Dítě nechané v autě

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15727
20.7.22 22:44
@Lily Evans píše:Jinak mě letos zvedá tep jedna influencerka, čerstvá matka, která má dítě v kočárku snad imrvére zabalený v péřový zavinovačce a přikrytý dečkou :roll: ale ona mi leze na nervy takňák všeobecně, vlastně nevim proč ji ještě sleduju, asi čekám co za cypovinu zas vymyslí :mrgreen:

Nikdo normální se nebude živit jako influencer. Takže nic překvapujícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
20.7.22 22:58

Nechápu, jak se tohle může stát. Jak může někdo nechat dítě v autě? Pořád se o tom mluví a stejně to opět někdo udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148161
21.7.22 10:00
@HloupýFlop píše:
@Anna766
Tak se tomu nesměj, není to povinné, proč o tom musím být informovaná? Směj se čemu chceš a nám dopřej stejnou volnost :nevim:

Hlavně klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40910
21.7.22 10:10
@Jahudka82 píše:
Teď v tom Polsku tam matka dítě zapomněla celý den v domnění že ho odvezla do jeslí. To mi vážně hlava nebere a je mi z toho až blbě:(

Ale ono se to může stát velice rychle a není v tom úmysl. Chlap se vracel po 4týdnech do práce, měl malou hodit po cestě do školky. Ale ta hned na začátku cesty usnula a on jel a jel, a prostě nesjel ke školce a pokračoval dál. Dojel do práce, zaparkoval a vystoupil. Naštěstí mu pohled sklouzl na zadní sedačky a říkal, že mu to úplně vyrazilo dech a udělalo se mu úplně špatně, protože na malou opravdu zapomněl a zaběhl do své každodenní rutiny…Takže chápu, že se to opravdu může stát a je to obrovské neštěstí, hlavně pro ty rodiče, protože oni to dítko, oproti jiným v autě úmyslně nenechali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
21.7.22 10:41

@Keyllah to je moje noční můra, aby se mi to nestalo… když je člověk vyřízený, spánková deprivace… aby pak nepřepnul na autopilota. Pamatuji, jaké jsem měla s malým miminkem výpadky z únavy. Naštěstí jsem ale nikde nemusela jezdit…

• Citovat
  • Upravit
2033
21.7.22 14:44
@PaniBambulinova píše:
Souhlas. Já teda když pominu to horko, to je fakt kapitola sama o sobě každý léto, tak bych tam syna nenechala ani při 20 stupních, já nevím, ale jako nechat kdekoli bez dozoru miminko nebo malinký dítě, to mi hlava nebere, já bych se bála čehokoli, těch individuí okolo je mraky, může jet ožrala kolem, nabourá auto, dítě se probere, bude řvát, špatně polkne, začne se dusit,… už jen běžný pláč… to by mi nedalo ho tam nechat… A ty řeči, že přece to dítě tak hezky spalo… Tak vezmu šátek, nositko a jdu si řešit cokoli kamkoli… Jaj…

Náš věčný spor s manželem. Několikrát nám některé z dětí usnulo, když jsme dorazili do cíle. Manžel je zásadně proti buzení. Ovšem i když sama vidím, že nic nehrozí (parkoviště mimo komunikaci, teploty 15 stupňů atd), nikdy to nedovolím, protože je mi jasné, že by na nás nějaký dobrák zavolal policajty. U mimin většinou vyndáme vejce, starší dcera spala dal, ta mladší se ale vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 14:53

No a co třeba tankování? Berete děti sebou nebo ne? Myslím ty, co jsou opravdu v tu danou chvíli samy a musí nutně natankovat? Berete děti sebou? :roll:

• Citovat
  • Upravit
6180
21.7.22 14:56
@Anonymní píše:
No a co třeba tankování? Berete děti sebou nebo ne? Myslím ty, co jsou opravdu v tu danou chvíli samy a musí nutně natankovat? Berete děti sebou? :roll:

Neberu - to je na pět minut a vidím ji. Kdyby se mi něco mezi autem a pokladnou stalo, tak je celkem jasný že jsem tam autem a někdo si všimne, že v autě je i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
21.7.22 16:59
@Keyllah píše:
Ale ono se to může stát velice rychle a není v tom úmysl. Chlap se vracel po 4týdnech do práce, měl malou hodit po cestě do školky. Ale ta hned na začátku cesty usnula a on jel a jel, a prostě nesjel ke školce a pokračoval dál. Dojel do práce, zaparkoval a vystoupil. Naštěstí mu pohled sklouzl na zadní sedačky a říkal, že mu to úplně vyrazilo dech a udělalo se mu úplně špatně, protože na malou opravdu zapomněl a zaběhl do své každodenní rutiny…Takže chápu, že se to opravdu může stát a je to obrovské neštěstí, hlavně pro ty rodiče, protože oni to dítko, oproti jiným v autě úmyslně nenechali…

Tyjo, uf, ještě že si toho všiml 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
21.7.22 17:02
@Capelucia píše:
@Keyllah to je moje noční můra, aby se mi to nestalo… když je člověk vyřízený, spánková deprivace… aby pak nepřepnul na autopilota. Pamatuji, jaké jsem měla s malým miminkem výpadky z únavy. Naštěstí jsem ale nikde nemusela jezdit…

Taky jsem po porodech radši nějakou dobu neřídila, necítila jsem se na to. Ale bydlíme ve městě, kde si všude dojdu, dojedu MHD, když musíš, tak musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
21.7.22 17:03
@Santa Juana píše:
Náš věčný spor s manželem. Několikrát nám některé z dětí usnulo, když jsme dorazili do cíle. Manžel je zásadně proti buzení. Ovšem i když sama vidím, že nic nehrozí (parkoviště mimo komunikaci, teploty 15 stupňů atd), nikdy to nedovolím, protože je mi jasné, že by na nás nějaký dobrák zavolal policajty. U mimin většinou vyndáme vejce, starší dcera spala dal, ta mladší se ale vzbudí.

Když to šlo, řešili jsme to tak, že 1 z nás zůstal s dítětem v autě. Třeba nakoupit muž zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
21.7.22 17:08
@K92 píše:
Ještě k těm plínám na kočárku, sluneční clona stojí asi tak 200-300 kč a nechápu, proč to nikdo nemá. Opravdu je to vzácnost. Možná by to měli rozdávat v porodnici místo těch trapných ponožek, bryndáků a dudlíků. Mimochodem často to jsou drahé kočárky typu bugaboo nebo cybex a na tom obyč plína 🤔 🤔. Ale to samé s autosedačkami, dost často ve městě vidím drahé auto a v tom třeba pětileté děcko na předním sedadle bez autosedačky.

Měla jsem ji u Gessleina součástí výbavy, byl teda z 2. ruky, jinak jsme používali takovou tu velkou pleno-osusku nacvaknutou skřipcem (klipsem) na boudu a k rukojeti, takže vzduch tam šel, bylo to jen jako stínění z té strany, co svítilo slunce (obyčejná plena na to nevyšla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
21.7.22 18:42
@Anonymní píše:
No a co třeba tankování? Berete děti sebou nebo ne? Myslím ty, co jsou opravdu v tu danou chvíli samy a musí nutně natankovat? Berete děti sebou? :roll:

Ne, neberu. Auto zamknu a necrcam se nikdy s kavickama, jen pipnu kartou a jdu. To uz by mi zase prislo nebezpecnejsi tahat dve deti z auta a klickovat s nema mezi stojanama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
21.7.22 22:13

@Capelucia No tak to už musí být hodně velký extrém. Tomu se mi nechce věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
21.7.22 22:14

@Jahudka82 Neřídit po porodu? Co to je za blbost? Pochopím autonehodu ale porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová