Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak snad bude líp. Nejhorší je ten začarovaný kruh, když nespí, nemůžu během jejího spánku nic udělat, tak to musím dělat, když je vzhůru, takže to pro změnu řve proto, že se jí nevěnuju, aby těch hysteráků náhodou nebylo málo. A jsou prostě věci, které chci udělat během dne, protože večer už padám na ústa, hlavně psychicky. Ještě že mám zlatou tchyňku a mamku, že se nemusím starat o vaření, protože to bychom asi zahynuli hlady, už takhle jíme, až když jde malá večer spát.
A jen pro info, koukněte na časy, už zase žmoulá oči a řve…
@Kicki píše:
Otevírám znovu toto téma, protože už jsem úplně šílená… Malá (4 měsíce) mi tu už 30 minut řičí, až se zalyká, a já neznám způsob, jak ji uspat, snad jen odvar z makovic by možná zabral. Před každým usnutím během dne hysterické záchvaty, až je fialová. A nic nepomáhá - zkusit ji dát spát dřív, později, nosit, houpat, konejšit, hladit, zpívat, pouštět muziku, v postýlce, na gauči, v kočárku, na houpacím lehátku, v autosedačce, se mnou, beze mě… Půl hodiny řev, že by to vydržel jen svatej, aby pak spala 15 minut a za hodinku všechno nanovo, protože 15 minut samozřejmě nestačí. Je najedená, přebalená, myslím, že dostatečně „vyhrátá“ a stejně to nestačí… Přes den toho kvůli spaní nakřičí víc než ve výsledku naspí. Ale přitom spaní večer je úplně bez problémů, uložím, pohladím a do 5 minut spinká (doufám, že jsem to nezakřikla).
Upozorňuji, že ji nenechávám vyřvat, ale bohužel jsem nepřišla na to, co mám dělat, aby neřvala, protože ospalá evidentně je - žmoulá si oči a na zlomek vteřiny i zmlkna a zavře oči, aby začalo vše nanovo.
to neni mozny, to snad pisu ja, akorat misto dcery bych napsala syn (3 mesice)
. pres den hysteraky kvuli spani a kdyz konecne po dvaceti minutach revu usne, tak max na 20 minut. taky nejsem schopna pres den nic udelat
. takhle je to uz asi 3 tydny
![]()
zkousim taky vsechno mozny, jediny co na stopro zabere je jizda autem, to by vydrzel spat snad cely den ![]()
to vedomi ze v tom nejsem sama me trochu uklidnuje
a taky ze trvat vecne to nebude
. ale strasny to je, parkrat jsem myslela ze snad skocim z okna
![]()
Koukám, že je asi něco ve vzduchu
muj malej bude mít za pár dní 3 měsíce a taky se děsně zhoršil co se řvaní a pláče týče..začíná dělat cirkus kvůli všemu, spaní, kojení, už kolikrát nevím co chce..i když..náš starší syn plakal..pardon, ječel jako mimino skoro nonstop a dneska je z něj pohodář, co skoro nezabrečí..tak uvidíme co vyroste z mladšího
a kočárek? nesnášel ho ani jeden z mých synů..kočárkování je pro mě noční můra..
Tak já jsem ted dala spát 10ti měsíční dceru a myslíte že spí?? U prsa je tuhá, přendám jí do postýlky a ona si sedne do rohu a hraje si
![]()
U nás se dneska taky začalo dobře, vřeštěla jen 10 minut, pak jsem ji udrndala na ruce a celých 15 minut spala
Teď tu vrká a snaží se otočit na bříško, aby mohla skalpovat kočičáka ![]()
@Kicki píše:
U nás se dneska taky začalo dobře, vřeštěla jen 10 minut, pak jsem ji udrndala na ruce a celých 15 minut spalaTeď tu vrká a snaží se otočit na bříško, aby mohla skalpovat kočičáka
Naše neoblíbenější zábava? Drží se na zemi bassáku a dělá „tanyny tanyny“,ale úplně brutálně
![]()
Ahoj holky, jak to u vas pokračuje? pořad mimča přes den před spankem křičí, nebo se to trochu zlepsilo? u nas je to pořád stejný ![]()
mě je ho tak líto, on se prostě potřebuje 10 minut před spánkem vykřičet(až histericky), nebo ja nevim… at s nim dělám co dělám, tak si prostě těc minimalněh 10 minut ječí. už to trvá tak dlouho, kdy už to zkončí a bude líp? dodejte mi trochu optimismu holky ![]()
Naše malá to taky dělala a u nás pomáhalo hladění po čele a zpěv nebo pouštění muziky. Kolikrát jí dáváte spát. Některé děti už přes den v tomto období chodí spát třeba jen 2×. Lucka
@Rybova2 píše:
Naše malá to taky dělala a u nás pomáhalo hladění po čele a zpěv nebo pouštění muziky. Kolikrát jí dáváte spát. Některé děti už přes den v tomto období chodí spát třeba jen 2×. Lucka
ja ho spat nedavam v určitý čas, on je proste co dvě hodiny ospalej, ma červený oči a kňourá. jooo kdyby spal 2× denně 3 hodiny, tak to by bylo super, ale momentalně mi to přijde jako sci-fi
. ja bych mu rada založila nějaký režim, ale v tomhle období to prostě nejde
, nebo to neumim
. no ale dnes si jen trochu zakňoural a už spí skoro hodinu
, snad už brzy bude líp ![]()
A jak je starý? Našemu ve 4měsících vylezl zoubek tak to může být též důvod. Lucka
3 a půl měsíce máme. zoubky mě taky napadly, je fakt že ručicky v jednom kuse žužlá i dost slintá
, tak jestli to zuby jsou tak doufám, že brzy vylezou a nebude ho to takhle trápit třeba až do půli roka
.
Ahojky, mám dceru 3,5 měsíce a taky mi před spaním přes den strašně křičela. Přišla jsem na to, že ji musím dát do zavinovačky nebo aspoň plenou stáhnout ruce, lehnout si s ní do postele a přitisknout jí na sebe a za chvíli je tuhá. Pak ji přendavám do postýlky. Jinak v kočárku mi vydrží spát jen 40 minut ráno a pak už jí za celý den do kočárku nedostanu, odpoledne chodíme ven do nosítka a tam se jí líbí nejvíc. Držím palce ať se to zlepší.