Sourozenci v jednom pokoji

945
11.5.18 21:24

Sourozenci v jednom pokoji

Ahojte,
mám doma devítiměsíční holčičku a vypadá to, že čekám kluka.
Vrtá mi hlavou, jestli zvládnou společný pokojík.
Pročítala jsem různé diskuse a přijdu si jako krkavčí matka, že je chci dát do jednoho.
Jak to máte doma vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
11.5.18 21:27
@topkiss píše:
Ahojte,
Pročítala jsem různé diskuse a přijdu si jako krkavčí matka, že je chci dát do jednoho.
Jak to máte doma vy?

A proč by to neměli zvládnout? Spousta dětí vyrostlo s rodiči v 1+1 nebo 2+kk, takže vlastní sourozenecký pokojíček může být pro někoho i přepych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
11.5.18 21:32

@Malaga
To jsem si říkala taky, že spousta dětí vyrůstala v jednom pokoji úplně v klidu.
Moje máma bydlela s bráchou a se ségrou taky v jednom a přežili.
Ale dneska se to asi bere jinak. Každej vlastní pokoj a nejlíp domek se zahrádkou.
Ale bohužel. Nejsem milionář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
11.5.18 21:32

Taky to tak budu mít, aspon pokud budou malí. Pak se přestěhujem do obýváku a pokoje budou dva, pokud bude třetí, ztratíme jídelní kout:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
11.5.18 21:33

Mám dvě děti, holku a kluka na 2. st. ZŠ. Mají společný pokoj. Nemám byt takový, aby mohli mít každý svůj pokoj a já jim svou ložnici nenechám. Nepřipadám si jako krkavčí matka :P.
Děti se spolu hašteří, ale taky si spolu povídají. :P

• Citovat
  • Upravit
32915
11.5.18 21:35

Osobně znám jen málo dětí, které by mělo každý svůj pokoj. Já mám dva kluky 6 a 8 let v jednom pokoji. O ničem jiném jsem ani neuvažovala, i kdyby víc pokojů bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.5.18 21:36
@topkiss píše:
@Malaga
To jsem si říkala taky, že spousta dětí vyrůstala v jednom pokoji úplně v klidu.
Moje máma bydlela s bráchou a se ségrou taky v jednom a přežili.
Ale dneska se to asi bere jinak. Každej vlastní pokoj a nejlíp domek se zahrádkou.
Ale bohužel. Nejsem milionář

ne nebere, když rodiče ty možnosti nemají, tak to prostě jinak nejde. nepodléhej tomu, co by si každý přál, tak to přece není…tohle poměřování se s ostatními…a ještě se považovat a krkavčí matku…zkus se taky podívat kolem sebe…na reálný život a né to co se píše v časopisech a netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
11.5.18 21:36

Máme tři v jednom pokoji (k+h+k)a jinak to nebude. Ložnici jim nedám. A jako krkavčí matka si fakt nepřipadám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
11.5.18 21:37

@Černá vdova :palec:
To si mě trochu uklidnila :) Čekala jsem, že budu poslouchat, proč si pořizuju druhý když mám pro ně jen jeden pokoj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19574
11.5.18 21:38
@topkiss píše:
Ahojte,
Jak to máte doma vy?

Taky mam tri deti v jednom pokoji.. a dokud se mimino bude budit v noci.. spim tam s nima jeste i ja.. :mrgreen: odmitam v noci prechazet porad z loznice do pokojiku.. a do loznice se postylka nevleze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
11.5.18 21:40
@topkiss píše:
@Černá vdova :palec:
To si mě trochu uklidnila :) Čekala jsem, že budu poslouchat, proč si pořizuju druhý když mám pro ně jen jeden pokoj :)

Neblázni. My se snažíme o třetí a klidně jim ho tam šoupnu ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
11.5.18 21:42

Máme dva kluky v jednom pokojíčku, počítám, že tak za rok k nim přestěhujeme i dceru. Myslím, že jsou důležitější věci než vlastní pokojíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
11.5.18 21:43

My jsme taky vyrustali tri v jednom pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
@topkiss píše:
Ahojte,
Jak to máte doma vy?

Nevidím na tom vůbec nic špatného, už vůbec nevidím důvod proč si připadat jako krkavčí matka. Mnohdy děti nemají ani svůj pokoj mi jako děti do cca 10 let měli udělaný pokoj napůl s ložnicí a obyvakem. Až pak jsme zůstali s tatkem tak měli s bratrem odděleny pokoj, sice jsme si jako už větší lezli na nervy ???? ale na druhou stranu když jsme byli menší tak jak jsme si spolu vyhráli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

Nejsi krkavčí matka, Java bráchou taky byla celé dětství v jednom pokoji, chlap se svojí sestrou taky a naše děti ( kluk + holka ) jsou teď taky ve společném pokoji a neplánují, že by to do budoucna bylo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin