Křik a pláč před spánkem během dne

6
1.3.12 08:39

Křik a pláč před spánkem během dne

Dobrý den, prosím o radu či názor. Dcerka (necelé 4 měsíce) před každým spánkem během dne křičí a pláce. Jediný způsob, jak ji během dne uspat je chovat ji v náručí než přes křik a pláč usne. Večer po koupání většinou usíná sama a v noci po kojení také. Prosím o vaše názory či zkušenosti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3636
1.3.12 08:52

Ahoj, naše malá mi přes den taky před spaním pláče. A protože už má přes 7 kg, tak jí položím do postýlky a ukazuju jí hračky nebo jí dám svoji ruku na hraní. Dudlíka do pusinky a ona buď usne v klidu nebo si pokňourá nebo občas zapláče, ale jenom tak minutku dvě (ale nenechávám jí tam samotnou) Takto mi to funguje už dva měsíce při spánku přes den. Na noc mi taky hezky usíná sama (ale pak to buzení :zed: )
tak snad jsem trošku poradila :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
1.3.12 09:22

Malej tohle dělal taky, vyřešil to až dudlík.Chvíli si vždycky „bručí pod vousy“, a pak odpadne. :lol: A nebo počkat až bude hodně unavená. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.3.12 09:36

Díky za názor. Ještě musím upřesnit, že dudlík odmítá od začátku, takže je bez dudlíka. Což zhoršuje i jiné situace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
1.3.12 09:51

Náš Dáda tohle dělá před odpolednim spanim. Tak ho chovám, pusinkuju na vrch nosu, to ho nutí zavřít očka a za chvíli je tuhej :palec: Pokud to netrvá hodinu, tak žádnej problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
1.3.12 09:51

A zkusila jsi víc druhů dudlíků??? I takový ten kulatý z lékárny (např. kytička) nebo nám pomohlo dát jí jednou mlíčko z flašky (aby zkusila, že ta umělá hmota je i na pití) a od té doby mi bere dudel :palec: nebo nakapat třeba sab simplex na dudel, taky nepomáhá? To vím, že některé maminky takto na dudel naučili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
1.3.12 09:55

Máme to podobné, zkouším střídat flašku s čajem, baby calm a dudlík a vždycky nakonec zabere. Ale zase je pravda, že někdy řve (má půl roku) jak neurvalej i půl hodiny než usne, takže těžko radit… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2248
1.3.12 09:59

Malá to dělala zezačátku taky, prostě ještě chtěla být vzhůru, ale byla prostě unavená, tak z toho byla celá uřvaná a protivná. Pomohlo nám jít si spolu lehnout do postele, dát mlíko, dudlíka (ale dá se to i bez něj), mimino položit na bok, lehnout si za něj a houpat. Sice jsme většinou usnuly obě dvě, ale není nad vyspanou maminku a miminko :)

Teď už nedržkuje, je schopná usnout i v polovině plazení se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
1.3.12 11:30

Náš malej si vzal dudlíka teprva nedávno. Trvalo nám čtyři měsíce než jsme mu ho naučili. Pořád jsme mu ho nutili, až si dal říct. :lol: A jak psala Kajuli, položit mimčo na bok není vůbec špatný nápad, to u nás taky zabírá. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
22.9.12 15:20

Otevírám znovu toto téma, protože už jsem úplně šílená… Malá (4 měsíce) mi tu už 30 minut řičí, až se zalyká, a já neznám způsob, jak ji uspat, snad jen odvar z makovic by možná zabral. Před každým usnutím během dne hysterické záchvaty, až je fialová. A nic nepomáhá - zkusit ji dát spát dřív, později, nosit, houpat, konejšit, hladit, zpívat, pouštět muziku, v postýlce, na gauči, v kočárku, na houpacím lehátku, v autosedačce, se mnou, beze mě… Půl hodiny řev, že by to vydržel jen svatej, aby pak spala 15 minut a za hodinku všechno nanovo, protože 15 minut samozřejmě nestačí. Je najedená, přebalená, myslím, že dostatečně „vyhrátá“ a stejně to nestačí… Přes den toho kvůli spaní nakřičí víc než ve výsledku naspí. Ale přitom spaní večer je úplně bez problémů, uložím, pohladím a do 5 minut spinká (doufám, že jsem to nezakřikla).
Upozorňuji, že ji nenechávám vyřvat, ale bohužel jsem nepřišla na to, co mám dělat, aby neřvala, protože ospalá evidentně je - žmoulá si oči a na zlomek vteřiny i zmlkna a zavře oči, aby začalo vše nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
22.9.12 15:27

Wow…tak to tě obdivuju… radu bohužel nemám, my usínáme u prsa… i když nevím jak dlouho ještě budeme :roll: :mrgreen: asi mi upadne…
Držím palečky, ať se to nějak zlepší… my potom pořídíme asi nějakého „hajánka“.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20
22.9.12 15:38

Ahoj, my máme stejný problém, na noc je malá úžasná, ale přes den je to síla. zrovna ted jí držim u pusy láhev s vodou, aby aspon byla zticha a v klidu, dopoledne mi takhle usnula, tak jsem se radovala. že jsem konečně přišla na to jak ji uspat, jenže teď už to zase nefunguje.
A úplně nejhorší je, když jí chci dát do kočáru, aby usnula na procházce. To je hysterák první třídy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
22.9.12 15:46

Mám pro ní velký kulatý polštář od little angel, ten mám ještě v jezdící postýlce, tak jsem jí zkusila dát na bok, zapadla do něj, a vypadá to, že se jí to líbí, protože už chvilku spinká, tak snad to nezakřiknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
22.9.12 15:49

Aspoň v tom nejsem sama, ale tohle nikomu fakt nepřeju. Někdo si chodí na procházky s kočárkem odpočinout, pro mě je to stres jako blázen. Odcházíme s řevem, vracíme se s řevem. Ani v kočárku nespí dýl jak 15 minut, takže během jedné procházky cca 3 hodinové, zvládne venku 2 luxusní hysteráky.
Taky si vždycky myslím, když náhodou křičí třeba jen pár minutek a usne, že jsem na to konečně přišla, ale hned další usínání mě vyvede z omylu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
22.9.12 16:18

Neporadím, ale u nás se tohle zlomilo někdy na přelomu 4 a 5 měsíce. Přes den mi skoro nespala a jak už byla večer strašně unavená, tak nechtěla usnout ani na noc. A teď spí i 3× za den skoro bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí