Krize - 2 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1688
11.6.18 21:50
@Anonymní píše:
A to deti snaseji dobre, cely den doma? Syn se budi mezi 5. a 7. a uz zadoni, ze chce ven… Ja mu tedy jako „matka roku“ dam tablet a spim aspon do 7-8 a pak teprve zacinam fungovat. Ale zhruba po 30 minutach az hodine na tabletu uz me taha z postele, ze chce ven… Dyl jak do 10 doma nevydrzime, casto vyrazime uz kolem 9.

Mam dvoumesicni a triletaka. V tehle vedrech byvame vetsinou doma. Jdeme ven rano a odlolednejen pokud se ochladi treba po bource. Mala taky slatne snasi horka, ale doma spi dobre. Kdyz jde spat, navesim ji mokre plenky kolem postylky. Udelam rychly obed, v tehle vedrech mame nejradsi jen testoviny s necim, platek s bramborem.
A jdu si hrat se starsim. Malujeme, stavime lego, zavodime. Kdyz mel kolem tech dvou, tak ho bavilo varit se mnou na zemi v kuchyni. Nebo jsme spolu uklizeli.
Pri predstave, ze s nima nekde jdu sama, tak jsem vyrizena a vecer na masli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.6.18 21:51
@Mango_Lassi píše:
Neznám v okolí jedinou matku, vlastně je pro záhadou, jak se dokážou seznamovat. Mně se to nikdy nestalo, teda, ne že by mi to chybělo.
V zoo se moje dítě 2,5 roku docela nudilo, zvířátka ho vůbec nezajímala. A co se dá dělat v lese? Nějak si neumím představit

v lese? No, sedneš si na zem, houpeš rukou kočár s miminem a mladšímu můžeš dávat úkoly, aby nasbíral na domeček pět šišek, deset klacíků, deset listů, kamínky a kdoví co, pozorujete mravence, vyháníte mravence z deky, pozorujete další mravence, vyháníte mravence z nohavice, dokud máš mimino, co neleze, je to paráda… o pár měsíců je pak přidáš do činností ještě chytání mimina a vracení na deku, lovení jehličí z pusy, doma pak odstraňování smůly z oblečení… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale hlavně to dítě, i když ho necháš, tak se prostě hrabe v jehličí, v hlíně, sbírá klacky, reje klackem v zemi, když najdeš místo u potůčku, máš vystaráno o zábavu na celý den… a jen případně podáváš jídlo, pití… ale většinou děti i na to jídlo úplně zapomenou, jak se zaberou do hry…
S těmi maminkami jsme se seznámily na podobném webu, jako je emimino… taky jsme se v té době neznaly z dřívějška… daly nás dohromady až ty děti… vydrželo nám to pár let, než děti odrostly a my jsme se tak nějak vrátily do práce a už nebyl čas… některé jsme se přestěhovaly… už se nevídáme… ale tenkrát to bylo fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
11.6.18 21:53

Tys tam sla sama? 8o mam jedno, ale pri dvou bych volila balkon s bazenkem :mrgreen: a mas pobliz hned i stin :mrgreen: vodu pro sebe bych asi ozelela, nez si to slozite komplikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.18 21:54
@paandatko píše:
Mam dvoumesicni a triletaka. V tehle vedrech byvame vetsinou doma. Jdeme ven rano a odlolednejen pokud se ochladi treba po bource. Mala taky slatne snasi horka, ale doma spi dobre. Kdyz jde spat, navesim ji mokre plenky kolem postylky. Udelam rychly obed, v tehle vedrech mame nejradsi jen testoviny s necim, platek s bramborem.
A jdu si hrat se starsim. Malujeme, stavime lego, zavodime. Kdyz mel kolem tech dvou, tak ho bavilo varit se mnou na zemi v kuchyni. Nebo jsme spolu uklizeli.
Pri predstave, ze s nima nekde jdu sama, tak jsem vyrizena a vecer na masli.

