Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pamplemouse Drzim palce. Ja jsem do Jindrichace sla kvuli tomu, ze se o nem traduje ze je to „nejtezsi SS v republice“ a neco na tom bude. Nepredrela jsem se a Ing. v kapse. Si pomalu rikam, ze jsem vedle toho mela delat jeste jednu vejsku ![]()
Já státnicovala asi v 6. měsíci a v pohodě. Upřímně jsem ráda, že jsem měla bříško, jinak by mě více dusili a možná bych to nedala ![]()
@Lada84 Já začínala na dvou vejškách. VŠE FIS a ještě zlínskou baťovku dálkově. Tu jsem ukončila po třech měsících, bylo toho moc. Jakože mě ani ta ekonomka donedávna nepřišla tak drsná, všechno v pohodě i s brigádou třikrát týdně. No a tenhle semestr? Tři časově a pracovně náročný předměty, do toho psaní bakalářky. V po mi začíná zkouškový, mám pět zkoušek, v půlce června státnice a k nim 85 okruhů. Takže tenhle semestr mám pocit že jsem minimálně někde na právech nebo na medicíně. Ale štve mě, když někdo řiká, že ekonomka je lehká a pak z někoh vypadne, že každou zkoušku dělá na třikrát. Zatímco my máme jen jeden pokus…
![]()
Rozhodně nechci a ani nepočítám s tím, že by na mě bral někdo ohled. Proto to fakt nechci.
@Evullka 200 km. A v podzminím semestru tam budu tak 3-5× muset jet.
Jak tu bylo psáno, školu nedělám pro titul, ale protože ji potřebuju pro vysněnou práci.
To je dobre, ze s tim nepocitas. Ja mela ve tride spoluzacky, ktere na to spolehaly a nestacily se pak divit@Anonymní píše:
Rozhodně nechci a ani nepočítám s tím, že by na mě bral někdo ohled. Proto to fakt nechci. Jak tu bylo psáno, školu nedělám pro titul, ale protože ji potřebuju pro vysněnou práci.
@Lada84 to mě na tom trochu děsí, abych nepadla do pytle „chce si to usnadnit“ a ještě mi nezatopili víc.
Třeba ti i přilepšej
já jsem ve druháku na SŠ, na individuál a i ten nejpřísnější učitel mi přilepšil o stupeň při jednom zkoušení
(ale naložil toho hrozně moc, na to, že je to z dějepisu a jsem na obchodce
)
@krťousová píše:
Třeba ti i přilepšej![]()
já jsem ve druháku na SŠ, na individuál a i ten nejpřísnější učitel mi přilepšil o stupeň při jednom zkoušení
(ale naložil toho hrozně moc, na to, že je to z dějepisu a jsem na obchodce
)
Tak on je trošku rozdíl SŠ a státnice na VŠ. Stejně jako je rozdíl mezi např. cca 17letou holkou, u které se dá předpokládat, že to bylo neplánované a třicetiletou ženskou, u které se dá čekat, že mimčo plánovala…
A tím se tě nechci dotknout. Taky jsme na střední měli jednu matku, které všichni vycházeli vstříc.
Hmm to je pravda no…ale i moje spolubydlící na intru, co chodila na VŠ měla spolužačku a taky řikala, jak jí ve všem vycházeli vstříc..:)
Já jsem státnicovala taky s pěkným pupkem a byla to ta nejpohodovější zkouška za celou VŠ
Hlavně jsem byla díky těhotenství celkově vyklidněná, připadalo mi, že i komise ke mně měla tak nějak větší respekt. Rozhodně doporučuju ![]()
Já jsem dělala státnice (rigorózní zkoušku) 5 týdnů před porodem, rodila jsem o týden dřív. Na jednu stranu fajn, že jsem se nenervovala a byla jsem celkem v klidu, na druhou stranu miminko pak bylo uplakané a náročné, a často jsem přemýšlela nad tím, jestli to nebylo těmi zkouškami před porodem. Úlevy rozhodně nebyly, zkoušející mě drtili skoro hodinu, ale pak pravda říkali, že si oddychli, že jsem to ustála. Prý se docela obávali, jestli jim tam neporodím. Každopádně při zkoušce to na nich nebylo znát a chovali se ke mně jako ke každému jinému studentovi.
Zakladatelko - asi bych do toho šla, pokud nemáš nějakou extra náročnou školu. Pokud máš pocit, že zvládneš malé dítě, další těhotenství a zároveň školu, tak proč ne.
U mě jde opravdu jen o státnice, protože diplomku mám hotovou. První dítě je už celkem v pohodě…
@Pamplemouse píše:
Je pravda, že u nás na škole se říká, že břicho u státnic je polehčující okolnost, pokud máš v komisi samý chlapi. Že oni moc neví co s těhotnou tak jsou na ní hodný. Ale jakmile je v komisi ženská, tak ty jsou prej na těhotný drsnější.
já měla v komisi tři ženský a byly moc hodný právě proto, že to všechny zažily ![]()
@novo123 Tak to asi jenom u nás na VŠE jsou zase ty ženský nějaký spešl…
U nás na VŠ na to budou zvyklí. Jsem na směru, kde je většina ženskejch a mají největší podíl vysokoškolaček, které mají děti.