Krize - 2 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
358
12.6.18 09:00

Zakladatelko, radu nemam, ale mas muj obdiv stejne jako vsechny mamy, co maji deti takto blizko sebe.ja mam taky 3 mesicniho a k tomu 4 letaka a to je uplne o necem jinem. Nositko by ti pomohlo- zkus se podivat na Love and carry air-to ma na zadech jenom sitku. A v Lidlu ted maji body bez rukavu z lehoucke latky a s dirkama, idealni na leto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.6.18 09:10

Co se týče té nudy, tak to beru, že to k mateřské prostě patří. Výlety s dětmi jsou pro mě samý adrenalin a nervy, z toho se pak pár dní oklepavam. Takže za mě teď ještě ne.
Nejvíc si odpočinu, když si třeba zajdu nakoupit nebo i do restaurace na oběd úplně SAMA a nemusím neustálé řešit něčí požadavky.

• Citovat
  • Upravit
7478
12.6.18 09:47
@Anonymní píše:
Ty jo, me prekvapuje, jak vsechny pisete, ze se drzite jen u domu. Jsem z vice deti, doma byla i batolata ci miminka a mamka s nami vsemi porad nekde jezdila, delali jsme vylety a ruzne aktivity, vubec me nenapadlo, ze to tak neni bezne. Takze kdyz ja to nezvladam, mam pocit, ze to neni spravne a chyba je ve mne. Je dobre videt, ze jsem celkem normalni a mamka byla asi jen superzena :-DJa ale, byt jen kolem baraku, tak se zblaznim nudou.

Tak ona docela funguje selektivní pamět, bacha na to. Třeba jako dítě jsme měla pocit, že jsme šli na velký výlet…a v dospělosti je to pro mě větší procházka, couračka s dětma…ta samá trasa. A nevím jak ty tropy, ale přijde mi, že je to záležitost posledních pár let. A v tom se přes den fakt nedá, s malýma dětma. Když byly léta do 25 stupňů, tak se fakt dá být venku celodenně :nevim: V těch tropech najíždíme na režim jižních států. Dopoledne ven, dlouhá siesta kolem oběda a pak až pozdější odpoledne, k večeru ven…tím se odsouvá večerní spaní atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.6.18 09:48
@Anonymní píše:
Ty jo, me prekvapuje, jak vsechny pisete, ze se drzite jen u domu. Jsem z vice deti, doma byla i batolata ci miminka a mamka s nami vsemi porad nekde jezdila, delali jsme vylety a ruzne aktivity, vubec me nenapadlo, ze to tak neni bezne. Takze kdyz ja to nezvladam, mam pocit, ze to neni spravne a chyba je ve mne. Je dobre videt, ze jsem celkem normalni a mamka byla asi jen superzena :-DJa ale, byt jen kolem baraku, tak se zblaznim nudou.

tak ještě jednou… nejsou všichni jen doma u baráku… ale chce to prostě ty výlety a aktivity naplánovat tak, aby to bylo v pohodě… čili není nutné vyhrát cenu matka roku a zlatou medaili, někdy stačí jen pamětní list za účast… takže výlet třeba ano, ale není nutné tam být 12 hodin a odpadnout z toho, být ve stresu a snažit se být na dvou místech současně… za druhé je taky něco jiného, když máš tříleté dítě a mimino, když máš pětileté dítě a mimino…
Dítě mezi druhým a třetím rokem je to nejhorší, co může být… už zvládne spoustu věcí, fyzicky dost často dokáže to, co tříleté i starší, ale ta druhá část jaksi nespolupracuje… neuvědomuje si nebezpečí, nechápe, že všechno nejde hned, nechce čekat, chce dělat to, co chce teď a právě tady, v tu nejméně vhodnou chvíli… a k tomu čerstvé miminko, které není zrovna klidné a pohodové, ale je náročnější, uplakanější a potřebuje matku neustále… to fakt není ideální kombinace na dosahování obrovských cílů…
A ty mi z těch tvých komentářů přijdeš, že jdeš spíš za těmi medailemi a chceš mít vše stoprocentní… a nechceš slyšet, že ve tvé situaci je nejlepším řešením právě rozumný kompromis… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.6.18 10:02

Podle mě takové malé děcka z výletu nic nemají. Mají dost stimulu ve svém okolí. Pak jsou přetažené, nevrlé a jejich matky ještě víc. Pokud to není výlet nasedneme do auta, projdeme se, podíváme, nasedneme do auta, jedeme domů, tak je to úplně zbytečné casnování. Děcko si to stejně nepamatuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 10:17
@Regina Hero píše:
tak ještě jednou… nejsou všichni jen doma u baráku… ale chce to prostě ty výlety a aktivity naplánovat tak, aby to bylo v pohodě… čili není nutné vyhrát cenu matka roku a zlatou medaili, někdy stačí jen pamětní list za účast… takže výlet třeba ano, ale není nutné tam být 12 hodin a odpadnout z toho, být ve stresu a snažit se být na dvou místech současně… za druhé je taky něco jiného, když máš tříleté dítě a mimino, když máš pětileté dítě a mimino…
Dítě mezi druhým a třetím rokem je to nejhorší, co může být… už zvládne spoustu věcí, fyzicky dost často dokáže to, co tříleté i starší, ale ta druhá část jaksi nespolupracuje… neuvědomuje si nebezpečí, nechápe, že všechno nejde hned, nechce čekat, chce dělat to, co chce teď a právě tady, v tu nejméně vhodnou chvíli… a k tomu čerstvé miminko, které není zrovna klidné a pohodové, ale je náročnější, uplakanější a potřebuje matku neustále… to fakt není ideální kombinace na dosahování obrovských cílů…
A ty mi z těch tvých komentářů přijdeš, že jdeš spíš za těmi medailemi a chceš mít vše stoprocentní… a nechceš slyšet, že ve tvé situaci je nejlepším řešením právě rozumný kompromis… :nevim: :nevim: :nevim:

@kontramatka

Ale jo, ja si z te diskuse vzala hodne. Dnes dopoledne jsme doma. Ty hodiny utikaji strasne pomalu, ale aspon jsme v klidu. Jinak ty vylety jsou celodenni jen proto, ze jsme z Prahy a nez bychom se vypravili a nekam dojeli na dopoledne, tak bychom jeli zase zpatky. Jen nekam dojedeme, tam jsme xely den a pak jedeme zase zpatky. Ne, ze bychom chodili kilometrove trasy.

• Citovat
  • Upravit
3739
12.6.18 10:21
@Anonymní píše:
@kontramatkaAle jo, ja si z te diskuse vzala hodne. Dnes dopoledne jsme doma. Ty hodiny utikaji strasne pomalu, ale aspon jsme v klidu. Jinak ty vylety jsou celodenni jen proto, ze jsme z Prahy a nez bychom se vypravili a nekam dojeli na dopoledne, tak bychom jeli zase zpatky. Jen nekam dojedeme, tam jsme xely den a pak jedeme zase zpatky. Ne, ze bychom chodili kilometrove trasy.

Já jsem taky z velkého města. Ale s prťama jsem chodila po hřištích v okolí, s různýma kamarádkama, nebo jsme se navštěvovali, mimino v kočáru, starší na pískovišti, pohodička, klídeček… :nevim:
celodenní výlet jsme páchali jen o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32892
12.6.18 10:31

Celodenní výlet jsem páchala výjimečně. Chodili jsme po okolních hřištích. První měsíce byly mazec. Pak přišla zima a bylo to lepší, tolik se ven nechodilo, mívala jsem malého v nositku a staršího za ruku. Další léto s mladším ve sporťáku už bylo docela fajn. Ale i tak mi hodně pomáhala babička. Děcka měly režim úplně opačný, jeden už měl jít jíst a spát, druhý sotva usnul venku v kočárku. Takže často jsme měly dva kočárky. Měla jsem i sourozenecký, ať se na to hřiště dostaneme rychle. A malého pořád na ruce. Ve 3 měsících přes den skoro nespal.
No dneska je jeden prvňák a druhý předškolák. A pořád čekám kdy to bude lepší :mrgreen: není a asi se toho ani nedožiju, ale zase se to aspoň mění a nervuju se kvůli něčemu jinému. Strašně ten čas letí. A teď je prima jak jsou si věkově blízko. Mám rozdíl 22 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
12.6.18 13:31

Zakladatelko, nečetla jsme uplně celou diskuizi. Já to vyřešila tak, že jsme si pořídili zahradu, kde mají děti pískoviště, houpačku, trampošku, bazínek. Dopoledne jsme ve městě a odpo jezdím s dětmi na tu zahradu. Pro tak malé děti, je to asi to nelepší. Nebyla by u vás možnost si třeba zahradu aspon pronajmout? Jinak na koupaliště také chodím zásadně s manželem, starší dcera to tam miluje, ale bohužel, sama bych to s 2 dětma nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
12.6.18 14:20

Mám dětí pět a k vodě jsem s nimi chodila sama, jen tedy ne na celý den.Na oběd a odpolední spaní jsme chodili domů. Mezi druhým a třetím dítkem je pouze 11 měsíců rozdíl, takže jsme taky využívali sourozenecký kočárek. Pak jsou děti po 2 letech. A chodili jsme na přehradu tam bylo volněji, našli jsme si strom u vody cca 1-2 metry a tam se uvelebili. Neplavcům jsem hned nasadila plavací pásky a ev. i rukávky aby mohli do vody. Mimino bylo v korbičce na dece se síťkou a já ve vodě s ostatními, někdy tam bylo i mimino když bylo teplo se trošku osvěžit. A děti věděli že vzdálit se mohou pouze s mým svolením abych měla přehled. Pokud jsme šli odpoledne tak většinou za námi přišel manžel z práce, tak to bylo jednodušší.
Ale třeba na bazén jsem je nebrala, tam bych měla obavu jak je uhlídám. Tam chodíme ve 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.18 13:45

Tak vcera a dnes…

Vcera jsme byli dopo doma a v pohode. Odpo jsme sli na zmrzku a rozhodla jsem se, ze pojedeme k nasim, takze 3 hodiny ve vlaku, ale take v pohode.

Jsme u nasich, nasi v praci, prsi. Takze vlastne treti cast dne doma. A DES BES!! Starsi syn cele dopoledne knoura a breci, nechce pres poledne spat (a to vzdycky spava 3 hodiny), rekla bych, ze nuda nejvyssiho kalibru. Ven nemuzeme, prsi. Mladsi syn zlaticko, ale oni to tak maji od narozeni, ze ten starsi porad knoura a breci, kdyz nema kamarady. Mladsi je zase strasne hodny, zabavi se sam, nebo mu staci moje pritomnost, skoro nebreci, kdyz jsme doma a sedim pobliz nej.

S nejvetsim sebezaprenim jsem ted starsimu do postylky dala tablet, abych mela chvili klid a prijdu si jak nejhorsi matka, dopoledne cele prorvane a odpoledne tablet. Super.

Knoura, i kdyz se mu venuji, ze chce sedet u me na kline, ze nechce sedet u me na kline…, ze chce lepit traktory, ze nechce lepit traktory… vali se po miminu, mimino rve, protoze se mu to nelibi. Dam mimino do postylky, starsi rve, ze tam chce za nim. Mimino rve, ze nechce byt v postylce. Vyndam mimino z postylky, starsi na nej nejak neprijemne sahne, mimino rve. Poslu starsiho za dvere, at si rozmysli, jestli se bude po mladsim valet, starsi rve.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.18 13:48

Starsi se dnes ani na minutu nezabavil sam. Porad vyzaduje pozornost a vetsinu casu knoura a rve.

• Citovat
  • Upravit
3739
13.6.18 13:55

Proč nemůžete ven když prší? Nejlepší zábava když je teplo a prší je dát děckám holíny a poslat je moknout a dupat do louží. Mám pocit, že staršího neumíš obyčejně zabavit. Dej mu košík kramlíků a ať je setřídí na hromádky podle barev. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.18 14:01
@kontramatka píše:
Proč nemůžete ven když prší? Nejlepší zábava když je teplo a prší je dát děckám holíny a poslat je moknout a dupat do louží. Mám pocit, že staršího neumíš obyčejně zabavit. Dej mu košík kramlíků a ať je setřídí na hromádky podle barev. :jazyk:

Nemam tu na to obleceni. Leda ho navlect do igelitaku na odpad. A uprimne se mi ani nechce.

Fakt ho neumim zabavit Tridit podle barev mi nic nebude. Ani kdybych sedela vedle nej a tridila take. Zkousela jsem jine veci (obrazky ze sirek, bagrovani cocky,…), ale to bylo to „chci sedet na kline, nechci sedet na kline“, + „chci si hrat s mladsim“ - jenze bohuzel mladsimu se ta hra nelibi a starsiho „jemne“ hry nebavi.

• Citovat
  • Upravit
3739
13.6.18 14:06
@Anonymní píše:
Nemam tu na to obleceni. Leda ho navlect do igelitaku na odpad. A uprimne se mi ani nechce.Fakt ho neumim zabavit Tridit podle barev mi nic nebude. Ani kdybych sedela vedle nej a tridila take. Zkousela jsem jine veci (obrazky ze sirek, bagrovani cocky,…), ale to bylo to „chci sedet na kline, nechci sedet na kline“, + „chci si hrat s mladsim“ - jenze bohuzel mladsimu se ta hra nelibi a starsiho „jemne“ hry nebavi.

tak mu jednu flákni :jazyk:
Ne, promiň, dělám si legraci, ale asi bude trošku „rozcapenej“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin