Zdraví, přesto bezdětní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.5.24 16:00
@HappyPotato píše: Více

A jak potom vysvětluješ děti, které se narodí s vývojovou vadou, ale přirozeně počate? Down apod.? Kdyby to měla příroda tak vychytané, že je to brzda evoluce nepoustet dal vadné geny, tak by se nerodily ne? Já bych taky do IVF nešla, ale zase tahle teorie má taky své „diry“

• Citovat
  • Upravit
986
10.5.24 16:05

My měli s manželem taky nastaveno, že do IVF nepůjdeme, že prostě pokud nemáme mít děti, tak je mít nebudeme :nevim: (nakonec s tím problém nebyl)

Ale naprosto bych se nebránila tomu zjistit příčinu problemu. Může se jednat o nejakou banalitu, kterou může spravit drobný zákrok, může to být problém v genetice… a to udělají nejlépe v CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
10.5.24 16:13

To, že doktoři (zatím) neví, proč vám to nejde, ještě neznamená, že jste zdraví. Naopak, to, že vám to nejde, spíš ukazuje na to, že tak úplně zdraví z hlediska plodnosti nebudete… :think: Po 3 letech už bych to teda řešila, na vašem místě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
10.5.24 16:15
@HappyPotato píše: Více

nervy stres v kombinaci s nerozpoznanou preeklampsii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pamina
10.5.24 16:19

Nečetla jsem celou diskuzi, možná zde již někdo zmínil. Mně pomohla metoda paní Mojžíšové. Je to už více než třicet let a tehdy nebylo tolik možností jako dnes.
A i pokud by nevedla k otěhotnění, neuškodí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.24 16:29

Končím tuto diskuzi. Mám pocit, ze se nevyjadrujete k tématu. Ptala jsem se na vaše zkušenosti, ne aby vy jste diagnostikovali mě. Nevíte, co vše máme za sebou, protože jsem to nepsala. Z čeho tedy soudite? Pouze jsem chtěla znát zkušenosti. Kdybych se chtěla ptát jak probíhá diagnostika neplodnosti, zmíním to hned v úvodu. Vlastně celý tento příspěvek vznikl s cílem se uklidnit, najít pozitivní příběhy, podílet zkušenosti. Ale XY lidi se vyjadřuje úplně mimo. I tak ale dekuju. Hezké dny

• Citovat
  • Upravit
3837
10.5.24 16:34
@Anonymní píše: Více

8o To je úplně nonsense argument.
Prostě se u lidí objevují běžně vady, genetické mutace, neplodnost, syndromy a další. Kdybychom chtěli zachovat zdravou populaci, tak se lidé s problémy, vadami dal nemnoží. A jednou z těch vad, která je celkem zásadní je neplodnost, pokud se dále budou množit neplodni jedinci, tak se ponese gen dál. Stejně jako když si dva velmi těžce nemocní lidé udělají děti a ty si taky udělají děti. Podívej se na chov psů třeba. Nemocní jedinci se dal nekříží. Stejně jako se degeneruje plemeno tím, když se nedokáží sami romnožit nebo nedokáží sami porodit. Každou další generací se pak ta vada zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
10.5.24 16:49

Tak psala jsi o radu a drtivá většina lidí ti tu poradila návštěvu CAR a důkladná vyšetření. Pokud už jste vyšetření byli, měla jsi to napsat :nevim:
Ale to že se diskuze někam stočí je očekávatelný jev, tím se rozčilovat úplně nemusíš, navíc fakt většina příspěvků je k tématu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
10.5.24 16:50

Vetsina zde ti chtela pomoct. Chapou, ze IVF nechces a radili co jeste ti mohou vysetrit v CAR, aniz by jste sli do IVF.
Dle teto odpovedi vypadas hodne ve stresu, to taky muze byt prekazkou.

Pokud chces doplnky, tak se podivej na knizku It starts with the egg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.24 16:56

8o A proč se vztekáš? Já nějak nechápu, jaké odpovědi jsi chtěla? Však jsi tady rady dostala, ať jdete na pořádné vyšetření do CAR, některé ti tu napsaly své zkušenosti i jsi dostala pár alternativních rad (jóga, gynex…). Nebo jsi chtěla slyšet, že 3 roky snažení je ok a určitě se brzy zadaří? No kéž by, přály bychom ti to tady asi všechny, ale co my víme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24954
10.5.24 17:09

ajaj…
jsi celkem dost v tenzi, psychika dělá hodně..

dostala jsi hodně rad, i na bylinky a Mojžíšovku, nechceš si připustit, že fakt zdraví nejste.. po roce snažení už máte diagnozu : „neplodnost z nezjištěných příčin“.
Těžko si to člověk připouští, ale je to tak…
taky jsem se roky tímhle uklidňovala, že jsme přece zdraví… ale nebylo tomu tak.
A zrovna mně s mou příčinou by fakt žádné modlení, cvičení ani bylinky nepomohly,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
10.5.24 17:11
@Barbucha3 píše: Více

Presne takto to vnimam. Za me by touha po diteti nemela byt dulezitejsi nez zodpovednost za zachovani zdrave geneticke vybavy lidstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.24 17:28

Milé ženy, nestresuji se ani se nevztekám. Nerozumím, jak jste k tomu došly. Nevidíme se ani nemůžete slyšet můj tón hlasu, i když chápu, že to tak mohlo vyznít. Holt psané slovo nikdy nenahradí osobní kontakt. Když píšu ze jsme zdraví, došli jsme k tomu na základě vyšetření, proto píšu, že zde zmíněné rady jsou mimo to, co jsem od této diskuze očekávala. I tak si vážím vaší snahy mi pomoci a věřte, že naštvaná nejsem ani se nevztekam, nemám k tomu sebemenší důvod. Hezky zbytek dne

• Citovat
  • Upravit
24954
10.5.24 17:40

ale tys nedala prostě základní informace.. to, že jste byli na spermiogramu a ty třeba na testu průchodnosti vejcovodů neznamená, že jste OK…
máš hotovou genetiku? hormonální profil? sedí vám imunologie? máš potvrzenou ovulaci?
víš, bez tohohle základu fakt cvičení ani jóga ani lektvary nepomůžou… i když neuškodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.24 17:45

Beru to tak, že tyhle informace má znát především lekar, což vy předpokládám nejste, tudíž nevím, jak byste mi mohli pomoci s tím, zda mám genetiku atd. Zřejmě nijak a tudiz tyto informace oznacuji za bezpredmetne. V dobe internetu je jednoduche si toto zjistit a nechat se vysetrit. Proto jsem psala, ze jsme zdravi. Nenapadlo me vypisovat co vse mam za sebou. Jen jsem chtěla číst hezké příběhy se zdarnym koncem, které přispějí k mé naději. Nic víc nic min

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex