Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zakladatelko, my se s přítelem už tři měsíce snažíme o mimčo, a státnicuji (Bc) na konci června, takže když se podaří teď někdy, tak jim to tam možná prozvracim ![]()
ale stejne se pokoušíme. Až budu státnicovat magisterský studium tak už bych ráda měla jedno dítko a druhý na cestě, takže já tohle vůbec neřeším. Spíše se těším, že budu moct chodit do školy ( a tatinek bude hlidat) aspon dvakrát do týdne, že si tím odpocinu od deti. Nebudu muset chodit do práce, tím pádem budu mít čas doma i na uceni…
Upa v pohodě, chlap teď dělá státnice a maji mezi sebou ženské v rozpětí 10 tt až 36 tt
jedna během studia už dokonce porodila
zvládneš v klidu..
Státnicovala jsem v sedmém měsíci, brala jsem to dost sportovně, mgr. už jsem byla z předchozího studia, takže mě ani představa, že to nedám, nijak nenervovala a konec konců si myslím, že těhotenský břicho dělá tu zkoušku vlastně za tebe - když jsem státnicovala poprvé, tak tam přede mnou byla těhotná, neřekla nic, akorát se rozbrečela a nakonec dostala za 2
jak už tu někdo psal rozhodně lepší těhotná než s miminem - když měla malej dva měsíce, tak jsem dělala zkoušku a učit se ve dvě v noci, protože malje ječí a spát se stejně nedá, fakt nic moc ![]()
Mně to přijde úplně normální. Já jsem dělala VŠ při dětech, do školy jsem jezdila i s břichem, dokonce jsem tam byla i v den termínu porodu, pak i v šestinedělí, i s miminem, a pak i s oběma dětmi. Hlídal manžel nebo kámošky. Žádný úlevy jsem neměla, spíš práci navíc, aby bylo spravedlivý, že tam denně nechodím. Učitelé všeobecně z mamin nadšený nebyli, ale to mi bylo celkem fuk. Škola a děti pro mě ideál, díky dětem jsem se uklidnila a už tolik nehysterčila ze školy a naopak škola mě udržovala v kondici, abych mi nezakrněl mozek jen z plínek, čůrání, kakání a kojení. Obě těhotenství jsem doslova problila, ale nějak to šlo. Vždycky jsem si říkala jen, ať někoho neohodím u zkoušky. Zaplať bůh se nestalo.
@Anonymní píše:
Jedná se o dálkovou formu studia. Rozhodně nejsem žádná mladice, proto bych chtěla dítě dřív než později.
Já dělala státnice koncem 8. měsíce těhotenství, bohužel se k tomu nabalily nějaké rodinné potíže, takže státnice v tom termínu nedopadly. A polehčující okolnost to těhotenství nebylo. Po více jako půl roce jsem je opakovala, tentokrát úspěšně, ale to učení s miminem bylo fakt náročnější.
@Gába27 píše:
Já dělala státnice koncem 8. měsíce těhotenství, bohužel se k tomu nabalily nějaké rodinné potíže, takže státnice v tom termínu nedopadly. A polehčující okolnost to těhotenství nebylo. Po více jako půl roce jsem je opakovala, tentokrát úspěšně, ale to učení s miminem bylo fakt náročnější.
Je pravda, že u nás na škole se říká, že břicho u státnic je polehčující okolnost, pokud máš v komisi samý chlapi. Že oni moc neví co s těhotnou tak jsou na ní hodný. Ale jakmile je v komisi ženská, tak ty jsou prej na těhotný drsnější. ![]()
@Pamplemouse Tak u nás byly tý ženský daleko mírumilovnější než chlapi, kterým to bylo naprosto šumafuk. Prostě čau, nazdar v některém z příštích termínů.
Ahoj, tak ja mam zkusenost cca rok starou
Statnice jsem mela 1. cervna a rodila jsem 14. cervna, nicmene o 6 tydnu dopredu. Nemyslim, ze bych byla tak ve stresu a proto porodila driv, spis slo o infekci. Jinak co se tyka tehotenskeho bricha a komise, tak ne kazdej je na to zvedavej! Nespolehej se na to, ze to bude polehcujici okolnost
U nas par tehuli (s ocividnym brichem) proste vyhodili a nikdo nad nima slzy neronil
(je fakt, ze komise VSE byla skoro cela plna studenejch cumaku). Jo, a nejaky klid na uceni taky nebyl, ono venku byly hicy, ja chodila do prace (delala jsem skolu dalkove) a nemela tak cas premyslet o tom, co asi dela mala v brise, jenze otekle nohy a unava v 8. mesici se hlasily o slovo a nebylo to tak lazo-plazo, jak by clovek chtel..
No, drzim palce…
Ahoj, já v tom nevidím problém, s jedním břichem jsem si prošla zkouškovým a stejně tak potom i s 14denním novorozencem. Teď čekáme druhé a za deset dní mě čekají státnice. Krušnější bylo psaní bakalářky společně s nonstop
![]()
@zuria píše:
Mně to přijde úplně normální. Já jsem dělala VŠ při dětech, do školy jsem jezdila i s břichem, dokonce jsem tam byla i v den termínu porodu, pak i v šestinedělí, i s miminem, a pak i s oběma dětmi. Hlídal manžel nebo kámošky. Žádný úlevy jsem neměla, spíš práci navíc, aby bylo spravedlivý, že tam denně nechodím. Učitelé všeobecně z mamin nadšený nebyli, ale to mi bylo celkem fuk. Škola a děti pro mě ideál, díky dětem jsem se uklidnila a už tolik nehysterčila ze školy a naopak škola mě udržovala v kondici, abych mi nezakrněl mozek jen z plínek, čůrání, kakání a kojení. Obě těhotenství jsem doslova problila, ale nějak to šlo. Vždycky jsem si říkala jen, ať někoho neohodím u zkoušky. Zaplať bůh se nestalo.
Tak to je skoro jako bych to psala já ![]()
@Lada84 A můžu se zeptat, která fakulta VŠE? jen abych věděla na co se případně připravit ![]()
![]()
@Lada84 Tak to je v pohodě. Já chodím na 4. fakultu, tedy FIS. Teď v červnu břicho nebude (doufám, že nebudu muset jít v lednu) ale uvidíme co to magisterský ![]()
Jinak já jezdila v těhu do školy skoro denně 100km vlakem a pak ještě hodinu metro + bus
A dobrý, ve vlaku jsem se vždy rovnou nastěhovala na wc a bylo vystaráno ![]()