Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Omlouvám se, že vůbec neodpovídám na Vas dotaz, jen Vám chci napsat, že jste skvělá maminka, že nechcete, aby se Vaše dítě trápilo a chcete mu pomoct.
@Moona1984 píše:
Omlouvám se, že vůbec neodpovídám na Vas dotaz, jen Vám chci napsat, že jste skvělá maminka, že nechcete, aby se Vaše dítě trápilo a chcete mu pomoct.
tak taková je snad každá ne?
teda měla by být..
kolik je holkám?
Já nevím, mám dva kluky a ještě navíc oba prakticky stejně vypadající, ale určitě bych té mladší neustále opakovala, že je krásná, chválila její přednosti, ať už je to barva vlasů nebo cokoliv.
Řekni jí ti tak, jak to píšeš. Že ženský půvab má mnoho podob a nikdo není unverzálně krásný. Ukaž jí fotku nějaké kypré jižanské herečky, modelky (zpěvačky…), která měla (má) u mužů velký úspěch, sklízí obdiv. Zdůrazni jí, že jako tmavá okatá ma tu výhodu, že se nemusí příliš malovat a stejně je výrazná a zapamatovatelná. Pokud má obočí husté až moc, vem ji na kosmetiku nebo nauč protrhávat.
Kyprá postata - zrovna ted bych řekla, že se trend macatějších krásek vrací. A slaví velké úspěchy. Zkus to podat jako přednost a nauč ji se vhodně oblékat. Že se nevejde do šatů hubené sestry přece neznamená, že není krásná.
@Doe_Jane píše:
tak taková je snad každá ne?teda měla by být..kolik je holkám?
Zdaleka není.
Nepises, kolik holkam je - tem mym je 15 a 10 a objektivne je hezci starsi, ale zase povahu pro zivot ma daleko lepsi mladsi (pohotova, vtipna a od rany, kdezto starsi je cim starsi tak uzavrenejsi cíťa, co si vsechno moc bere). Jenze u mladsi zacina nastupovat puberta a zacina resit vzhled…ted dostala bryle, ktere ji slusi a nastesti je nebere jako handicap, spis naopak a cekaji ji rovnatka, starsi nic z toho nema
Nedelam mezi nima rozdily, miluju je stejne, mladsi je jeste detsky roztomila a vic kontaktni a urcite ji vice povolujeme nez starsi v jejim veku, ale taky nevim jak reagovat, kdyz poukazuje na fyzicke prednosti segry (stihlost, dlouhe nohy, huste vlnite vlasy), ujistuju ji, ze taky az vyroste bude po segre, krom kudrnatych vlasu.
Anonym nebo nezverejnovat
@pe-terka píše: Řekni jí ti tak, jak to píšeš. Že ženský půvab má mnoho podob a nikdo není unverzálně krásný. Ukaž jí fotku nějaké kypré jižanské herečky, modelky (zpěvačky…), která měla (má) u mužů velký úspěch, sklízí obdiv. Zdůrazni jí, že jako tmavá okatá ma tu výhodu, že se nemusí příliš malovat a stejně je výrazná a zapamatovatelná. Pokud má obočí husté až moc, vem ji na kosmetiku nebo nauč protrhávat.
Kyprá postata - zrovna ted bych řekla, že se trend macatějších krásek vrací. A slaví velké úspěchy. Zkus to podat jako přednost a nauč ji se vhodně oblékat. Že se nevejde do šatů hubené sestry přece neznamená, že není krásná.
Salma Hayek - je to porad kus a to ji bude nebo tahne na 50 ![]()
Taky se obávám, že to jednou budu řešit. Starší dcera má dlouhé husté vlasy, zatímco mladší chmýří po mně. Je podle mě důležité mluvit o tom, že vzhled opravdu není pro život to nejpodstatnější, vysvětlovat, přirovnávat, ukazovat na životních příkladech jiných. Zároveň jak už tu někdo napsal, najít správný styl oblékání, česání, případně líčení, který jí sedne. Svět je krásný právě v tom, jak je rozmanitý a neexistuje jedna univerzální šablona na krásu.
@Hanka1 píše:
Salma Hayek - je to porad kus a to ji bude nebo tahne na 50
A nebo Jennifer Lopez(snad to píšu dobře).
@Hanka1 píše:
Jo přesně ta mě napadla
případně mi neskutečně sexy přijde Sara Ramirez a to je to kus baby. Jen teď je blbě ostříhaná, ale s delšími vlasy je prostě kus.
Příspěvek upraven 29.06.18 v 21:18
@Hanka1 píše:
třeba, nebo ty prdelatý Kardaschianky, Monica Beluci, Gina Lolobrigida taky byla (je) kus baby. A všechny ty macatý modelky, co ted vydávají kalendáře. Vždyt ty hubený věšáky už každýho nudí.
Příspěvek upraven 29.06.18 v 21:18
@Doe_Jane píše:
tak taková je snad každá ne?teda měla by být..kolik je holkám?
Kdyby byla, svět by byl krásné místo ![]()
Budeš muset dát pozor i na opačný efekt. Máme se sestrou něco podobného a bohužel máma u mě nevědomky vypěstovala pocit viny vůči sestře. Stydím se před ní, že mám velká prsa, ona sotva jedničky. Že jsem chytřejší, mám lepší vkus atd. Taky se mi s tím nežije dobře, přitom za to nemůžu
. Dej na to opravdu pozor.
tohle je těžký, oni lidi si kolikrát nevidí do huby a řeknou ty jsi krásný blondatý andílek a nevidí že ta druhá stojí vedle a vnímá že jí nikdo nepochválí a neřekne nic pěkného
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Ahoj,
potřebovala bych poradit, protože netuším, jak tu situaci řešit. Máme dvě dcery a každá je úplně jiná. Jedna zdědila blonďaté kudrnaté vlásky, obrovské modré oči, světlounkou pleť. Celá je taková křehká (štíhlounká) a jemná. Druhá zdědila tmavé vlasy, snědší pleť, podsaditější postavu a celkově hrubší rysy s hustým obočím. I když stravu mají holky stejnou, nikdy nebude tak štíhlounká, jako druhá dcera. Já samozřejmě obě holky miluju, obě mi přijdou krásné a ani by mě nenapadlo je porovnávat a dělat rozdíly. Vždy spolu hezky vycházely, až jsem se divila, že to tak může mezi sourozenci být. Mají se rády. Jenže přicházejí do takového věku, kdy více tyto věci začínají vnímat. A nedělá to dobrotu. Mladší dcera je z toho smutná, viím, že se tím trápí. Ale netuším, jak jí pomoct. Našla jsem ji, jak si zkouší oblečení starší dcery, které jí ale nesedí, rpotože je prostě o kus podsaditější postavy. Také jsem ji našla plakat, protože dala na internet společnou fotku a někdo jim tam napsal komentář ve stylu, že se jako ségry nepodobají a že to je škoda. Objektivně musím říct, že starší dcerka vždy poutala pozornost jako ta krásná. Ale i mladší je - má jiné kouzlo a spoustu dalších dovednost, které ta starší třeba nemá. Prostě každá je skvělá po svém, ale jak to mladší dceři vysvětlit? Co dělat, když pláče, že se chtěla narodit jako ta druhá? Je mi to strašně líto a nevím si rady.