Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nás to čeká teď posledního května a 9. mám termín porodu
.. a záleží na povaze asi, mě ta škola tak příjemně donutila myslet i na jiné věci než těhu, občas jsem ani nevěděla že bříško mám ![]()
Ahojky, já jsem to nezažila ale určitě je lepší státnicovat s mimčem v břiše než s mimčem venku
to čeká mě a vůbec nevím jak to zvládnu ![]()
Dobré odpoledne,
já to zažila, byla jsem ve čtvrtém měsíci, když jsem dělala státnice. Říkali jsme si s manželem, že tomu klidně necháme volný průběh, že se to určitě stejně nepovede hned. A hned po čtrnácti dnech jsme měla dvě čárky na těhotenském testu. Já jsem nezaznamenala žádné negativní dopady ani na mě ani na miminko.
@Veronikka píše:
Ahojky, já jsem to nezažila ale určitě je lepší státnicovat s mimčem v břiše než s mimčem venkuto čeká mě a vůbec nevím jak to zvládnu
Přesně tak
Navíc velkej pupek může být polehčující okolnost ![]()
Byla jsem u státnic koncem února, rodila jsem v červenci
Moc jsem to neřešila..teda až do březnové promoce, kdy jsem zjistila, že si musim obléct potah na cirkus
![]()
Měla jsem na vejšce spolužačku, která během těch pěti let porodila dvě děti. Vystudovala během řádných pěti let. Nevidím v tom problém, jít ke státnicím těhotná. Asi lepší jak s břichem končit základku.
Ahoj, zazila jsem, v 7. mesici a sla bych znovu - klid na uceni, citila jsem se dobre a tremu jsem mela mnohem mensi, uz bylo asi nejake hormonalni opojeni jinym smerem, k materstvi. Rodila jsem sice o 3 tydny drive, ale mimco bylo dost velke, 3250, takze nemyslim, mze by to nejak ovlivnila skola.
Drzim palce!
Jo a ještě jak píše Berenika, neměla jsem tolik času myslet jen na těhotenství a připouštět si těhotenské problémy. Já už bych do toho nešla, protože už mám studium za sebou (snad) a dvě děti, ale jinak v tom nevidím žádný problém.
@Veronikka my už k tomu jedno dítko máme, takže bych měla jedno venku a jedno vevnitř.
O průběhu těhotenstí neuvažuju, protože vím, že každé je jiné.
Taky bych to nebrala jako intenzivní snažení, spíš bych to přestala hlídat.
@BerenikaS to obdivuju. Bála bych se, že neodstátnicuju, protože se mládě rozhodně vylodit dřív.
@Veronikka Tak to si fakt numim představit..ještě tak s mimi cca 6měsíců
A tedy klobouk dolu před všema, které studují s dětmi ![]()
Anonymní:
No, taky se toho trošku bojíme, nemám ani sbalenou tašku a prostě si na to zakazuji myslet
.. ale ono všechno nějak jde, teoreticky bych mohla v jiný termín, nebo v září. ![]()
Akorát bych nechtěla státnicovat třeba v devátym měsíci, člověk je už celej takovej unavenej, blbě se spí a v noci se furt lítá na záchod
a taky tě všechno tlačí a bolí záda
. já si teď dodělávám nějaké zkoušky na letňák a mám toho docela plný zuby, jsem dost unavená a blbě se mi učí
Jedná se o dálkovou formu studia. Rozhodně nejsem žádná mladice, proto bych chtěla dítě dřív než později.
Pěkné odpoledne,
potřebovala bych znát názor další osoby. Uvažujeme s manželem o mimču, vždycky jsme říkali, že se začneme snažit po státnicích, ale kvůli problémům se mi posunuly státnice na zimu. Proto jsem začala uvažovat, že bychom se stejně začali snažit. Říkala jsem, že by to šlo od července/srpna, abych šla státnicovat nejvíc v cca 7. měsíci.
Kdo z Vás to zažil, šly byste do toho znovu? Děkuji všem za názory.