Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bayla Do břicha ti nevidíme, test si udělej teď, když máš možné příznaky a uběhlo více dní. Pokud bude negativní, zajdi si na krev.
Hahaha. Mám ty strany pomotané (nikdy nevím, která je která, takže vždycky..TAM..). Jsem momentálně na delší dobu v zahraničí a pracuji celý den, takže lékárnu nestíhám, proto jsem to zkusila tady, jestli někdo neměl podobné příznaky při těhotenství ![]()
Ahoj holky mam take podobny problem Od 16dc s prestavkami pouze spinim na papir. Nevolnost, tlak v podbrisku.TT v pondeli neg. Vcera jsem byla na gynde.Dr.rikal ze to vypada na mimodel.Pri prohlidce byla citliva deloha a mocak. Udelat utz a vajecniky klidne, zadna cysta. Nabral Hcg a pry negativni, hodnotu mi nerekl. Neustale beham na wc ale nemam zadne paleni nic.Dal mi brusinky ze to bude asi mocak.Dnes jsem 33dc ovu nevim, ale vzdy jsem otehotnela po 15dc /mam 2 vetsi deti/.Prerus styk byl 28.10. A posledni ms 13.10.Co myslite? Muze byt zanet mocaku bez paleni??Diky a omlouvam se pisu z mobilu. P.
@Bayla Tak zvýšená teplota a únava, pobolívání břicha, změny nálad a chutí, to jsou příznaky těhotenství. Ovšem není to jisté, také na tebe může něco lézt, změny nálad máš z antikoncepce, chuti už si pak třeba vsugeruješ. Ale ano, já tyto příznaky měla.
@peetrra píše:
Ahoj holky mam take podobny problem Od 16dc s prestavkami pouze spinim na papir. Nevolnost, tlak v podbrisku.TT v pondeli neg. Vcera jsem byla na gynde.Dr.rikal ze to vypada na mimodel.Pri prohlidce byla citliva deloha a mocak. Udelat utz a vajecniky klidne, zadna cysta. Nabral Hcg a pry negativni, hodnotu mi nerekl. Neustale beham na wc ale nemam zadne paleni nic.Dal mi brusinky ze to bude asi mocak.Dnes jsem 33dc ovu nevim, ale vzdy jsem otehotnela po 15dc /mam 2 vetsi deti/.Prerus styk byl 28.10. A posledni ms 13.10.Co myslite? Muze byt zanet mocaku bez paleni??Diky a omlouvam se pisu z mobilu. P.
Zánět bez pálení asi spíš ne. Divím se, že při podezření na mimoděložní tě víc nehlída, to není sranda! Zašla bych si za dva dny od odběru na další, jestli se hCG nezměnilo. Ale pokud bylo negativní, na mimoděložní to nevypadá, u něj bývá vyšší. Spíš ještě nic nebylo vidět a teď ti teprve budou nabíhat hormony a příznaky. Chovej se jako těhotná a testy zopakuj.
Tyhle změny nálada mám až poslední měsíc. Nemyslela jsem, že bych mohla být těhotná, takže jsem se nějak nehlídala, ale spolubydlící mi řekla, že jsem nějaká divná a jestli nejsem těhotná..??.. Začala jsem to řešit až předevčírem, kdy jsem ráno zvracela (včera také a dnes mi bylo jen špatně).
Diky, no rekl at beru brusinky a cekam na dalsi ms a pisu si pripadne spineni. Rikam si ale, ze uz by test od styku mel neco ukazat ne?
@Bayla píše:
Ahoj holky.
Mám stejný problém.
Užívala jsem pilulky 2 měsíce, ale protože jsem nespolehlivá, tak jsem několikrát zapomněla (třeba i na 2-3dny, cca 3× během braní). Měli jsme s přítelem sex (1. chráněný, další 3 nechráněné /ale neudělal se do mě/). Dva dni na to jsem skončila platíčko a „MS“ přišla cca za 4dni na 1 den (špíše špinění) a poté za 2 dni znovu (špinění na pár hodin). Za 5 dní jsem si dělala test, ale byl negativní. Po pár dnech jsem dostala něco jako chřipku (zvýšená teplota a únava). Pobolívá mě podbříšek, spíše na levé straně (slepák už nemám). Jsem pořád unavená, otrávená, brečím a pak nadávám. Začala jsem strašně jíst a většinou to nechutná tak, jak by mělo (čaj mi jednou chutná jako Betadine, poté jako hřášek, pak mi zase smrdí jak moč..). Prsa se mi nezvětšila, ale mám tvrdé a nafouklé břicho. Chodím každou chvíli na záchod a nemůžu to vydržet (i v noci, kdy normálně nechodím).
Děkuji za každý názor
tak jestli jsi těhotná Ti řekne spíš doktor. Ale promin, Ty jíš Betadine? Není to náhodou ta jodova tinktura-dezinfekce?
Holky a kdyby to byl preci jen zanet mocaku proc by pak byla citliva deloha? Muze deloha taky prostydnout?
@tasa Jo, taky jsem se u toho Betadinu pobavila. Ale asi to spíš bylo myšleno
jako ta jeho vůně.
Taky jsem mela puldenni ms a pro zmenu uz 26dc. Kolikaty dc jsi ty?
Peetrra: pokud cyklus začnu počítat (protože přesně nevím, jak se to u lidí počítá - vím to jen u krav
) ode dne, kdy jsem měla tu slavnou jednodenní MS - tak to jsem momentalne na 21 dnech. Test jsem si dělala po 13 dnech od styku (negativní - duchy jsem nezkoumala..) a 5 dnech od té MS ![]()
Dobrý večer. S těchotenstvím zatím nemám žádnou zkušenost, proto se zeptám Vás. Poslední menstruace zkončila 27.4. minulý týden jsem v pět ráno zvracela, následně dva další dny proležela a prospala. Na jídlo jsem měla normálně chuť. Vždy před menstruací mě bolelí prsa, teď na to, že ji mám za pár dní dostat vůbec nebolí. Občas me večer bolí hlava. Osypala se mi záda pupínky, to se mi nikdy nestávalo a na čele. Myslíte, že to může být těhotenství? ![]()
@Bayla slepák je na pravý straně.
Udělej si test.