Zbil mě, teď chce děti

Anonymní
19.5.13 08:40

Zbil mě, teď chce děti

Dobrý den,
jsem zoufalá a prosím o radu, zkušenost, všechny, kdo mají podobnou zkušenost, nebo se trochu vyznají.

S přítelem máme dvouleté a roční dítě. Po cca ročním trvání hádek (nic nedělám,
valim se, on dře atd atd…) to cca před měsícem začaly sprosté nadávky, ponižování, před pár dny jsem ho slušně prosila, aby v rámci zachování chodu rodiny přestal užívat marihuanu a tím jsem rozpoutala peklo. Nařknul mě, že fetuju, psal nechutné sms, opět mi sprostě nadával. Včera ráno jsem navrhla, že tedy půjdeme oba na testy na přítomnost drog. Načež se rozkřičel, že 5tisíc platit nebude, já namítla, že mě přece obvinil, že něco beru a on mi dal ránu z leva z prava, když jsem se skrčila, dostala jsem ještě dva pohlavky. Celou dobu vedle mne stála dcera, viděla to. Vzala jsem děti, utekla jsem k sousedům, následně jsem podala tr. oznámení, oběhala doktora a navečer jsem s dětmi odjela ke kamarádce. Psala jsem mu sms, že nechci, aby byly děti opět svědky něčeho podobného, tudíž s ním v jednom bytě nebudeme (zaplatil přeci nájem, tak neodejde, jak psal). Na to napsal, že chce zítra vidět děti, nebo vyhlašuje pátrání a že doufá, že se o ně stará někdo jinej, když jsem se ožrala (kde tohle vzal?)

Bojím se o svoje zdraví, o zdraví dětí, nechci, aby byly přítomny jakýmkoli sporům (už toho vyslechly a nakonec i viděly dost-dcera říká „Táta zlobí, táta zlej“, když na mne její otec křičí).
Zítra jdu na OSPOD poradit se co a jak, jaké papíry kam dodat, ale řeším, co dnes?

Mám o děti strach, musím mu je „dát“? Může mě obvinit z únosu, nebo tak něco? Poraďte, prosím.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.5.13 08:45

Tedy pro upřesnění, děti chce vidět DNES.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
19.5.13 08:46

Z únosu tě obvinit nemůže, ale na děti má právo, pokud je v rodném listě pokud soud nerozhodne jinak.
Litovat tě nebudu, protože utvořit rodinu s někým kdo fetuje je krajní nezodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
19.5.13 08:46

Zazila jsem to…

Magori s nizkym sebevedomim dokazi rozpoutat peklo.

Drz se.

Nema narok na nic, dokud soud nerozhodl, kdo ma dite v peci. Muzes si s detma jet, kam chces. :)

Pokud te napadl, rekla bych na policii, ze chces, aby ho vykazali z bytu. Na deset dnu budes mit klid a budes doma. Aspon si vsechno v klidu promyslis.

Deti mu zatim davat nemusis, to az probehne soud, ktery mu urci navstevy. Na OSPOD nemusis nosit nic, je popis situaci, nejspis te prehodi na vyssiho soudniho urednika, ktery s tebou sepise zadost k soudu o svereni do pece a o vyzivu nezletilych…

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
19.5.13 08:47
@Anonymní píše:
Tedy pro upřesnění, děti chce vidět DNES.

děti bych mu nedala minimálně do zítra, kdy bych zašla na OSPOD a domluvila se co dál, mezitím bych také sepsala žádost na soud a zítra ji podala. POkud nemáš kam jít, obvolej azyláky.

• Citovat
  • Upravit
35766
19.5.13 08:50

A vi kde jsi? Ja bych si vypnula telefon, nebo neeagovala.. S tim jestli ma narok na stopro nevim, takze radsi nebudu radit, ale ja bych mu je nedala, rozhodne ne dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.5.13 08:50

@chatwenna já si tedy myslím, že otec má stejná práva jako matka, ne? A pokud s dětma odjede kamkoliv, tak otec na polici únos ohlásit může (mám zkušenost)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.5.13 08:52

V kontaktu s dětma bych mu nebránil, ale trval bych (být tebou) na tvé přítomnosti a přítomnosti třetí osoby (babička, dědeček, pracovnice OSPOD atd.) Schůzky pouze v prostředí, které děti znají a cítí se tam bezpečně.

Důvod? Tatínkova drogová závislost a pochyby o vhodnosti „jeho“ prostředí.

Ale myslím si, že hlavní problém je tvoje malé sebevědomí a tvůj strach z něj. (I padesátikilová ženská dokáže složit k zemi metrákového chlapa - a nemusí to být kopanec do rozkroku. Jen vědět jak na to; to pro případ, kdyby zase zaútočil.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
19.5.13 08:53

Ja bych mu napsala dnes sms ze pokud chce deti videt tak pouze na nejakem verejnem prostranstvi kde je hodne lidi nejlepe pak aby u toho byla nejaka tva kamaradka. To si podle meho nazoru nic nedovoli a on te nemuze u soudu obvinit ze si mu nedovolila pristup k detem. Jinak pokud mas velky strach ze by ti ublizil i tam kde je dost lidi jako svedku muzes mu napsat ze vzhledem k tomu ze te uhodil a bojis se aby to same neudelal i detem dokud nestanovi soud jinak nebudes je mu pujcovat. Ale tohle druhe reseni vazne nedoporucuju a takhle zavazne vyreseni problemu ackoli z tve strany v dobrem umyslu by se mohlo obratit u soudu proti tobe. Kazdopadne u soudu bych uvedla ze bere drogy oni nechaji udelat testy a uvedla byh ze te uhodil a ukazala zpravu od doktora soud k tomuhle rozhodne prihlidne a jestli mu jednou za cas dovoli videt deti tak podle meho do jejich plnoletosti pouze v tve pritomnosti a to jesti mu vubec dovoli je vidat. Je to muj nazor chapu ze to bude tezke ho videt ale nedelej nic co by on u soudu mohl pouzit proti tobe. Preju hodne stesticka a drzim palecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.5.13 08:56

Nemůže nahlásit únos, oni totiž nemají svěřené děti do péče, takže nemůže nic, jsou s maminkou na výletě, může vyhrožovat, jak chce, vím to z druhé strany, neteř dala malou manželovi, taky byli jakože v dohodě o rozvodu, nechtěla dělat zle, aby se jako křehké vztahy nenarušily, on ji nevrátil, volala policii a ti se ptali, kdo jí má určnou do péče, jestli už uplynula jeho doba, a když zjistili, že nemá nic, tak řekli smůla, má stejná práva, je to rodič, je s malou na výletě, co po ns chcete, nikde není papír, že jí musí vrátit. Jestli rozumíš, co píšu, nedala bych mu je, vyhrožovat si může co chce, zítra ráno hned v 8 na OSPOD a podat předběžné opatření, nahlásit, že je pod vlivem drog a že žádáš pokud se má stýkat s dětmi, tak pod dozorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.5.13 08:58

Děti bych mu nedala ani za nic!!! I kdyby stál na hlavě, tak ani náhodou. Děti jsou i tvoje, takže z únosu tě obvinit nemůže. Schovej si sms, co ti píše. Jestli ti volá, dej to na hlasitý odposlech a přizvi k tomu kamarádku (nebo rodiče nebo nějakého jiného svědka).

Pokud fetoval už při založení rodiny, divím se, že jsi do toho šla, ale tvoje volba, děti za to nemůžou. Pokud jsi byla u lékaře, máš zprávu z napadení. Dcera byla svědkem už jednoho napadení a bůh ví, co by udělal dětem, když mu šíbne. Ani za nic neříkat, kde zrovna jsi a řešit soudně.

Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
19.5.13 09:00

@micelinka Samo, ze ma stejna prava, ale oni jsou oficialne spolu, takze s maminka muze s detma, kam chce… :) Jsou na navsteve no a?

• Citovat
  • Upravit
69235
19.5.13 09:05

Přesně, neexistuje nic, co by upravovalo styk s dětmi ani jednomu z rodičů, tudíž pro jakýkoliv orgán včetně policie, pokud jsou děti s jedním z rodičů, není to únoc, nic se neděje, nemají na základě čeho zasáhnout.
U soudu, jak píšou výše holky, jí to absolutně neublíží, to je čirý nesmysl, včera jí pod vlivem drog před dceoru zbil, je o tom policejní a lékařká zpráva, pokud zítra dojde na OSPOD, podá předběžko, uvede drogovou závislost, napadení, nikdo jí nedá k tíži, že ten jeden den nedala děti, když on si dupnul, to není bránění ve styku. NEDÁVEJ MU JE, DNESKA NE, zítra to řeš se sociálkou, nic nemůže, Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
19.5.13 09:07

Jestli chceš ještě něco navíc, tak tady… www.bilykruhbezpeci.cz, občanské združení Rosa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
19.5.13 09:07

@terinka4444 Bingo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová