Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jaké doma používáte přikrývky ?
klasické péřové nebo už máte vyměněno na moderní s dutým vláknem ?
Chceme ted s manželem koupit nové i pro malého ale nemáme s tím zkušenosti.
Díky
Kacka
![]()
Máme duté vlákno, protože manžel má alergii na peří. Když jsem žila u rodčů, měli jsme péřové polštáře a deky s ovčí vlnou.
já se právě rozhoduju co koupit zda duté vlákno nebo vlnu.
Jaké máte zkušenosti s hřejivostí toho dutého vlákna ?
já při výběru zvolila duté vlákno - jedno z hlavních kritérií pro mě byla snadná údržba. když chci, tak prostě hodím do pračky a je to. jenom pozor na velikost pračky, já kvůli tomu koupila na 7kg prádla a je to tak tak (vleze se jen jedna). ale to záleží i na tom, jakou gramáž člověk zvolí, my máme zrovna silnější peřiny.
hřejivostse taky odvíjí od gramáže. my jsme vybrali vyšší gramáž (tlustější peřina - víc materiálu v ní), protože já jsem „zmrzlík“ a jsem s nima spokojená.
doporučuju zajít do obchodu, kde budou mít na ukázku různé druhy a zkusit si to ochytat. jsou opravdu od super tenkých až po hooodně silné, připomínající klasické péřové.
pokud budeš chtít taky nějaké s vyšší gramáží, tak doporučuju koukat po nějakých „značkových“. nebrat obyčejné z tržnice nebo v akci v marketu.
já za sebe můžu doporučit český klinmam. mám od nich i polštáře a spokojenost. manžel se v noci dost potí a odnáší to polštář, takže ten jeho peru s každým povlíkáním a i po dvou letech je úplně ok.
při vybírání jsem slyšela taky chválu na scan quilte, dormeo a asi vebu. ale s těmi osobní zkušenost nemám.
My máme taky ovcu
U tchyně jsem spávala pod dutým vláknem a teda žádné vedro mi pod tím nebylo, ovečka je lepší
Ale tu gramáž nevím, možná má nějaké tenké, nemyslím, že značkové…
Tak jsem se rozhodla objedna ty přikrývky 4roční období zitra mi to má přijít tak pak napíšu zkušenost. ![]()
@kacka277 Ahoj
Chci se zeptat, jak jsi spokojená s peřinama 4 roční období? A nemohla by jsi hodit odkaz, kde jsi je kupovala? Díky ![]()
Byla jsem se na ně taky dívat, jsou třeba v jysku..já jsem teda malému koupila z gumotexu, my s mojim máme z jysku a jsme spokojení ![]()
Ahoj, přidám se, budeme ted kupovat dětem (2 a 5 let) a vůbec nevím jaké, poraďte, určitě nechci peří ani ovci a vůbec žádné zvíře
.
Jaké jsou možnosti, můžete i doporučit obchody (napadá mě jen Jysk a Ikea)?
Vůbec nevím, jak poznám kvalitu.
Díky
@JaSa píše:
Ahoj, přidám se, budeme ted kupovat dětem (2 a 5 let) a vůbec nevím jaké, poraďte, určitě nechci peří ani ovci a vůbec žádné zvíře.
Jaké jsou možnosti, můžete i doporučit obchody (napadá mě jen Jysk a Ikea)?
Vůbec nevím, jak poznám kvalitu.
Díky
Jak jsem psala, malému jsem koupila GUMOTEX, hlavně kvůli kvalitě, to poznáš když na to šáhneš, já jsem max spokojená ![]()
Ahojky, jdu si pro rady. Psalo se tu o ovci vlne. Zvazuji, ze to koupim manzelovi, jestl mu to nepomuze s nocnim pocenim. Myslite, ze to ta vlna dokaze?
A potom jakou deku a polstar? Tu celou kozesinovou nebo to s potahem prosivanou?
@RadkaCh píše:
Ahojky, jdu si pro rady. Psalo se tu o ovci vlne. Zvazuji, ze to koupim manzelovi, jestl mu to nepomuze s nocnim pocenim. Myslite, ze to ta vlna dokaze?
A potom jakou deku a polstar? Tu celou kozesinovou nebo to s potahem prosivanou?
se omlouvám že neporadím, ale zajímají mě reakce. Můj se v noci potí jak kůň