Zdravé tablety do myčky - existují?

Anonymní
7.10.23 10:17

zdravé tablety do myčky -existují?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, řešil někdo pachy na nádobí a zbytky tablet po oplachu? Občas mám pocit, že i po dlouhém programu na nádobí může něco zůstat, nevím jestli je to jen můj strach, ale nedávno jsem četla i článek ohledně domácích tablet, kde se však používá taky soda na praní takže nic co by se jedlo.. je nějaký způsob jak si vyrobit prostředek účinný do myčky aby byl zdravý, kdyby v malém množství ho člověk na nádobí jedl? Nevěřím že nějaký zbytek tam vždy nezůstane a dlouhodobě to může být škodlivé. Používám jar tablety do myčky, ale i u těch i když mi přijdou nejlepší se mi zdá, že občas na nádobí něco zůstane, nějaké zbytkové množství, raději nádobí z myčky ještě oplachuju pak hlavně kvůli dětem, ale je to pak voda a čas navíc. Máte někdo tip na opravdu zdravé umývání nádobí v myčce? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
7.10.23 10:41

Dřív jsem používala eko tablety a jediné, u kterých jsem byla spokojená s výsledkem mytí, byly Ecozone Brilliance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43068
7.10.23 10:58

Soda neni vyslovene jedovata, je jen silne alkalicka, takze koncentrovana lepta, ale stopove mnozstvi neva. Pouzivej misto lestidla ocet, tim se to zneutralizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.23 11:06

@Pudloslava tak jde o to, že do myčky dávám i malým dětem nádobí.. a hledám něco co už by se nemuselo pak oplachovat, leštidlo nepoužívám vůbec radši

• Citovat
  • Upravit
34322
7.10.23 11:11

Ovsem umyt nadobi v mycce a pak ho znova myt, to zni jako ze fakt nemas co delat :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
7.10.23 11:19
@Anonymní píše:
@Pudloslava tak jde o to, že do myčky dávám i malým dětem nádobí.. a hledám něco co už by se nemuselo pak oplachovat, leštidlo nepoužívám vůbec radši

Proč si se zaměřila zrovna na myčku? Nebo jinak zvládáš nesetkávat se s něčím „jedovatým“ v běžném životě? To už není možné ani na opuštěném ostrově :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10103
7.10.23 11:20
@Anonymní píše:
@Pudloslava tak jde o to, že do myčky dávám i malým dětem nádobí.. a hledám něco co už by se nemuselo pak oplachovat, leštidlo nepoužívám vůbec radši

Vždyť to Pudoslava píše - když tam dáš ocet jako leštidlo/oplachovadlo, tak ti na nádobí nezbyde nic nejedlého. Rozdíl mezi prací a jedlou sodou je minimální, v té prací není nic navíc oproti jedlé. Jen je zásaditější a to právě vyřeší ten kyselý ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
7.10.23 11:57

Myčka má program „Předpírka“ nebo jak se to správně jmenuje :D, ten můžeš použít, abys to nemusela oplachovat v ruce. Ale nádobí zůstane mokré. Za mě je to zbytečné, když nepoužíváš leštidlo, tak se to v myčce oplachuje čistou vodou. A jestli tam někdy zůstane stopové množství chemie, tak to fakt nikomu neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.23 12:01
@Pučálkovic.Amina píše:
Myčka má program „Předpírka“ nebo jak se to správně jmenuje :D, ten můžeš použít, abys to nemusela oplachovat v ruce. Ale nádobí zůstane mokré. Za mě je to zbytečné, když nepoužíváš leštidlo, tak se to v myčce oplachuje čistou vodou. A jestli tam někdy zůstane stopové množství chemie, tak to fakt nikomu neublíží.

ta předpírka má spotřebu 4l, to v ruce opláchnu za méně

• Citovat
  • Upravit
7755
7.10.23 13:15

Já kdysi i v dm kupovala nature tablety, asi budou přírodnější.. nevím ale myslím že nějaké stopové množství fakt nikomu neublíží… Zase tak bych to nedramatizovala…, ale ty joo nádobí z myčky oplachovat, utírat zase… nevím zda není zbytečné tu myčku vůbec mít u tebe… se fakt nudíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
7.10.23 13:29
@Anonymní píše:

Pak to můžeš umýt rovnou ručně a myčku vynechat :mrgreen: jestli budeš oplachovat i sodu a ocet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.23 13:30

@KKK85 no četla jsem nějaký článek že dlouhodobě to může způsobit zažívací potíže a další nemoci, ty zbytky tablet na nádobí a zbytečné ne, protože si pořád myslím, že myčka to nádobí umyje líp a s menší spotřebou vody než ručně.

• Citovat
  • Upravit
1261
7.10.23 14:02
@Anonymní píše: .. a hledám něco co už by se nemuselo pak oplachovat, leštidlo nepoužívám vůbec radši

Tak v tabletách ale lestidlo je. Je tam sůl, mycí prostředek a lestidlo.
Jestli ti to vadí, můžeš pak pustit ještě jeden program, nějaký ten nejkratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7755
7.10.23 14:05
@Anonymní píše:
@KKK85 no četla jsem nějaký článek že dlouhodobě to může způsobit zažívací potíže a další nemoci, ty zbytky tablet na nádobí a zbytečné ne, protože si pořád myslím, že myčka to nádobí umyje líp a s menší spotřebou vody než ručně.

Nemá tvoje mycka nějaký pak krátký program na oplach? Já mám asi na 20minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.10.23 14:13

Jestli ti to vadi, myj v ruce bez niceho.
Pokud umyjes nadobi hned po pouziti, krasne to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová