Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Od narození jsem žila v paneláku, ale nikdy jsem se nesetkala s takovou dávkou nenávisti mezi sousedy..
Mám dvě děti (2,5 a 3,5), bydlíme v novostavbě s cca. 60byty, už ze začátku se svádělo na nás-Např. to, že v krabici na letáky je sáček od salámu či rohlík-v té době moje děti byly malé a tudíž to od nás být nemohlo..Nebo že někdo v 3.patře ničí světla a vypínače…
My bydlíme dvě patra výš, tak proč bych jako jezdila do 3.patra ničit vypínače??? Ale na někoho se to svést musí
Pak nastalo klidové období a teď je to tu zas…Údajně rozbíjíme výtah
, jako nevím, kde to vzali a nač bych je rozbíjela, když má dvě děti a musela bych s němi po schodem dolů a nahoru a k tomu táhnout kolo a malýho..Jednou se mi tam sekl syn, páč výtah se kazí již nějakou dobu, ale to je nejspíš v pořádku…Další „perla“ je, že jim prvně vadil pes-že štěká (ano, štěkal, páč jsem musela odejít a nechat ho doma, tak štěkal), od té doby neštěkal..Teď jim vadí, že mám chlupy před svým bytem…
Přitom jako jediná z patra vytřu před bytem, jelikož uklízečka se tu zjevila snad v loni..ale hlavně, že ji všichni platíme…
Už fakt nevím, co dělat, ať mě nechají být..Dětem po chodbě zakazuji jezdit na kole či koloběžce, ať nedělají rámus-doma chodí po špičkách, ať mi na dveře zase nezaklepe sociálka, že děti nemají REŽIM!!! Ale že soused se svou drahou chodí den co den v 1.ráno a klapou podpadkami sem a tam je v pořádku-to nikomu nevadí…Ale moje děti ano…Už fakt nevím, co dělat…Odstěhovat se ze dne na den nemohou, páč byt je náš…
Kdo jste dočetli až sem, jsem ráda..Musela jsem to ze sebe dostat…
Tohle je divný… Proč by to všechno sváděli na vás jen tak? A to jako úplně všichni nebo jen pár sousedů?
Co tam bydlí za lidi, že se nestarají o sebe? A oni za tebou chodí si stěžovat nebo to víš z doslechu, že mají řeči? Osobně bych to neřešila a myslela si něco o p. rdeli, ale chápu, že jestli jsi doma s dětma, že ti vadí dusno v baráku. Podle mě se to zlepší, až budeš zase v práci a děti ve školce, budete míň doma a přestanou vás řešit.
Můžu se zeptat, jak vypadá návštěva sociálky z důvodu, že děti nemají režim?
Já bych se na ně vybodla. Stejně jsi ta nejšpatnější. Hezky bych si doma s gustem zadupala, zaječela a normálně dál žila svůj život. Pokud víš, že nějak abnormální hluk neprodukujete, tak snad jsi dost soudná na toto zhodnotit a tím to hasne.
@BoDaViDoVe přeji pevné nervy, na moje děti se svádělo vše
dokonce paní šla ven, za půl hoďky šla zpátky a už zvonila, že kluk vyškrábal do zdi velkýho úda, smůla že kluk byl už třetí den na ŠVP
sousedi stěhují myčku nakapají tři patra dolů, a už na nás zvoní chlap, že to náš pes nachcal
tak do dveří vstoupil muž a poslal pána do pr… a byl klid, drbou pořád, ale neprudí
nejhorší je že jde o jednu rodinu, chlap s paní a dokážou pokazit dojem na celý dům ![]()
Pokud je muž statné postavy tak ať to řeší on, jak oni tak vy ![]()
To by mě zajímalo osazenstvo domu. Kdo jsou ostatní nájemníci? Jsme také v novost., a protože tu bydlí zásadně samé rodiny s malými dětmi, je tu pěkný hukot a nikdo nikomu neřekne ani popel.
Zažila jsem něco podobného a pomohlo až když jsem si nenchala kadákovat na hlavu.
