Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ornwen píše:
Bohužel se mi budí menší mezi 5-6, toho pohádkama neumlčím, a já to taky nemusím. V noci se stále aspoň jednou budí a v 7 už chce jít ven (ano, ten malej. Nosí mi botičky)
Taky máme veselo.
Vidis, mne by mladsi spal klidne do 9, kdyz je se mnou v posteli. Kdyby ho starsi nebudil. Aspon ze tak…(tuk, tuk, tuk)
@Fofrník nj, když my to nějak neumíme zdublovat
a ono je to asi dobře
![]()
@Regina Hero Ano, ať mě vytočí minutu před usnutím, tak pak mě zaplaví vlna všeobjímající lásky a míru, jak se ty oči zavřou, pusa už nemele. To si říkám, jak jsou krásné a dokonalé
Člověk si pak v klidu přečte zprávy, slyší hlasy pouze z tv. Obecně mi přijde, že s dětmi klesá hranice důvodů ke štěstí. Mě už stačí fakt málo ![]()
@paandatko moc děkuju, jj, i nám to nakonec vyšlo, nakonec jsme neměli mít březňátko, ale červencovou holčičku
vy už jste krásně zajetí se vším, že? doufám, že se máte fajn ![]()
@Cuddy hele fakt vis, kdo jsem? Ted jsem hledala a tu diskusi s temi kocarky jsem nenasla… Vis prvni pismenko nicku? Myslim, ze ses mozna spletla
Tak by me to jen zajimalo, pro zajimavost, jestli ses trefila, to by me opravdu dostalo ![]()
@Anonymní píše:
@Cuddy hele fakt vis, kdo jsem? Ted jsem hledala a tu diskusi s temi kocarky jsem nenasla… Vis prvni pismenko nicku? Myslim, ze ses mozna spletlaTak by me to jen zajimalo, pro zajimavost, jestli ses trefila, to by me opravdu dostalo
První písmeno je L.
Nešla bych s tak malým miminkem a batoletem sama někam dál od baráku. Já mám děti po roce. Starší byl hooodne náročné dítě a výletujeme až teď, když jim je 3 a 2 roky a jdeme jen s manželem. Do té doby jsme se plácali pořád jen u baráku a i tak jsem toho měla plné brejle. Lézt na sluníčko v takových vedrech je šílenost. Buď by byl i starší ve stínu nebo bych šla domů. Žádný, že budu někam běhat. To by ses zbláznila, až by ti oba chodili. Já měla krizi první 2 roky. Co se druhý naučil chodit, neměla jsem odvahu s nimi vyjít ani před barák, protože v tu chvíli mi oba vzali roha na jinou stranu. A až teď poslední rok si to užívám. Ale pořád s nimi nejezdím sama k vodě, atd., Naštěstí je manžel opravdu hodně doma, tak chodíme spolu a i tak večer odpadneme
Má rada, vydrž. Jak jsem psala, do roka mladšího děs a hrůza, potom půl rok klid a pak zase zdrhali
ale už je to sranda…
@Cuddy píše:
První písmeno je L.
Tak jo, no, jsi fakt dobra
Nechapu, jak sis to vse spojila ![]()
@Terezxx píše:
Nešla bych s tak malým miminkem a batoletem sama někam dál od baráku. Já mám děti po roce. Starší byl hooodne náročné dítě a výletujeme až teď, když jim je 3 a 2 roky a jdeme jen s manželem. Do té doby jsme se plácali pořád jen u baráku a i tak jsem toho měla plné brejle. Lézt na sluníčko v takových vedrech je šílenost. Buď by byl i starší ve stínu nebo bych šla domů. Žádný, že budu někam běhat. To by ses zbláznila, až by ti oba chodili. Já měla krizi první 2 roky. Co se druhý naučil chodit, neměla jsem odvahu s nimi vyjít ani před barák, protože v tu chvíli mi oba vzali roha na jinou stranu. A až teď poslední rok si to užívám. Ale pořád s nimi nejezdím sama k vodě, atd., Naštěstí je manžel opravdu hodně doma, tak chodíme spolu a i tak večer odpadnemeMá rada, vydrž. Jak jsem psala, do roka mladšího děs a hrůza, potom půl rok klid a pak zase zdrhali
ale už je to sranda…
Ty jo, me prekvapuje, jak vsechny pisete, ze se drzite jen u domu. Jsem z vice deti, doma byla i batolata ci miminka a mamka s nami vsemi porad nekde jezdila, delali jsme vylety a ruzne aktivity, vubec me nenapadlo, ze to tak neni bezne. Takze kdyz ja to nezvladam, mam pocit, ze to neni spravne a chyba je ve mne. Je dobre videt, ze jsem celkem normalni a mamka byla asi jen superzena ![]()
Ja ale, byt jen kolem baraku, tak se zblaznim nudou.
@Anonymní píše:
Ty jo, me prekvapuje, jak vsechny pisete, ze se drzite jen u domu. Jsem z vice deti, doma byla i batolata ci miminka a mamka s nami vsemi porad nekde jezdila, delali jsme vylety a ruzne aktivity, vubec me nenapadlo, ze to tak neni bezne. Takze kdyz ja to nezvladam, mam pocit, ze to neni spravne a chyba je ve mne. Je dobre videt, ze jsem celkem normalni a mamka byla asi jen superzenaJa ale, byt jen kolem baraku, tak se zblaznim nudou.
No tak se zkus zamyslet. Když jsi permanentně ve stresu na těch výletech, děti dle tvého popisu z toho taky nic nemají. Nevím, komu to prospívá
zkus myslet víc na sebe
Jestli to bude lepší? Jo, zvykneš si. Budeš trošku otupělá a nebudeš to tak vnímat. @J_Doe to napsala krásně. Naprosto s tím souhlasím. Když rodič malému děcku všechno neguje, nemůže čekat samá pozitiva. ![]()
@Mango_Lassi @kontramatka jo, trosku to omezim a budu vyrazet jen maximalne na pul dne. A regenerovat se pres poledne doma ![]()
@Anonymní píše:
Ty jo, me prekvapuje, jak vsechny pisete, ze se drzite jen u domu. Jsem z vice deti, doma byla i batolata ci miminka a mamka s nami vsemi porad nekde jezdila, delali jsme vylety a ruzne aktivity, vubec me nenapadlo, ze to tak neni bezne. Takze kdyz ja to nezvladam, mam pocit, ze to neni spravne a chyba je ve mne. Je dobre videt, ze jsem celkem normalni a mamka byla asi jen superzenaJa ale, byt jen kolem baraku, tak se zblaznim nudou.
Tak to maminku obdivuji
My opravdu první 2 roky (do roka mladšího a 2 let staršího) byli jen po hřištích a tak. Ale klukům to stačilo, to ne že ne.
Teď se snažíme chodit hodně na výlety, ale zatím je to nebaví. Zoo, různé campy pro děti, chodíme krmit labutě a nutrie,…jediné, co zbozňují je bazén a herna. Být tebou si nedělám tak vysoké cíle, viz. koupání, ale sbalím si deku a vezmu děti před barák někam na hřiště. Malé dáš pod strom se plácat, starší už se alespoň chvilkově zabaví sám třeba na hřišti OPLOCENÉM!
a ty se pokusíš vše brát v klidu, nekřičet, nezakazovat. Pomalu staršího učit samostatnosti. Ale ta blízkost je super v tom, že když zlobí, tak se prostě sebereš a jdeš domů. Tak se učí poslouchání nejlíp
Ten první půl rok byl nejlepší si myslím v tom, že mladší nikam nezdrhalo
To jsme byli venku více jak 6 hodin denně. Potom nastalo období, kdy oba všude vylezli, ale padali. To potřebuješ oči i na zádech. Často mi děti sundávali od nekud i cizí maminky, protože jsem furt lítala, nestíhala a asi jim mě bylo líto
Potom zdrhací období, každý na jinou stranu a co nejrychleji a nakonec se dooracuješ k tomu, že je ti buď všechno jedno
nebo že by děti povyrostly a zmoudřely?
Fakt nevím, ale teď beru vše tak nějak víc v klidu. Jsem upřímně ráda, že už nemám miminka. Je už s nimi domluva.
@Terezxx píše:
Tak to maminku obdivujiMy opravdu první 2 roky (do roka mladšího a 2 let staršího) byli jen po hřištích a tak. Ale klukům to stačilo, to ne že ne.
Teď se snažíme chodit hodně na výlety, ale zatím je to nebaví. Zoo, různé campy pro děti, chodíme krmit labutě a nutrie,…jediné, co zbozňují je bazén a herna. Být tebou si nedělám tak vysoké cíle, viz. koupání, ale sbalím si deku a vezmu děti před barák někam na hřiště. Malé dáš pod strom se plácat, starší už se alespoň chvilkově zabaví sám třeba na hřišti OPLOCENÉM!
a ty se pokusíš vše brát v klidu, nekřičet, nezakazovat. Pomalu staršího učit samostatnosti. Ale ta blízkost je super v tom, že když zlobí, tak se prostě sebereš a jdeš domů. Tak se učí poslouchání nejlíp
Ten první půl rok byl nejlepší si myslím v tom, že mladší nikam nezdrhalo
To jsme byli venku více jak 6 hodin denně. Potom nastalo období, kdy oba všude vylezli, ale padali. To potřebuješ oči i na zádech. Často mi děti sundávali od nekud i cizí maminky, protože jsem furt lítala, nestíhala a asi jim mě bylo líto
Potom zdrhací období, každý na jinou stranu a co nejrychleji a nakonec se dooracuješ k tomu, že je ti buď všechno jedno
nebo že by děti povyrostly a zmoudřely?
Fakt nevím, ale teď beru vše tak nějak víc v klidu. Jsem upřímně ráda, že už nemám miminka. Je už s nimi domluva.
Tak on starsi syn nastesti aspon neni zdrhaci, ani torpedo, co by vsude lezlo. Takze plan ma dnesek, zevlit kolem domu a odpoledne asi hernicka
Jsem zvedava, jak dlouho to vydrzim
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Muj take s tabletem umi dobre, youtube i hry, ale vetsinou ho to po hodine nebo i driv prestane samotneho bavit a budi me