Zdraví, přesto bezdětní

Anonymní
10.5.24 12:43

Zdraví, přesto bezdětní

Ahoj holky, ženy.
Jsem tu nová, tak snad ke mě budete shovívavé :-).

Prosím o radu, zkušenosti, cokoliv…

S mým mužem se snažíme již 3 roky o mimčo, oba jsme zdraví (hormony, pruchodnost vejcovodu, děloha- vše ok), přesto to nejde. Můj lékař již naznačil, že bez ivf to nepůjde, nicméně můj postoj je k tomu jednoznačný a pořád chci věřit, že to půjde přirozeně. Samozřejmě už mám načteno milion článků, ale stejně je nejlepší osobní zkušenost od ženy, která řešila to samé a zadařilo se. Třeba mi dáte tip na něco, co jsem nezkoušela. Snažím se být v pohodě, cestujeme, mám fajn koníčky i přátele. Nebrecim po nocích, snažím se být prostě psychicky v pohodě, ale ten červík už tam je a toho se asi už nezbavim. Moc děkuji za všechny slušné reakce a přeji vám krásné dny ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36026
10.5.24 12:46

I spermiogram? V caru jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
10.5.24 13:01

@JancaS84 spermiogram je ok. Nebyli ani to neplánujeme

Příspěvek upraven 10.05.24 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.24 13:02

@JancaS84 spermiogram je ok. Nebyli ani to neplánujeme

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.5.24 13:09

Mě pomohla flaška Jégra….. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27710
10.5.24 13:10

V caru udělají víc vyšetření a podrobnější, ale pokud tam nechceš tak v pořádku, jen asi nepiš že jste zdraví může tam být problém jen vá mudr to není schopný zjistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36026
10.5.24 13:21
@Anonymní píše: Více

Proč ne? Však to neznamená, že hned podstoupite umělý. Udělají vám tam víc vyšetření. Kámoška se snažili rok a půl a nic. Pak tam šla, udelali ji drobný ambulantní zákrok v narokze a další cyklus hned otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
10.5.24 13:25

Není to má zkušenost, ale z rodiny. Páru se narodilo dítě, vše naprosto v pořádku, tak chtěli po čase druhé a nic. Prostě to sedm let vůbec nešlo, oběma bylo méně než 30, oba zdraví. Tak se smířili s tím, že druhé nebude a po sedmi letech najednou to vyšlo. Nikdo nezjistil, proč to nešlo a pak náhle jo. Někdy to člověk prostě neovlivní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11062
10.5.24 13:27

Já bych se přiklonila k tomu objednat se do CAR, ať vás tam důkladně vyšetří. Moje gynekoložka rozhodně nevyšetřovala vše jako v centru. Neznamená to, že budete muset podstoupit IVF, jen se budete mít třeba od čeho odpichnout. Nevím, nějaký nezjištěny problém tam asi bude? A rozhodně to neznamena, že CAR = IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.24 13:27

Z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že těch pár vyšetření, co máte za sebou, tak neznamená, že jste zdraví. Nám až v CAR zjistili, proč to nejde. Po 3 letech snažení bych už byla v CAR a minimálně procházela různá vyšetření. Kamarádka taky všechno naprosto v pořádku a zjistili ji problém na imunologii (její tělo zahubilo všechny spermie). Šla do IVF a zadařilo se hned na první pokus. A to má ještě dalších 10 zmrzlíků.

• Citovat
  • Upravit
150
10.5.24 13:39

Vzal bych ho na CAR, aby vyloučili, že si nechal udělat dobrovolně vasektomii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
10.5.24 13:39

Tak pokud jsi smířená s tím, že dítě mít třeba nikdy nebudeš, tak v pořádku. Nechoď na umělé. Nechoď do caru …
Když si nechceš nechat pomoct, nenechávej. To je tvoje věc.

Jo a těch pár vyšetření co máš za sebou, tak ještě neznamená, že jste zdraví … ;)
Od toho je právě ten car, aby se tím zabýval do hloubky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.24 13:42

Šest let jsem to nechávala plynout, chtěla jsem na vyšetření jsem byla na jednom, které nevyšlo úplně dobře, slabá nebo žádná ovulace. Pak jsem jednoho dne prostě věděla že mám ovulaci. A povedlo se. Devět měsíců od porodu jsem otěhotněla znovu. Nechtěně. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.24 13:50

Děkuji všem za názory či příběhy. Taky díky za názor, že léčba v car neznamená automaticky ivf, je pravda, že takto jsem k tomu přistupovala. Zvážím to. Je každého osobní věc, zda podstoupí ivf či nikoliv, každopádně z mého pohledu je to nepřirozené, dokonce nebezpečné. Své tělo mám ráda, proto píšu i zde a pátrám po zkušenostech žen, které využily přírodní metody než umělé stimulace hormony atd. a pomohly jim (bylinky, konretni cvičení atd.) Děkuji za respektování mého pohledu :lol:

• Citovat
  • Upravit
1135
10.5.24 13:54

Moji svagrove také na běžné gynekologii tvrdili, že je vše v pořádku. Až v Car laparoskopicky zjistili nějaký problém, který naprosto vylučoval prirozene početí. Na ultrazvuku nic vidět nebylo. Nyní je těhotná z IVF. Takže taky záleží jakým způsobem jsi byla vysetrena. Já bych po třech letech šla rozhodně do Caru na pořádné vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí