Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mě byl diagnostikován IBS nebo tak nějak, ale prý je to psychosomatické a objevuje se jen, když jsem ve stresu apod.
Kolegyne vecne chodi pozde stridat me do prace, uz sem toho mela plne zuby tak sem se ji ptala proc to dela???!!! Sverila se mi pac videla ze su fakt nastvata… Rekla mi ze kdyz vstane z postele jde trikrat na velkou behem hodiny, moc neji ale stale pribira na vaze coz jde i videt pac je natekla a (protivna) a dnes mi rekla ze byla 4× na velke a uz ji boli konecnik… Jenze k mudr nepujde pac jeji tatinek zemrel na rakovinu tlusteho střeva a tak ma strach z vysledku a maminka ji tez zemrela na nador v hlave… Mudr udajne ji odflakl… Tim sem chcela rict, ze prasky a doktori ee spis je na bylinky
nebo co doporucit kdyz k mudr nepujde
rada bych ji pomohla
kdyz uz
edit:oprava jedneho sluvka ![]()
@AjinaVlada píše:
Kolegyne vecne chodi pozde stridat me do prace, uz sem toho mela plne zuby tak sem se ji ptala proc to dela???!!! Sverila se mi pac videla ze su fakt nastvata… Rekla mi ze kdyz vstane z postele jde trikrat na velkou behem hodiny, moc neji ale stale pribira na vaze coz jde i videt pac je natekla a (protivna) a dnes mi rekla ze byla 4× na velke a uz ji boli konecnik… Jenze k mudr nepujde pac jeji tatinek zemrel na rakovinu tlusteho střeva a tak ma strach z vysledku a maminka ji tez zemrela na nador v hlave… Mudr udajne ji odflakl… Tim sem chcela rict, ze prasky a doktori ee spis je na bylinkynebo co doporucit kdyz k mudr nepujde
![]()
rada bych ji pomohla
![]()
kdyz uz
edit:oprava jedneho sluvka
Chces ji pomoct? Dojdi s ni k doktorovi. Sverila se ti. Boji se. Tvoje podpora by ji mohla pomoci. A rozhodne se nenechat odbyt. Trvat na ruznych vysetreni.
@AjinaVlada také by jsem zkusila, jít k dr s ní, sama jít se určitě hodně bojí což se jí ani nedivím…ale může to být jen blbost třeba má alergii na nějakou potravinu, zkus jí jako podporu poradit aby zkusila vysadit mléčné výrobky a pečivo, nebo vše co obsahuje lepek. Poté může zkusit čaje na střeva a žaludek. Určitě by bylo dobré aby měla veškerá potřebná vyšetření, pokud má v genech takovou dávku nádorů, čím dřív tím líp, i na to by jsem zkusila hrát, že přece včasná léčba je základ aby to nebyla později rakovina. Chápu jak jí je, sama mám velké problémy se střevy a za týden mě čeká kolonoskopie a jsem strachy po…ale je to nutné, jestli se tam něco tvoří, tak ať se to zjistí předem.
@AjinaVlada píše:
Kolegyne vecne chodi pozde stridat me do prace, uz sem toho mela plne zuby tak sem se ji ptala proc to dela???!!! Sverila se mi pac videla ze su fakt nastvata… Rekla mi ze kdyz vstane z postele jde trikrat na velkou behem hodiny, moc neji ale stale pribira na vaze coz jde i videt pac je natekla a (protivna) a dnes mi rekla ze byla 4× na velke a uz ji boli konecnik… Jenze k mudr nepujde pac jeji tatinek zemrel na rakovinu tlusteho střeva a tak ma strach z vysledku a maminka ji tez zemrela na nador v hlave… Mudr udajne ji odflakl… Tim sem chcela rict, ze prasky a doktori ee spis je na bylinkynebo co doporucit kdyz k mudr nepujde
![]()
rada bych ji pomohla
![]()
kdyz uz
edit:oprava jedneho sluvka
Proč nevstává dříve? Aby to stihla i do práce. Jinak já to mám stejně. Ráno jdu většinou třikrát a pak ještě v průběhu dne. Ale já dost jím, hodně i před spaním, tak mi to nepřijde nic nenormálního. Váha mi docela lítá, během 5 dnu i o 5 kilo. Ale ta průměrná váha je pořád stejná: kolem 100 kg. Ale dost cvičím, tak jsem na tu váhu celkem hubený.
Jedina rada je obehnout kolecko gastro-alergologie-gynekologie-endokrynologie. Vim o cem mluvim, pres dva roky jsem mela zazivaci potize typu strevni chripky. Nakonec je to taky potravinova intolerance, ale museli se vyloucit vaznejsi priciny. Mne se po vylouceni tech vaznych pricin hodne psychicky ulevilo. Zkus to postavit timto smerem.
Pred vysetrenimi at si hlavne sama nevysazuje potraviny (hlavne lepek), muze to zmarit spravnou diagnostiku.
@Havran007 píše:
Proč nevstává dříve? Aby to stihla i do práce. Jinak já to mám stejně. Ráno jdu většinou třikrát a pak ještě v průběhu dne. Ale já dost jím, hodně i před spaním, tak mi to nepřijde nic nenormálního. Váha mi docela lítá, během 5 dnu i o 5 kilo. Ale ta průměrná váha je pořád stejná: kolem 100 kg. Ale dost cvičím, tak jsem na tu váhu celkem hubený.
Pro kazdeho je normalni neco jineho, nevime, jaka ta stolice je, jestli ji pri tom neni spatne, jestli ji neni spatne ani v noci, proto se je rada za kazdou hodinu spanku. Nevime, jak chodila na velkou pred temi problemy (to je jeji normalni stav). Radit takhle na dalku bych si teda nedovolila. ![]()
@Eli11 píše:
Pro kazdeho je normalni neco jineho, nevime, jaka ta stolice je, jestli ji pri tom neni spatne, jestli ji neni spatne ani v noci, proto se je rada za kazdou hodinu spanku. Nevime, jak chodila na velkou pred temi problemy (to je jeji normalni stav). Radit takhle na dalku bych si teda nedovolila.
Tak to neměla být rada. Jen jsem řekl, že to mám podobně. Určitě by neměla mít strach jít k doktorovi.
Ahoj, chci ti jen dát vědět, že z choroby kterou jsi popsala se dá zbavit.
Všechny zažívací problémy, ať už velké či malé jsou způsobeny znečištěním organizmu. Hlavně a především samozřejmě střev a dalších trávicích orgánů. Míra znečištění následně určuje míru vážnosti daného onemocnění. V toxickém prostředí v těle se pak množí určité viry, bakterie, patogeny a další, což jen situaci ještě logicky zhoršuje.
Sám jsem měl v poměrně nízkém věku docela dost velké problémy ohledně trávení, konkrétně mi velmi špatně fungovala slinivka.
Řešení není příliš složité, je prostě potřebné se očisti zevnitř. Vyčistit si střeva a i zbytek svého těla, protože celé lidské tělo je propojené.
Různých detoxikačních kůr je na trhu určitě hodně, nicméně já osobně jsem začal online podnikat ve firmě, která mi právě tento problém, právě tímto způsobem pomohla vyřešit. Takže pokud to chceš nějak řešit a chceš způsob, jak to udělat, můžeš se ozvat a spojíme se například na fb nebo přes email. Vím jaký je to pocit a je to teď součást mé práce, takže ti moc rád pomohu. ![]()
Samozřejmě chápu tvé uklidnění, když už víš, o co se jedná a máš na to léky. Neříkám, že to je špatně, vůbec ne a je to určitě velké zlepšení, oproti tomu, co jsi psala předtím. Nicméně to, co ti doporučuji tě může vyléčit úplně, což si myslím že je mnohem lepší vyhlídka, kterou jak říkám, jsem sám zažil.
Nemáte vyzkoušené nějaké kúry, co jsou určené primárně na odlehčení trávení? V poslední době je to hrozné, co se mi děje a nejsem schopna přijít na to, co mi způsobuje nafouklé břicho ![]()
@AnettkaMalus Mamka s tím taky hodně bojovala a objednala si na zkoušku kúru na 14 dní, co mají na stránkách dar z přírody, co je zaměřený tady na ty přírodní doplňky a to jí teda pomohlo hodně.
@Kikinka01 To je vyloženě doplněk nebo jaký je tam způsob užívání a jak se to přesně jmenuje, že bych se na to podívala?
@AnettkaMalus Najdeš to pod tímto názvem Aureen Kúra a nahrazuje to jedno denní jídlo.
Taky se s vámi chci poděli o zkušenost.
Měl jsem před rokem problém s pálením žáhy některé potraviny jako je káva, čokoláda mi to jen zhoršovali. Taky jsem pozoroval že mě ta žáha pálí čím dál víc když jsem ve stresu. ( před zkouškama) Tak jsem pročetl pár diskuzí a došel k závěru, že musím změnit jídelníček. Jenže mezi tím mi byl diagnostikován Helicobacter Pylori a já měl nasadit antibiotika. A tak jsem zase googloval až jsem došel na přípravek Pylox.
To se mi zdálo jako lepší řešení než trojkombinace antibiotik. A fakt to pomohlo