![]()
@Marionett píše:
To by mě zajímalo osazenstvo domu. Kdo jsou ostatní nájemníci? Jsme také v novost., a protože tu bydlí zásadně samé rodiny s malými dětmi, je tu pěkný hukot a nikdo nikomu neřekne ani popel.
u nás třeba bydlí samý starší lidi, jsem tu nejmladší
jediný máme děti. Ale nejsou všichni ee, dvě rodiny jsou super ![]()
@Gladys
Ano, kvůli tomu, že děti nemají režim, tak tady byla paní ze sociálky..A to jenom proto, že mladí sousedi pod nama nejspíš nemohou spát po propařené noci a chodí si na mě stěžovat odpoledne-dopoledne, že dupou… ![]()
@ruzovasrnka - to mi radí i chlap, že to mám hodit za hlavu, ale mě to sejří..Prostě je toho moc a já to nějak nedávám…Do práce se chystám, co nejdřív, malá jde v září do školky..A za mnou byla pouze sousedka, že jí vadí štěkot psa, což chápu..Ale jinak chodí za předsedou a stěžují si..Občas dojde soused, co mi sem tam něco poví…
@Jasněnkaa -chlap na ně prdí, mu je to šumák, ale mě ne..
Jinak Gladys..špatně jsem to přečetla..Návštěva paní ze sociálky proběhla tak, že mi ráno zazvonila na dveře řekla mi důvod proč došla-zeptala se kolik je dětem a k jaké chodíme Dr, zda mají povinná očkování..tak jsem ji řekla, že sousedi za mnou chodí ve 14hod odpo, ať si utiším děti..No, paní se zatvářila, že asi nějaký blb co nemá co dělat, tak volá a odcupitala pryč…
@Marionett píše:
Osazenstvo domů je mix generací, mladí-studenti, rodiny s dětmi, staří…
A na našem patře, soused co po dlouhé době žije s přítelkyní, takže té asi vadí taky hlučnější projem dítek, pak tajemný soused, sousedka sama s mimčem(ta si stěžovala na štěkot psa, což chápu a omluvila jsem se jí), soused, co není přes celý týden doma a dál starší sousedi, co bydlí se synem a vnukem a dál holčina, co jsem viděla tak 2×, za celou dobu…
NErvy už nemám, jenom se trápit a říkám si, co mám dělat, aby to přešlo…
@BoDaViDoVe oni neradi něco řeší
to znám, ale pak mu ruplo v kouli a bylo. Víš co, nosím lidem nákupy, úklid taky dělám a nenechám si srát na hlavu, munulý týden tu někdo o půlnoci vrtal
myslím že ty z boku nad náma, no co se dělo druhý den na dvoře, jak to řešili
plnou hubu keců ale proč to neřeší s tím dotyčným
prý „paní Jasněnková, slyšela jste to vrtání?“ jo, slyšela, ale mě to nevadí, asi to bylo nutné ![]()
@Jasněnkaa Ano, plnou hubu keců má každý druhý, ale že by za mnou došli, zazvonili a řekli mi, že jim vadí chlupy před bytem či já nevím, co…tak radši, sjedou do 3.patra za předsedou a stěžují si!!! Nechápu.. a předseda nezvedne prdel, ale pošle mi dopis…:-D
![]()
Zažila jsem něco podobného..Neustálé obviňování, že děláme mejdany- oba jsme byli v práci, neustále k nám měli chodit návštěvy-14dní u nás nikdo nebyl..a vrchol byl pes, zametala jsem chodbu každý den-stejně byli prý všude chlupy a vrchol byl to, že nekdo v prvním patře vylil omáčku a byl to můj pes! Sešel ze třetího patra do prvního omáčku v tlamě a v prvním jí vyplivnul..Ten byt byl náš a pronajali jsme ho, nedalo se to každý den buzerace a vyhrožování, že mi odeberou psa atd atd..
@BoDaViDoVe
To je divné, že by se na vás takhle spikli?
Mmch, mě zaujalo to o tom výtahu- Tobě jezdí výtahem samo takhle malý dítě? (psala jsi že si tam sekl syn…)