Hm… Asi to delam spatne. Proste se vyprdnu na to chodit tolik ven. Kdyz ja si predstavuju, jak si udelame prima den u vody a pak se jen nervuju a jsem protivna.

Kdyz ja zastavam nazor, ze s detma se da delat cokoliv. A ted asi zjistuju, ze neda :-(

• Citovat
  • Upravit
29350
11.6.18 21:55
@Barbucha3 píše:
Být dítětem? Hrabat se v hlíně, hrát si s klacíky, stavět domečky, trhat kytky, běhat, válet se, schovávat se za stromy, obíhat, cákat se v potoku,.. :think:

přesně… hlavně ta naše nejmladší, ta je taková lesní víla už od narození… kytičky, lístečky, voda… a i když jí bude už sedm, tak se jí to pořád drží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.18 21:57
@blumen píše:
Tys tam sla sama? 8o mam jedno, ale pri dvou bych volila balkon s bazenkem :mrgreen: a mas pobliz hned i stin :mrgreen: vodu pro sebe bych asi ozelela, nez si to slozite komplikovat

Taky skvely napad! Balkon s bazenkem. Beru a budu realizovat :-) jeste sehnat nekoho na navstevu, aby se zabavili spolu.

• Citovat
  • Upravit
3837

@Regina Hero přesně tak. Les a celkově příroda je pro děti mnohem větší zdroj zabavy, než kdejaké hřiště. Ty podněty se ani nedají spočítat, navíc rozvíjí fantazii, vztah k přírodě, vedou k přirozenému pohybu a dítě je na čerstvém vzduchu..
Dle mého je dítě o hodně připravené, pokud nechodí s rodiči do přírody a je zavřené v městském bytě a na oploceném hřišti.
Edit: a koukám, že jsme souhlasili současně. :lol:

Příspěvek upraven 11.06.18 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
@Anonymní píše:
A ty jsi chodil do prace? Mate nejake hlidani?

Měl jsem krácený úvazek jinak bychom to dávali dost těžko. Hlídání naprosto žádné. A nějaká chůva je pro nás nepřijatelná (je to pořád cizí člověk ke kterému bychom neměli důvěru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
11.6.18 21:59
@Barbucha3 píše:
@Regina Hero přesně tak. Les a celkově příroda je pro děti mnohem větší zdroj zabavy, než kdejaké hřiště. Ty podněty se ani nedají spočítat, navíc rozvíjí fantazii, vztah k přírodě, vedou k přirozenému pohybu a dítě je na čerstvém vzduchu..
Dle mého je dítě o hodně připravené, pokud nechodí s rodiči do přírody a je zavřené v městském bytě a na oploceném hřišti.
Edit: a koukám, že jsme souhlasili současně. :lol:Příspěvek upraven 11.06.18 v 21:58
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
11.6.18 22:01
@Anonymní píše:
Hm… Asi to delam spatne. Proste se vyprdnu na to chodit tolik ven. Kdyz ja si predstavuju, jak si udelame prima den u vody a pak se jen nervuju a jsem protivna.Kdyz ja zastavam nazor, ze s detma se da delat cokoliv. A ted asi zjistuju, ze neda :-(

Taky miluju leto, zahradky, teple letni vecery. Ale letos to ozelim a tesim se na zimu, az nebudou rvat opilci pod ok em a budit mimino, rvani ptaku uz o pul ctvrte, kdyz ja se potrebuji vyspat. :mrgreen:
Se starsim taky bylo super, jak mel rok, dva. Jezdili jsme porad nekde.
Neboj, bude lip. Stim miminem je to v tomhle pocasi naprd. A nasi malou hmed vse vzbudi, tak vyhledavame hriste, kde skoro nikdo neni. :-)
A jsem na ne ted taky sama, manzel bud v praci nebo na stavbe i vikendy. Se starsim jsme na stavbe pomahali, s malou to nejde. Nastesti jezdime k rodicum, to je vzdy relax. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
@Anonymní píše:
Ja hlidaci pribuzne nemam pobliz. Bohuzel… Ale starsi syn potrebuje kolem sebe deti, takze zahrada by stejne asi neklapla. Starsi syn byl take narocny, ale mladsi je zlaticko, kdyz se mu clovek venuje (a neni 30 stupnu), tak je naprosto spokojeny. A sam si treba i pul hodiny vyhraje pod hrazdickou. Jenze se starsim, tezko se mladsimu venovat, aby se mu „nevenoval“ i starsi. A to vzdycky skonci brekem (neni dost opatrny, ne, ze by mu chtel vylozene ublizit) - takze bud pak breci moadsi, ze ho starsi treba omylem bouchne, nebo starsi, ze neco nesmi delat. :nevim:

Bez hlídání je to vždycky těžší, to chápu. Já jsem za blízkost prarodičů ráda, je to ulehčení. Starší byla vždycky dost samostatná, vyhraje si v pohodě sama, zabaví se. K sestře se chová taky hezky, typická holčička pečovatelka. I když taky mladší občas jednu ubalí, omylem shodí, vezme hračku z ruky a řve, že chce zrovna to, co si teď vzala mladší. I když jinak danou věc samozřejmě naprosto ignoruje. Jsou jí už 4, to taky dost hraje roli. Každý rok je znát. Jinak se s tou náročnou situací, co byla loni, popasovala obdivuhodně dobře. Já jsem měla kolikrát pocit, že mě bude jednou za sestru nesnášet, že kvůli její náročnosti byla upozaděna. Sedlo si to a teď bez ní nedá ránu, všude musí malá ségra taky. Když mladší řve nebo se vzteká, tak mě starší honí, ať ji hned pochovám, brání ji, pokud se na mladší zlobím. Všechno se to sedne, uvidíš. 3 měsíce je na adaptaci ještě krátká doba, vše je nové pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Mango_Lassi my jsme se seznamili s nejakyma maminkama jeste v praci, s dalsima pres emimino, s dalsima na hristi, nebo pres ty maminky, ktere jsem uz znala. S nekterymi uz se nevidam, nebylo to ono, vidame se s temi, ktere jsou mi sympaticke a mame podobne aktivity. Vylozene sympaticka na caste vidani je mi jedna, zbytek je fajn, ale na vidani jednou za cas.

Ona cloveku chybi spolecnost, kdyz tatinek je porad v praci. Tobe nechybi nekam vyrazit jen tak s kamaradkou a pokecat, i kdyz mas muze doma?

• Citovat
  • Upravit
30971
11.6.18 22:02

Zakladatelkou, vím, kdo jsi a dnes jsem na tebe myslela. Potkali jsme se v diskuzi o sourozenecké kočárku, dnes jsem děkovala za ten nápad ho koupit, jinak by mě nervy dostávaly pořádně zabrat. Máme druhé dítě doma pár dní, tak teprve najizdime na nějaký systém, ale jak to děláš třeba s kojením venku? To ti starší dítě poslušně sedí na dece a neprchá pryč? Zatím také moc neumím řešit to sluníčko, pokud není dítě v kočárku, tak no neumím nijak zastínit, takže já třeba neumím vyřešit ani starší na písku, mladší v náručí na sluníčku. Natož někde u vody, to jsem pro letošek vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.6.18 22:03
@Anonymní píše:
Hm… Asi to delam spatne. Proste se vyprdnu na to chodit tolik ven. Kdyz ja si predstavuju, jak si udelame prima den u vody a pak se jen nervuju a jsem protivna.Kdyz ja zastavam nazor, ze s detma se da delat cokoliv. A ted asi zjistuju, ze neda :-(

ale dá… jen zapomínáš na jednu důležitou věc… takto, jak to chceš, se to nedá v jednom… jinak se s dětmi dá téměř cokoliv… my jsme s holkama cestovaly už od mimina… ale byli jsme na to s manželem dva… to je prostě ten zásadní rozdíl… a nebo se to dá i v jednom, ale prostě trochu jinak… prima den u vody jo, ale spíš tak, že starší dítě bude mít rukávky nebo vestu, bude v dětském bazénku, ty budeš mít v ruce mimino (ale tak půlroční a víc ideálně) a budeš ho polívat a zalívat a namáčet mu nožky do vody, zatímco jedním okem a jednou rukou budeš dávat pozor na staršího… bude to príma den, ale určitě ne pro matku… ta bude víc v pozoru, než doma… s tím se musí počítat… protivná jsi proto, že sis dala moc velká očekávání a pak jsi zklamaná, že to nevyšlo… pokud by sis jako cíl dala jen to, že dojdeš s dětmi k vodě a namočíte si aspoň jednou nohy, tak by to tvé očekávání možná i předčilo… prostě s dětmi můžeš dělat téměř to, co před nimi, ale musíš to přizpůsobit aktuálním podmínkám… čili věku a možnostem…
Taky chodíme s prťaty i na horské túry nebo jezdíme na kolech, ale holt dáme třeba jen třetinu toho, co bez nich… protože když vezeš ve vozíku mimino, tak ta čtyřletá na svém malém kolečku ujede jen zlomek toho, co bychom ujeli my… ale v podstatě se dá říct, že nás děti na cyklovýletech neomezili… z tvého pohledu by to bylo zase jen zklamání, protože bys byla vyšťavená z toho, jak hlídáš to malé dítě na svém kole, aby nespadlo, aby někam nevjelo a podobně… je to prostě o úhlu pohledu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.18 22:08
@kacka52 píše:
Bez hlídání je to vždycky těžší, to chápu. Já jsem za blízkost prarodičů ráda, je to ulehčení. Starší byla vždycky dost samostatná, vyhraje si v pohodě sama, zabaví se. K sestře se chová taky hezky, typická holčička pečovatelka. I když taky mladší občas jednu ubalí, omylem shodí, vezme hračku z ruky a řve, že chce zrovna to, co si teď vzala mladší. I když jinak danou věc samozřejmě naprosto ignoruje. Jsou jí už 4, to taky dost hraje roli. Každý rok je znát. Jinak se s tou náročnou situací, co byla loni, popasovala obdivuhodně dobře. Já jsem měla kolikrát pocit, že mě bude jednou za sestru nesnášet, že kvůli její náročnosti byla upozaděna. Sedlo si to a teď bez ní nedá ránu, všude musí malá ségra taky. Když mladší řve nebo se vzteká, tak mě starší honí, ať ji hned pochovám, brání ji, pokud se na mladší zlobím. Všechno se to sedne, uvidíš. 3 měsíce je na adaptaci ještě krátká doba, vše je nové pro všechny.

Diky, snad mas pravdu.

Ja si z toho vseho beru, ze musim zvolnit, nebyt porad venku a slevit ze svych naroku. Mozna obcas pres den i pustim televizi nebo neco, abych mela i ja nejake podnety, abych se doma neunudila k smrti (u nas doted televize ani nic takoveho z principu pres den nebezelo a byli jsme maximum casu venku).

Dobre napady jsou i bazenek na balkon a otirani mimina vlhkou plinou (doted jsem ho v nejhorsim polila vodou, ale nadseny z toho nebyl). A cast casu budeme travit v hernicce i tec v lete, no - je tam klimatizace.

Proste musim zmirnit a zacit relaxovat. Kdyz jsem vynervovana, neni to dobre pro nikoho.

Kdyz ja si vzdycky predstavuju, jak to bude fajn a jak nejlepsi pro deti je byt venku. Jenze ono je asi dulezitejsi, abych ja byla v pohode a neprenasela ten stres na deti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin