Krize - 2 děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.6.18 20:13

Krize - 2 deti

Ahoj,

Predem se omlouvam za roman, ale musim se vypsat.

Mam dve deti, kluky, dva a crvrt a trimesicniho. A mam krizi. Nezvladam to, a vlastne ani nevim, proc. Nektere dny jsou horsi, jine dobre, ale dnesek byl krize, ale ne prvni.

Vyrazili jsme na cely den k vode. Starsi neustale chtel, abych si s nim hrala na slunicku (to je stejne i na hristi), mladsi musi byt ve stinu a i tak byl docela prehraty a bylo mu horko, tak brecel (to v techhle hicech breci i doma, nema proste rad teplo - starsimu to nikdy nevadilo). Mladsi cely den skoro nespal (kvuli horku). Nechce mi v tom hicu ani pit, koji se ted jen, kdyz pri tom CHODIM.

Takze jsem litala stin - slunicko - stin - slunicko. Do toho starsi ma obdobi vzdoru, takze naprosto neposloucha, s brachou si hraje tak, ze se to malemu nelibi. Prijde mi, ze uz rikam jen ne, ne, ne, ne, nedelej, nech, nebouchej, nechod, neskakej… Kdyz byl starsi jedinacek, mela jsem cas vse vysvetlit a na vsem se domluvit, ale ted jsem degenerovala na pouhy NE-stroj, na vic nemam silu.

Navic jak mezi nimi porad prepinam pozornost, tak me to dost unavuje a o to jsem protivnejsi.

Drive jsem strasne rada travila se synem nebo i sama cas u vody, na vyletech. Ted snad abych kazdy den travila jen na hristi u baraku, abych mohla hned domu, navic ani to nepomaha (problem slunce na hrisiti x stin pro maleho a stejne maly z horka place i doma, a doma se starsi nudi, takze si „hraje“ s mladsim zpusobem, ktery se mladsimu nelibi)..
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1598
11.6.18 20:16

A co bys dělala kdybys měla děti tři? to je teprv krize :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.18 20:17
@-Sára píše:
A co bys dělala kdybys měla děti tři? to je teprv krize :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mozna bych si potrebovala jedno pujcit a pak si uzivat, ze mam jen dve :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jako ten pribeh s tou kozou do preplneneho baraku, nebo jak to bylo…

• Citovat
  • Upravit
11860
11.6.18 20:18

@-Sára tak to opravdu pomůže

@Anonymní píše:
Ahoj,

Predem se omlouvam za roman, ale musim se vypsat.

Mam dve deti, kluky, dva a crvrt a trimesicniho. A mam krizi. Nezvladam to, a vlastne ani nevim, proc. Nektere dny jsou horsi, jine dobre, ale dnesek byl krize, ale ne prvni.

Vyrazili jsme na cely den k vode. Starsi neustale chtel, abych si s nim hrala na slunicku (to je stejne i na hristi), mladsi musi byt ve stinu a i tak byl docela prehraty a bylo mu horko, tak brecel (to v techhle hicech breci i doma, nema proste rad teplo - starsimu to nikdy nevadilo). Mladsi cely den skoro nespal (kvuli horku). Nechce mi v tom hicu ani pit, koji se ted jen, kdyz pri tom CHODIM.

Takze jsem litala stin - slunicko - stin - slunicko. Do toho starsi ma obdobi vzdoru, takze naprosto neposloucha, s brachou si hraje tak, ze se to malemu nelibi. Prijde mi, ze uz rikam jen ne, ne, ne, ne, nedelej, nech, nebouchej, nechod, neskakej… Kdyz byl starsi jedinacek, mela jsem cas vse vysvetlit a na vsem se domluvit, ale ted jsem degenerovala na pouhy NE-stroj, na vic nemam silu.

Navic jak mezi nimi porad prepinam pozornost, tak me to dost unavuje a o to jsem protivnejsi.

Drive jsem strasne rada travila se synem nebo i sama cas u vody, na vyletech. Ted snad abych kazdy den travila jen na hristi u baraku, abych mohla hned domu, navic ani to nepomaha (problem slunce na hrisiti x stin pro maleho a stejne maly z horka place i doma, a doma se starsi nudi, takze si „hraje“ s mladsim zpusobem, ktery se mladsimu nelibi).. :nevim:

neboj, mimino je ještě malé a navíc to hrozné vedro, to jsou nervozni vsichni, natoz tak malý kojenec! to by měl krizi každý- mně pomáhala si rict, že to nebude tak dalších mnoho let, ale že je to krátkodobá záležitost- malý bude za chvíli větši a brácha ho vezme na milost :)
edit: a nemá náhodou mimino tříměsíční laktační spurt? to by taky mnohé vysvětlovalo a většinou to brzy přejde..

Příspěvek upraven 11.06.18 v 20:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
11.6.18 20:20

Ono bude líp fakt.jen to je teď prostě náročné období které brzy skončí. musi se to prostě nějak vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
11.6.18 20:21

Ja mam 3 kluky(5 a 2,5 a 1 rok),no co ti mam povidat…Taky jsem na ne prakticky sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@-Sára píše:
Ono bude líp fakt.jen to je teď prostě náročné období které brzy skončí. musi se to prostě nějak vydržet.

A skonci to? Nebo bude hur, az zacne maly lezt/az se zacnou rvat? Ty mas tri? Mela jsi take krize?

• Citovat
  • Upravit
6021

Je to nesmírně těžké období, ale pomine, neboj.

Zkus přizpůsobit komunikaci tak, aby to starší chápal. On neví, jak se ne-chdí, ne-hladí, ne-dělá… řekni mu, co má dělat, ne to, co má nedělat. „Chceš pohladit bratříčka? Takhle můžeš…“ Všechno mu ukazovat, předvádět, kolikrát dokola… To jen my dospělí máme pocit, že vše stačí říct jednou, a je to přece jasné…
Na sluníčku bych nebyla zkusila byhc to staršímu vysvětlit, že to nedělá malému dobře. Nedá se deka posunout tak, aby byla půlka ve stínu? Nebo blízko hranice stínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
11.6.18 20:22

Přesně, taky jsem to tak pred rokem mela. Starsi na sebe strhaval pozornost, mimino a nestihacka. Ted uz je to o dost lepsi a zabavi se spolu. Vydrž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
11.6.18 20:23

Asi skvrny na slunci dnes…ja mam oba doma- starší kasle a kdyz beha venku tak zvraci, mlade chytly zuby a od rana place a place a ma skoro 38. vytahuju si ted flašku vina z mrazaku a hooodne si gratuluju ze přežili den. Jecela jsem snad nonstop. neboj, nejdriv bude hur a pak uz jenom lip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16331
11.6.18 20:24

Proste unava tvoje, jedno ve vzdoru a druhe dite jeste malicke. Do toho otravne vedra. Ted je nervozni snad kazdy. To se spravi, najdes si rezim, mimino povyroste. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
11.6.18 20:24

Nemáte možnost jet někam k někomu na chatu, na vesnici, pronajmout si chatu, prostě být někde, kde je přirozeněji chladněji, třeba voda. Ideálně babička k ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
11.6.18 20:27

Ahojky. Mam starsi ditko 2 roky a 4 mesice a mladsi 4 mesicni. A je to na svestku. Den co den jsem s nervama v haji. Nechapu co jsem si jako predstavovala. Starsi ma obdobi vzdoru a mimino neustale rve. Ale porad si rikam, ze ty dobre casy se blizi. Ze to nebude hrozne porad. A to me tak nejak drzi nad vodou. Jinak bych je uz asi hodila do babyboxu :mrgreen:. A taky mi hodne pomaha chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
11.6.18 20:27

Vydrž, postupně se to zlepší. Obě moje děti nesnáší vedro, ten větší je teď už z toho jen utahaný, menší má rok a pořád ještě neví, jak se s tím vyrovnat, tak je protivný a blbě spí. Ochlazuju namočenou plínkou (i když byli oba malincí).
Starší se musí naučit si hrát sám a nebo tam, kde jsi ty. Ještě by možná šlo pořídit pro malého plážový stan, akorát nevím, jestli v nich nebývá dusno.
Snažím se neříkat „musíme tohle protože malej něco“ ale buďto obecně, „musíme být ve stínu, aby nám nebylo špatně“ nebo místo malého dám sebe. Prostě aby to nebylo, že všechno je podle mimina.
Teď už malej k bráchovi vzhlíží, musí být u všeho, co brácha dělá a snaží se ho napodobovat. A je to hrozně super je takhle pozorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
11.6.18 20:33
@Anonymní píše:
A skonci to? Nebo bude hur, az zacne maly lezt/az se zacnou rvat? Ty mas tri? Mela jsi take krize?

Neboj :kytka: opravdu se to zlepší. Já měla taky krize a ne malé. Byla jsem vyčerpaná unavená. miminko jsem měla nemocné tak to bylo náročné. ted je to fajn. moc fajn. to období je fakt jen na chviličku. bude dobre. Vydrz :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin