Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžou toto být neštovice? Dnes se nám prcek takto po tělíčku osypal, má to za krčkem, kde jsem fotila, pár pupínků vepředu na hrudníčku a na ručkách. A taky na obličeji mezi očima, dva za uchem a dva ve vlasech. Omlouvám se, že to není moc ostré, ale líp se mi to teď při umělém osvětlení nepovedlo. Jinak mu nic není, jenom je trochu jakoby nachlazený.
Z fotek toho moc nevidim, ale jestli jsou pupinky i ve vlasech, tak bych rekla, ze to nestovice budou.
Jj to jsou neštovice
Nejdřív se objeví jedna ve vlasech nebo na obličeji a pak už to jede. Měl předtím den dva horečku?
Horečku neměl, jenom je jakoby nachlazený, ale včera večer ho hlídal manžel a říkal, že se mu zdál teplejší, ale horečku neměl.
Díky za odpovědi
trochu mě mate, že má ty pupínky takové menší, protože na fotkách bývají spíš velké, ale asi mu to teprve začíná. Jinak některé mají i tu vodnatou vystouplou čepičku, takže podle toho soudím, že to ty neštovice asi budou, ale jistá si jakožto laik nejsem ![]()
Pokud má něco i ve vlasech, budou to nestaky. Teplotu nemusí mit vůbec. Syn byl jeden den jako by mu začínala viróza, trochu rýma, další den ráno dva puntíky na zádech a dva na obličeji a odpolko se osypala vic. Celou dobu bez teplot, fungoval úplně normalne, nic ho nesvedelo. Pupeny se mu nalily az tak třetí den. Preju dobrej průběh ![]()
@Semtex ono se to začne postupne nalevat. Oba kluci i já jsme meli nejdriv jen červene pupinky. Tak ať je průběh neštovic v pohodě ![]()
Ahoj holky, prosím kdo už jste měl doma neštovice mohli byste zhodnotit?
ve školce momentálně epidemie neštovic a dneska odpoledne, když jsme přišli domu tak dcera na zádech pupínky, už i trochu na břiše v obličeji nic. Teď má zvýšenou teplotu.
To mi nepřijde. Je uprostřed puchýřek s tekutinou? Na fotce to není vidět. Pokud ne, tak to neštovice nejsou.
@zuza92 jo, podle me to jsou. Pred mesicem mely obe deti a mladsi mel presne takove, vlastne v nich ta takutina vubec nebyla
byvaji hodne pod vlasy, prohledla jsi?
@azalia některé maji čirou tekutinu jako voda, některé ne
@peta81 ve vlasech jsem našla jen jeden pupínek
@peta81 ale má je pod vlasy jako na krku docela dost, přímo v hlavě ne