Krize - 2 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.6.18 23:16
@Mango_Lassi píše:
My jsme museli tablet zrušit. Ve 2,5 letech si dělal Playlisty na youtube, stahoval si hry a dokázal to hrát hodně dlouho, mně k ničemu nepotřeboval. Teď ho má zcela výjimečně
:-D stahoval si hry? To je sikulka.

Muj take s tabletem umi dobre, youtube i hry, ale vetsinou ho to po hodine nebo i driv prestane samotneho bavit a budi me :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.18 23:17
@Ornwen píše:
Bohužel se mi budí menší mezi 5-6, toho pohádkama neumlčím, a já to taky nemusím. V noci se stále aspoň jednou budí a v 7 už chce jít ven (ano, ten malej. Nosí mi botičky :cert: )
Taky máme veselo.

Vidis, mne by mladsi spal klidne do 9, kdyz je se mnou v posteli. Kdyby ho starsi nebudil. Aspon ze tak…(tuk, tuk, tuk)

• Citovat
  • Upravit
10291
11.6.18 23:18

@Fofrník nj, když my to nějak neumíme zdublovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a ono je to asi dobře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
11.6.18 23:18

@Regina Hero Ano, ať mě vytočí minutu před usnutím, tak pak mě zaplaví vlna všeobjímající lásky a míru, jak se ty oči zavřou, pusa už nemele. To si říkám, jak jsou krásné a dokonalé :mrgreen: Člověk si pak v klidu přečte zprávy, slyší hlasy pouze z tv. Obecně mi přijde, že s dětmi klesá hranice důvodů ke štěstí. Mě už stačí fakt málo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
11.6.18 23:22

@paandatko moc děkuju, jj, i nám to nakonec vyšlo, nakonec jsme neměli mít březňátko, ale červencovou holčičku :) vy už jste krásně zajetí se vším, že? doufám, že se máte fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.18 23:32

@Cuddy hele fakt vis, kdo jsem? Ted jsem hledala a tu diskusi s temi kocarky jsem nenasla… Vis prvni pismenko nicku? Myslim, ze ses mozna spletla :-D Tak by me to jen zajimalo, pro zajimavost, jestli ses trefila, to by me opravdu dostalo :-D

• Citovat
  • Upravit
30971
12.6.18 00:44
@Anonymní píše:
@Cuddy hele fakt vis, kdo jsem? Ted jsem hledala a tu diskusi s temi kocarky jsem nenasla… Vis prvni pismenko nicku? Myslim, ze ses mozna spletla :-D Tak by me to jen zajimalo, pro zajimavost, jestli ses trefila, to by me opravdu dostalo :-D

První písmeno je L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
12.6.18 07:45

Nešla bych s tak malým miminkem a batoletem sama někam dál od baráku. Já mám děti po roce. Starší byl hooodne náročné dítě a výletujeme až teď, když jim je 3 a 2 roky a jdeme jen s manželem. Do té doby jsme se plácali pořád jen u baráku a i tak jsem toho měla plné brejle. Lézt na sluníčko v takových vedrech je šílenost. Buď by byl i starší ve stínu nebo bych šla domů. Žádný, že budu někam běhat. To by ses zbláznila, až by ti oba chodili. Já měla krizi první 2 roky. Co se druhý naučil chodit, neměla jsem odvahu s nimi vyjít ani před barák, protože v tu chvíli mi oba vzali roha na jinou stranu. A až teď poslední rok si to užívám. Ale pořád s nimi nejezdím sama k vodě, atd., Naštěstí je manžel opravdu hodně doma, tak chodíme spolu a i tak večer odpadneme :lol: Má rada, vydrž. Jak jsem psala, do roka mladšího děs a hrůza, potom půl rok klid a pak zase zdrhali :lol: ale už je to sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
12.6.18 07:53
@Cuddy píše:
První písmeno je L.

Tak jo, no, jsi fakt dobra :-D Nechapu, jak sis to vse spojila :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 07:56
@Terezxx píše:
Nešla bych s tak malým miminkem a batoletem sama někam dál od baráku. Já mám děti po roce. Starší byl hooodne náročné dítě a výletujeme až teď, když jim je 3 a 2 roky a jdeme jen s manželem. Do té doby jsme se plácali pořád jen u baráku a i tak jsem toho měla plné brejle. Lézt na sluníčko v takových vedrech je šílenost. Buď by byl i starší ve stínu nebo bych šla domů. Žádný, že budu někam běhat. To by ses zbláznila, až by ti oba chodili. Já měla krizi první 2 roky. Co se druhý naučil chodit, neměla jsem odvahu s nimi vyjít ani před barák, protože v tu chvíli mi oba vzali roha na jinou stranu. A až teď poslední rok si to užívám. Ale pořád s nimi nejezdím sama k vodě, atd., Naštěstí je manžel opravdu hodně doma, tak chodíme spolu a i tak večer odpadneme :lol: Má rada, vydrž. Jak jsem psala, do roka mladšího děs a hrůza, potom půl rok klid a pak zase zdrhali :lol: ale už je to sranda…

Ty jo, me prekvapuje, jak vsechny pisete, ze se drzite jen u domu. Jsem z vice deti, doma byla i batolata ci miminka a mamka s nami vsemi porad nekde jezdila, delali jsme vylety a ruzne aktivity, vubec me nenapadlo, ze to tak neni bezne. Takze kdyz ja to nezvladam, mam pocit, ze to neni spravne a chyba je ve mne. Je dobre videt, ze jsem celkem normalni a mamka byla asi jen superzena :-D

Ja ale, byt jen kolem baraku, tak se zblaznim nudou.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
12.6.18 08:03
@Anonymní píše:
Ty jo, me prekvapuje, jak vsechny pisete, ze se drzite jen u domu. Jsem z vice deti, doma byla i batolata ci miminka a mamka s nami vsemi porad nekde jezdila, delali jsme vylety a ruzne aktivity, vubec me nenapadlo, ze to tak neni bezne. Takze kdyz ja to nezvladam, mam pocit, ze to neni spravne a chyba je ve mne. Je dobre videt, ze jsem celkem normalni a mamka byla asi jen superzena :-DJa ale, byt jen kolem baraku, tak se zblaznim nudou.

No tak se zkus zamyslet. Když jsi permanentně ve stresu na těch výletech, děti dle tvého popisu z toho taky nic nemají. Nevím, komu to prospívá :nevim: zkus myslet víc na sebe

• Citovat
  • Upravit
3739
12.6.18 08:05

Jestli to bude lepší? Jo, zvykneš si. Budeš trošku otupělá a nebudeš to tak vnímat. @J_Doe to napsala krásně. Naprosto s tím souhlasím. Když rodič malému děcku všechno neguje, nemůže čekat samá pozitiva. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 08:11

@Mango_Lassi @kontramatka jo, trosku to omezim a budu vyrazet jen maximalne na pul dne. A regenerovat se pres poledne doma :-)

• Citovat
  • Upravit
3085
12.6.18 08:12
@Anonymní píše:
Ty jo, me prekvapuje, jak vsechny pisete, ze se drzite jen u domu. Jsem z vice deti, doma byla i batolata ci miminka a mamka s nami vsemi porad nekde jezdila, delali jsme vylety a ruzne aktivity, vubec me nenapadlo, ze to tak neni bezne. Takze kdyz ja to nezvladam, mam pocit, ze to neni spravne a chyba je ve mne. Je dobre videt, ze jsem celkem normalni a mamka byla asi jen superzena :-DJa ale, byt jen kolem baraku, tak se zblaznim nudou.

Tak to maminku obdivuji :kytka: My opravdu první 2 roky (do roka mladšího a 2 let staršího) byli jen po hřištích a tak. Ale klukům to stačilo, to ne že ne. :lol: Teď se snažíme chodit hodně na výlety, ale zatím je to nebaví. Zoo, různé campy pro děti, chodíme krmit labutě a nutrie,…jediné, co zbozňují je bazén a herna. Být tebou si nedělám tak vysoké cíle, viz. koupání, ale sbalím si deku a vezmu děti před barák někam na hřiště. Malé dáš pod strom se plácat, starší už se alespoň chvilkově zabaví sám třeba na hřišti OPLOCENÉM! :lol: a ty se pokusíš vše brát v klidu, nekřičet, nezakazovat. Pomalu staršího učit samostatnosti. Ale ta blízkost je super v tom, že když zlobí, tak se prostě sebereš a jdeš domů. Tak se učí poslouchání nejlíp :lol: Ten první půl rok byl nejlepší si myslím v tom, že mladší nikam nezdrhalo :lol: To jsme byli venku více jak 6 hodin denně. Potom nastalo období, kdy oba všude vylezli, ale padali. To potřebuješ oči i na zádech. Často mi děti sundávali od nekud i cizí maminky, protože jsem furt lítala, nestíhala a asi jim mě bylo líto :lol: Potom zdrhací období, každý na jinou stranu a co nejrychleji a nakonec se dooracuješ k tomu, že je ti buď všechno jedno :lol: nebo že by děti povyrostly a zmoudřely? :lol: Fakt nevím, ale teď beru vše tak nějak víc v klidu. Jsem upřímně ráda, že už nemám miminka. Je už s nimi domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 08:21
@Terezxx píše:
Tak to maminku obdivuji :kytka: My opravdu první 2 roky (do roka mladšího a 2 let staršího) byli jen po hřištích a tak. Ale klukům to stačilo, to ne že ne. :lol: Teď se snažíme chodit hodně na výlety, ale zatím je to nebaví. Zoo, různé campy pro děti, chodíme krmit labutě a nutrie,…jediné, co zbozňují je bazén a herna. Být tebou si nedělám tak vysoké cíle, viz. koupání, ale sbalím si deku a vezmu děti před barák někam na hřiště. Malé dáš pod strom se plácat, starší už se alespoň chvilkově zabaví sám třeba na hřišti OPLOCENÉM! :lol: a ty se pokusíš vše brát v klidu, nekřičet, nezakazovat. Pomalu staršího učit samostatnosti. Ale ta blízkost je super v tom, že když zlobí, tak se prostě sebereš a jdeš domů. Tak se učí poslouchání nejlíp :lol: Ten první půl rok byl nejlepší si myslím v tom, že mladší nikam nezdrhalo :lol: To jsme byli venku více jak 6 hodin denně. Potom nastalo období, kdy oba všude vylezli, ale padali. To potřebuješ oči i na zádech. Často mi děti sundávali od nekud i cizí maminky, protože jsem furt lítala, nestíhala a asi jim mě bylo líto :lol: Potom zdrhací období, každý na jinou stranu a co nejrychleji a nakonec se dooracuješ k tomu, že je ti buď všechno jedno :lol: nebo že by děti povyrostly a zmoudřely? :lol: Fakt nevím, ale teď beru vše tak nějak víc v klidu. Jsem upřímně ráda, že už nemám miminka. Je už s nimi domluva.

Tak on starsi syn nastesti aspon neni zdrhaci, ani torpedo, co by vsude lezlo. Takze plan ma dnesek, zevlit kolem domu a odpoledne asi hernicka :-) Jsem zvedava, jak dlouho to vydrzim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin