Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ženy ![]()
Za poslední čas jsem úplně přetočila svůj jídelníček a stravuji se už jen zdravě. ( nemastné, žádná bílá mouka, žádný cukr) Občas mi ale dochází nápady co jíst a jak co uvařit. Internet jsem již prohledala, ale ráda bych nabrala i jiné nápady, tak pokud se někdo stravuje podobně a chtěl by mi pár jídel či receptů prozradit budu jen ráda ![]()
Nemastne neni uplne zdrave
.
Nepletes si to s „dietnim“ stravovanim…?
Já si vždycky vezmu nějakou hlavní ingrediencí - třeba brokolici a googlim
klidně anglicky, ať je větší výběr, a vybírám podle obrázků.
@Lucie_Sx píše:
Nemastne neni uplne zdrave.Nepletes si to s „dietnim“ stravovanim…?
A mastné je zdravé?
@Kristalqa píše:
A mastné je zdravé?
Ano, tuk je ve stravě dost zásadní položka. Bílkoviny - tuky - sacharidy.
Ale možná by bylo dobré napsat, co si pod tím představuješ ty nebo co tak např. přes den jíš.
@Lucie_Sx píše:
Nemastne neni uplne zdrave.Nepletes si to s „dietnim“ stravovanim…?
Treba tim mysli, ze omezila vysoce prumyslove zpracovane rostlinne oleje. Treba moje tchyne to lije o do ryze
Inu, jiste se dozvime brzy, jak to bylo mysleno.
@Kristalqa píše:
A mastné je zdravé?
Proč by nebylo? Vyjadřuješ se jak hotentot, který o zdravém stravování má nějaké pofidérní představy.
@Kristalqa píše:
A mastné je zdravé?
Ano, tělo potřebuje kvalitní tuky. Už jen kvůli příjmu vitamínů rozpustných v tucích…ono není zdravé zacházet do extrémů, ať už jedním nebo druhým směrem.
@Kristalqa píše:
A mastné je zdravé?
Ano, zdrave tuky jsou ve vyzive nutne.
@Kristalqa píše: … stravuji se už jen zdravě ...... žádná bílá mouka, žádný cukr …
Neviem odkial cerpas svoju ideologiou o zdravej strave, ale si uplne mimo - to co robis je absolutna (ako to slusne nazvat, povedzme nezmysel) a zakladas si na seriozne problemy v buducnosti. Doporucujem si najskor nastudovat aspon zaklady (tak na urovni ZS) biologie a chemie. Potom budeme pokracovat.
Máte někdo doporučení na dodavatele krabičkových jídel? Která jsou kvalitní a dobrá? Díky.
Tak mě třeba nepřijde zdravý jíst jídla smažená apod. Tuky jako olej, sádlo apod. urcite není nic zdravýho, bílý cukr taky a bílou mouku asi taky tělo nepotřebuje ne? Zdravý tuky obsažený v oriskach či rybě jím normálně, ale prostě nepoužívám žádné oleje, jídla spíš vařím na páře nebo v horkovzdušné fritéze, místo cukru různý sirupy např. ryzovy apod. A bílou mouku nahrazuji spaldovou, žitnou atd.
Prej hotentot
jako proto že vím že olej a sádlo fakt zdraví není? Pro mě je spíš hotentot ten, který na normální otázku neumí normálně odpovědět a hned musí urážet ![]()
@IcePlanet7 píše:
Neviem odkial cerpas svoju ideologiou o zdravej strave, ale si uplne mimo - to co robis je absolutna (ako to slusne nazvat, povedzme nezmysel) a zakladas si na seriozne problemy v buducnosti. Doporucujem si najskor nastudovat aspon zaklady (tak na urovni ZS) biologie a chemie. Potom budeme pokracovat.
No většinou koukam na videa s fitness trenerama kteří uvádí co jíst a co ne, tak nevím jestli teda poslouchat je nebo studovat zaklady na úrovni zs ![]()