Zdravá obdoba Masoxu

486
27.9.10 10:46

Zdravá obdoba Masoxu

Ahoj kuchtilky :-) Neznáte nějaké hodně podobné, ale zdravé dochucovadlo Masoxu? Myslím bez glutamátu a dalších škodlivin. Už jsem vyzkoušela různé „bio“ bujony (kuřecí, zeleninové i hovězí), ale nic nenahradí Masox :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4742
27.9.10 10:49
Anomiska píše:
Ahoj kuchtilky :-) Neznáte nějaké hodně podobné, ale zdravé dochucovadlo Masoxu? Myslím bez glutamátu a dalších škodlivin. Už jsem vyzkoušela různé „bio“ bujony (kuřecí, zeleninové i hovězí), ale nic nenahradí Masox :nevim:

Existuje NATUR bujon, ale mi moc osobně nechutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
27.9.10 10:50

No právě tu značku Natur od Vitany a Al Natura z drogerie DM už mám vyzkoušené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.9.10 10:50

Natur bujon od Vitany. kupuju hovězí a zeleninový vlastně jsme v hotových polívkách přešli pouze na Vitana Natur, nic jiného mi do domu nesmí.. (někdy je fakt čas akorát na tu sáčkovku, na hory ideální..).

a nám - všem - chutná moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.9.10 10:51
Anomiska píše:
No právě tu značku Natur od Vitany a Al Natura z drogerie DM už mám vyzkoušené :think:

aha, :( tak to pak opravdu nevím, o jiné alternativě nevím.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
27.9.10 11:03

Ještě existuje Wurzl bujón (s přehlasovaným u, nemůžu ho najít), mám zeleninový, ale třeba dělají i jiné.
 http://www.countrylife.cz/…runo-fischer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.9.10 11:05

Ale právě ta chemie glutamátová dělá tu masoxovou chuť, stejnou nechemickou prostě nenajdeš.
My taky berem ten Natur. A někdy, když Majda nejí s náma, vrznu tam Masox a to je pošušňáníčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
27.9.10 11:08

Kupuji zeleninovou Alnaturu z DMka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
27.9.10 11:12

kupovala jsem neco v Kauflandu ale uz nevim jak se to jmenovalo,.. taky jakoze zdravejsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
27.9.10 11:22

Holky místo masoxu se dává libeček,dá se pěstovat na zahrádce přes léto a na zimu třeba usušit do sklenice…Já už bez něj ani ránu.A navíc…ty listy voní opravdu jako masox :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
27.9.10 11:23

já kupuju u nás ve zdravé výživě solčanku. je to sůl, mořská sůl a sušené bylinky. je to teda sypací, ne kostka. ale mně vyhovuje :potlesk: . taky mi přijde, že ty různé bio bujony mají vždycky nějakou zvláštní chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
27.9.10 11:27

Libeček je super úžasná věc. Však se mu taky říká „magi“. Miluju to. Vždycky mi to připomíná babiččiny polívky…ááááááááááááá :huban: .
Jenomže mně jaksi nechce růst doma na zahradě. On asi potřebuje nějaký stín, ale ten já nemám ani omylem doma. Vždycky mi uschne a nevyroste výš než 20 cm. Zato babička ho vždycky měla až dvoumetrový......chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
27.9.10 12:17

Wurzl zeleninovy bujon, nebo v baleni jako podravka. Ci solcanka, coz je neglutamatova a nechemicka podravka. Hodne dela i morska sul a cerstve bylinky, jak jiz bylo receno. Masox je humus a naprosto zbytecny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.9.10 12:43

Nepoužívám vůbec nic, dělám spoustu vývaru a do všeho, kam patří masox, ten vývar cpu - prostě je základem jídla vývar. Do vývaru dávám libeček - hodně, zelenou petrželku, bobkový list, nové koření, barevný pepř..

Když je nutnost, mám doma nějaký biobujon z DM a potom ještě něco od Vitany.Ale to nejmenší balení mám tak na půl roku, takže to používám fakt v případě nouze.Potom jsou ještě různé kořenící směsy bez glutamátů, jen zelenina a sůl. Taky nám sáček vydrží na hoodně dlouho, používám vyjímečně.

Je to řešení, hlavně, když se nám nechce vařit dvakrát. Fakt bych masox do jídla pro děti nedala :mrgreen: Dospělí z rodiny si mohou polévku tajně dochutit a maggim - polévkovým kořením v tekuté formě :mrgreen: Schovat před dětmi. Já si to tím nedochucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.9.10 12:57

Alnatura z DM, nejlíp zeleninový nebo slepičí, jiný už nekupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí