama v kočáru, obě pleny na stříšce, samy stály na kousku stínu a kočárky pohupovaly na slunku. Opatrně jsem je upozornila, byla jsem odeslána dost hrubě někam a označena za krávu. Právě procházel kolem nějaký chlapík a začal na dotyčnou řvát, že sama je kráva a ať si tam do toho prostoru pod stříškou strčí ruku. Co bylo dál, nevím, ale pak jsem je viděla odjíždět, obě bez plen. Tak to snad pomohlo a tu krávu přežiju. Buuuuu
Jsem taky psala, ze jsem dostala sodu po upozornění. Co s tema lidma je, jezis
@Alriga v horku jsme vevnitr. Mně to taky nedělá dobře. Nebo sedíme ve sklepě. ![]()
@Havlova píše:
Taky si myslím, do 10-11 a šup domů. My tu teď na severní straně domu, kam celý den nesvítí, máme 33,8.
Toto je prostě selský rozum. Stejně tak nechápu batolata a mimina vláčená k moři, pokud možno letadlem. Dítěti je v létě nejlíp na zahradě ve stínu, stačí bazének a hračky. A ve vedru vevnitř v chladu.
@Švédka87 píše:
Na netu najdeš i s obrázky, jak je to ok.
Nejlepší je rovnou koupit kočárek, kde jde stříška stáhnout hodně dolů. Máme Nordi fjoordi a tohle jsem nikdy nemusela řešit 🤷♀️