Krize - 2 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
11.6.18 21:27
@Regina Hero píše:
já neměla nikdy ráda hřiště… raději jsem vzala kočár a skončila někde v lese… a nebo jsem jela ke kámošce… a taky jsme dělaly srazy s ostatními maminkami, bylo nás kolem deseti matek s dětmi plus mínus ve stejném věku a pravidelně jsme dělaly srazíky všude možně… v herně v sousední vesnici, kterou jsme si pronajaly samy pro sebe, v ZOO, na jaře a na podzim jsme vyrazily vždy na týden někam na chatu… a děti jsme si tak nějak pohlídaly navzájem, když některá potřebovala pár minut orazit, večer jsme se sešly v herně s chůvičkami a daly si víno… jo, to byly časy…

Neznám v okolí jedinou matku, vlastně je pro záhadou, jak se dokážou seznamovat. Mně se to nikdy nestalo, teda, ne že by mi to chybělo.
V zoo se moje dítě 2,5 roku docela nudilo, zvířátka ho vůbec nezajímala. A co se dá dělat v lese? Nějak si neumím představit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.18 21:30
@kacka52 píše:
To je naprosto normální. Já měla těžkou krizi zhruba do 10 měsíců mladší dcery. Ta byla šíleně uřvané mimino, tak náročná, že jsem neměla čas a energii na nic dalšího. Nespala, řvala, věčně nespokojená, uspávání boj. Teď ve 14 měsících už je ‚jen‘ vzteklá a nesamostatná :mrgreen: Ale je to výrazně lepší. Zbožňuje starší sestru a aspoň na chvíli se spolu zabaví. Starší dcera chodí na dopoledne do školky, takže také ulehčení. Sama k vodě bych si s nimi netroufla. My příliš nechodíme ani na hřiště, starší dcera tam nesnese jiné děti a navíc ještě občas potřebuje asistenci, takže bych lítala mezi nimi jako list ve větru. Co to jde, tak trávíme dny u našich na zahradě, kde se mohou vyřádit, je nás tam na ně víc a je to celkově snesitelnější.

Ja hlidaci pribuzne nemam pobliz. Bohuzel… Ale starsi syn potrebuje kolem sebe deti, takze zahrada by stejne asi neklapla. Starsi syn byl take narocny, ale mladsi je zlaticko, kdyz se mu clovek venuje (a neni 30 stupnu), tak je naprosto spokojeny. A sam si treba i pul hodiny vyhraje pod hrazdickou. Jenze se starsim, tezko se mladsimu venovat, aby se mu „nevenoval“ i starsi. A to vzdycky skonci brekem (neni dost opatrny, ne, ze by mu chtel vylozene ublizit) - takze bud pak breci moadsi, ze ho starsi treba omylem bouchne, nebo starsi, ze neco nesmi delat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
183
11.6.18 21:33
@Anonymní píše:
A nepomaha, ze mas navic toho petiletaka? Ze se ti starsi zabavi spolu? Nebo je to o to horsi? Premyslime jeste o tretim, ale ja si to takhle moc nedokazu predstavit.

Da se to zvladnout. Nejstarsi mi pomaha, kdyz jsem potrebovala podat plinu, ubrousky apod.Ale…taky nejvic zlobi, abych si ho vsimla, protoze byl zvykly na veskerou pozornost a ted uz na neho nemam tolik casu. Navic se k nemu pridal i prostredni, takze zlobi spolu.No nekdy je to na zblazneni. Treba predevcirem delali kravinky, litali kolem me, kdyz sem umyvala v obyvaku zem. Ikdyz sem je nekolikrat okrikla, at jsou hodni, vubec si me nevsimali, dokud neshodili kybl s vodou.To pak mela varecka pre, jak uz jsem byla rozcilena, dostali po zadku. Celej obyvak vytopenej. A to nejsem zastance biti, ale kdyz uz je to pres vsecky meze a napomenuti nepomuze.Co se da delat.Nebo jsem vymalovala celej dum, tak to bylo krasny.Pak prijela na jeden den hlidat babicka a privezla jim fixy, skoro vsecky zdi pomalovany.To sem myslela, ze me klepne.Oni vzdycky dokazou vymyslet nejakou certovinu.Ale jsou to kluci, a jsem rada, ze to nejsou takove ty deti, ktere kam postavis, tam je najdes.Do tretiho jdete, jen to chce pevne nervy a nadhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.18 21:36
@BloomingGorgeous píše:
Moje vetsi dite je schopne se prizabit kdekoli, klidne i na oplocenem hristi. Tak vzit male dite k jezeru samozrejme je silenstvi, ale dovedu si predstavit i mista, kde to vyjde celkem nastejno. Ja jsem ve strehu nepretrzite vsude tak jako tak. My jezdime nekolikrat tydne na vylety, me ta rutina okolo domu ubiji nejvic. Z toho nejsem jenom unavena, ale jeste otravena.
Moje dcera, kdyz je na miste, ktere nezna, je take vice pri zdi a tim si uzijeme vice zabavy.Manzel je taky casto se mnou doma a musim rict, ze mi to ve dvou nepripada mene narocne, nez kdyz jsem sama. Vim, ze to nezni logicky, ale proste to tak je.

Chodime na brouzdalko, je to narocnejsi na hlidani, nez hriste, ale zase se tam muzu zchladit ve vode, koupit si obcerstveni a kdyby mladsi pres poledne take spal (coz doma spi, ale prilepeny na me), tak i chvili opalovat (co bych za ti dala!)

Kdyz nejsem doma sama, tak to vse take vnimam jinak. Pres zimu jsou u nas kamaradky skoro kazdy den a je to vse mnohem vic v pohode. Ale ted v lete jsme vsechny rozlitane, navic ten problem se stinem… (Kamaradky maji jen starsi deti, ne mimina)

• Citovat
  • Upravit
3837
11.6.18 21:36
@Mango_Lassi píše:
Neznám v okolí jedinou matku, vlastně je pro záhadou, jak se dokážou seznamovat. Mně se to nikdy nestalo, teda, ne že by mi to chybělo.
V zoo se moje dítě 2,5 roku docela nudilo, zvířátka ho vůbec nezajímala. A co se dá dělat v lese? Nějak si neumím představit

Být dítětem? Hrabat se v hlíně, hrát si s klacíky, stavět domečky, trhat kytky, běhat, válet se, schovávat se za stromy, obíhat, cákat se v potoku,.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31189
11.6.18 21:38
@Mango_Lassi píše:

Nevim, moje deti a les = muj vegac :mrgreen:. Objimaj stromy a sbiraj klacky a stavej bunkry a hledaj houby a mravence a zaludy… Pokud ovsem nenajdou strom, na ktery vylezou, to se pak z meho vegace stava adrenalinova aktivita :mrgreen:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
11.6.18 21:39
@BloomingGorgeous píše:
Moje vetsi dite je schopne se prizabit kdekoli, klidne i na oplocenem hristi. Tak vzit male dite k jezeru samozrejme je silenstvi, ale dovedu si predstavit i mista, kde to vyjde celkem nastejno. Ja jsem ve strehu nepretrzite vsude tak jako tak. My jezdime nekolikrat tydne na vylety, me ta rutina okolo domu ubiji nejvic. Z toho nejsem jenom unavena, ale jeste otravena.
Moje dcera, kdyz je na miste, ktere nezna, je take vice pri zdi a tim si uzijeme vice zabavy.Manzel je taky casto se mnou doma a musim rict, ze mi to ve dvou nepripada mene narocne, nez kdyz jsem sama. Vim, ze to nezni logicky, ale proste to tak je.

A kam jezdíte na výlety v tomhle vedru? Jsem ráda, že v 7 večer vylezeme vůbec ven, jinak jsme pod klimatizací

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
11.6.18 21:40
@Hobitka píše:
Nevim, moje deti a les = muj vegac :mrgreen:. Objimaj stromy a sbiraj klacky a stavej bunkry a hledaj houby a mravence a zaludy… Pokud ovsem nenajdou strom, na ktery vylezou, to se pak z meho vegace stava adrenalinova aktivita :mrgreen:..

Tvl, než z centra Prahy dojedu někam do lesa. No uvidíme, třeba to někdy zrealizuju

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.18 21:41
@Mango_Lassi píše:
A kam jezdíte na výlety v tomhle vedru? Jsem ráda, že v 7 večer vylezeme vůbec ven, jinak jsme pod klimatizací

A to deti snaseji dobre, cely den doma? Syn se budi mezi 5. a 7. a uz zadoni, ze chce ven… Ja mu tedy jako „matka roku“ dam tablet a spim aspon do 7-8 a pak teprve zacinam fungovat. Ale zhruba po 30 minutach az hodine na tabletu uz me taha z postele, ze chce ven… Dyl jak do 10 doma nevydrzime, casto vyrazime uz kolem 9.

• Citovat
  • Upravit
4263
11.6.18 21:43
@Anonymní píše:
Jako dvoje dvojcata? Nebo se 2 manzelkama? :mrgreen:

Jako dvoje dvojčata. ;) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
11.6.18 21:44

@KKatka23 Omlouvam se za OT.
Moc gratuluji k tehotenstvi, byli jsme spolu ve skupince Breznatka. Porad jsem na tebe myslela. Tak drzim palce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.18 21:44
@Mango_Lassi píše:
Tvl, než z centra Prahy dojedu někam do lesa. No uvidíme, třeba to někdy zrealizuju

Dobry je krcsky les (zastavka IKEM), daji se tam krmit i zviratka, je tam hriste a stin, hospoda. A pak pesky k dalsi hospode s hristem. A mezitim ty lesni aktivity.

Ach jo, koukam, ze jsem uz opravdu prazak :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.18 21:46
@Fofrník píše:
Jako dvoje dvojčata. ;) :mrgreen: :mrgreen:

A ty jsi chodil do prace? Mate nejake hlidani?

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
11.6.18 21:48
@Anonymní píše:
A to deti snaseji dobre, cely den doma? Syn se budi mezi 5. a 7. a uz zadoni, ze chce ven… Ja mu tedy jako „matka roku“ dam tablet a spim aspon do 7-8 a pak teprve zacinam fungovat. Ale zhruba po 30 minutach az hodine na tabletu uz me taha z postele, ze chce ven… Dyl jak do 10 doma nevydrzime, casto vyrazime uz kolem 9.

Náš se budí mezi devátou a desátou ráno a to už je horko.

• Citovat
  • Upravit
4263
11.6.18 21:49
@Anonymní píše:
A to deti snaseji dobre, cely den doma? Syn se budi mezi 5. a 7. a uz zadoni, ze chce ven… Ja mu tedy jako „matka roku“ dam tablet a spim aspon do 7-8 a pak teprve zacinam fungovat. Ale zhruba po 30 minutach az hodine na tabletu uz me taha z postele, ze chce ven… Dyl jak do 10 doma nevydrzime, casto vyrazime uz kolem 9.

Naše děti jsou taky akční. V sedm v posteli je u nás taky něco nepředstavitelného. @Mango_Lassi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin