Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj kuchtilky
Neznáte nějaké hodně podobné, ale zdravé dochucovadlo Masoxu? Myslím bez glutamátu a dalších škodlivin. Už jsem vyzkoušela různé „bio“ bujony (kuřecí, zeleninové i hovězí), ale nic nenahradí Masox ![]()
Anomiska píše:
Ahoj kuchtilkyNeznáte nějaké hodně podobné, ale zdravé dochucovadlo Masoxu? Myslím bez glutamátu a dalších škodlivin. Už jsem vyzkoušela různé „bio“ bujony (kuřecí, zeleninové i hovězí), ale nic nenahradí Masox
Existuje NATUR bujon, ale mi moc osobně nechutná…
No právě tu značku Natur od Vitany a Al Natura z drogerie DM už mám vyzkoušené ![]()
Natur bujon od Vitany. kupuju hovězí a zeleninový vlastně jsme v hotových polívkách přešli pouze na Vitana Natur, nic jiného mi do domu nesmí.. (někdy je fakt čas akorát na tu sáčkovku, na hory ideální..).
a nám - všem - chutná moc.
Anomiska píše:
No právě tu značku Natur od Vitany a Al Natura z drogerie DM už mám vyzkoušené
aha,
tak to pak opravdu nevím, o jiné alternativě nevím.. ![]()
Ještě existuje Wurzl bujón (s přehlasovaným u, nemůžu ho najít), mám zeleninový, ale třeba dělají i jiné.
http://www.countrylife.cz/…runo-fischer
Ale právě ta chemie glutamátová dělá tu masoxovou chuť, stejnou nechemickou prostě nenajdeš.
My taky berem ten Natur. A někdy, když Majda nejí s náma, vrznu tam Masox a to je pošušňáníčko ![]()
kupovala jsem neco v Kauflandu ale uz nevim jak se to jmenovalo,.. taky jakoze zdravejsi..
Holky místo masoxu se dává libeček,dá se pěstovat na zahrádce přes léto a na zimu třeba usušit do sklenice…Já už bez něj ani ránu.A navíc…ty listy voní opravdu jako masox ![]()
já kupuju u nás ve zdravé výživě solčanku. je to sůl, mořská sůl a sušené bylinky. je to teda sypací, ne kostka. ale mně vyhovuje
. taky mi přijde, že ty různé bio bujony mají vždycky nějakou zvláštní chuť.
Libeček je super úžasná věc. Však se mu taky říká „magi“. Miluju to. Vždycky mi to připomíná babiččiny polívky…ááááááááááááá
.
Jenomže mně jaksi nechce růst doma na zahradě. On asi potřebuje nějaký stín, ale ten já nemám ani omylem doma. Vždycky mi uschne a nevyroste výš než 20 cm. Zato babička ho vždycky měla až dvoumetrový......chjo.
Wurzl zeleninovy bujon, nebo v baleni jako podravka. Ci solcanka, coz je neglutamatova a nechemicka podravka. Hodne dela i morska sul a cerstve bylinky, jak jiz bylo receno. Masox je humus a naprosto zbytecny!
Nepoužívám vůbec nic, dělám spoustu vývaru a do všeho, kam patří masox, ten vývar cpu - prostě je základem jídla vývar. Do vývaru dávám libeček - hodně, zelenou petrželku, bobkový list, nové koření, barevný pepř..
Když je nutnost, mám doma nějaký biobujon z DM a potom ještě něco od Vitany.Ale to nejmenší balení mám tak na půl roku, takže to používám fakt v případě nouze.Potom jsou ještě různé kořenící směsy bez glutamátů, jen zelenina a sůl. Taky nám sáček vydrží na hoodně dlouho, používám vyjímečně.
Je to řešení, hlavně, když se nám nechce vařit dvakrát. Fakt bych masox do jídla pro děti nedala
Dospělí z rodiny si mohou polévku tajně dochutit a maggim - polévkovým kořením v tekuté formě
Schovat před dětmi. Já si to tím nedochucuju.
Alnatura z DM, nejlíp zeleninový nebo slepičí, jiný už nekupuju.